maanantai 5. joulukuuta 2011

Isänmaa ei ole seisova pöytä

Koskaan aikaisemmin eivät kansanedustajat ole boikotoineet Linnan juhlia. Presidentin kutsu on ollut kunnia-asia myös tulipunaisille kommunisteille ja jopa henkilökohtaisille vihamiehille.
Itsenäisyyspäivänä riidat on pantu syrjään, koska sinä päivänä kunnioitamme yhteishenkeä, joka pelasti Suomen 70 vuotta sitten. Jos rintamalla olisi ryhdytty väittelemään, kenen puolesta taistellaan ja kenen puolesta ei, niin ei olisi taisteltu kenenkään puolesta.
Sitäkin irvokkaampaa on, että juhlien boikotoija kehtaa ratsastaa sotaveteraaneilla. Ainakaan sen puolesta he eivät taistelleet, että kuka tahansa saa loukata vapaassa isänmaassa vapaasti valitsemaamme johtajaa.
Koska mikään laki tai sääntö ei määrää kutsumaan kaikkia kansanedustajia, suosittelen, että tuleva presidentti kutsuu juhlaansa vain heidät, jotka osaavat kutsua kunnioittaa.

Pentti Oinosen tempaus ansaitsisi armeliaan unohduksen, ellei se kertoisi jotain hälyttävää yleisestä ilmapiiristä. Jotkut yrittävät omia itselleen isänmaallisuuden ja määrätä, miten Suomessa oikein ollaan suomalaisia.
Mutta isänmaa ei ole seisova pöytä. Kukaan ei voi valita, kenen kanssa tämän Suomensa jakaa. Maan tapa on se, että ei ole maan tapaa - ja jos se ei miellytä, niin maasta pois.
Saman taivaan alle mahtuu monenlaista. Siitä Pekka Haavisto ja Teuvo Hakkarainen näyttivät hyvää esimerkkiä, kumpikin itsenäisellä tavallaan ja yhdessä.

Juhlitaanko ensi vuonna sitten tosi itsenäisen Suomen itsenäisyyttä? Moni näet uskoo, että Suomi pääsee eroon Euroopasta ja ensi jouluna pelastusarmeijan patoihin kilisevät vanhat kunnon markat.
Euro tosiaan voi hajota. Jo nyt saksalaiset matkatoimistot vaativat kreikkalaisilta hotelleilta hintoja myös drakmoissa, tai mitä sitten keksivätkään euron tilalle. Mutta huomattava on, että saksalaiset eivät itse varaudu maksamaan millään D-markoilla. Jos ja kun euro jää taloudellisesti vahvojen maiden valuutaksi, ei todella kannata haikailla markkoja tai edes kruunuja.
Elättelemme jännää haavekuvaa, että olisi paras irtautua muusta maailmasta ja oleskella ihan keskenämme. Muut ostaisivat verrattomia tuotteitamme silkasta neroutemme ihailusta, ja rahavirrat haalitaan kaikki itselle.
Jotenkin unohtuu, että tosiasiassa ulkomaiset investoinnit Suomeen ovat olemattomia. Ja niin paljon kuin maahanmuutosta kohkataan, harva tänne haluaa vapaaehtoisesti.
Itsenäisyydestä on syytä olla ylpeä, mutta ei tyhmän ylpeä. Maailmassa on yksi täysin itsenäinen maa, ja se on Pohjois-Korea.
Meitä on niin vähän, että on tyhmän ylpeää torjua uusia suomalaisia. Meitä on niin vähän, että on tyhmän ylpeää jakaa kansaa, mielipiteen, asuinpaikan tai varallisuuden mukaan.
Yhtenä päivänä vuodessa olemme kaikki yhtä kansaa. Riidellään sitten taas vasta keskiviikkona.

30 kommenttia:

 1. Voi jösses mikä vuodatus taas... Ylipäätään oli hyvin masentavaa katsoa A-Studion kommaritoimittajien vikinää :|

  VastaaPoista
 2. Timo Harakka ylti upean loisteliaaseen tiivistelmään Suomalaisuuden liiton ja perussuomalaisten ruskeanvivahteisesta älämölöstä; WC-paperia ei nähtävästi Suomessa tarvitakaan niin paljon kuin olen tuumannut kaiken sen vastenmielisyyden pyyhkimiseksi, mitä yllä mainitut tahot valtakunnassa ovat viimeksi kuluneina parina vuotena julki ulostaneet. Suomen itsenäisyydellä on sittenkin tulevaisuus. Harakan selkärankaisuus on jotain sitä vastaavaa, mihin isämme ja isoisämme Karjalan kannaksella noin 70 vuotta sitten yltivät - ja pitivät sittemmin myös sotien jälkeisinä vuosina huolen siitä, ettei älämölö/populismi/skdl vienyt Suomea mukanaan tavalla, josta Itä-Eurooppa on vasta toipumassa ja rakentamassa omaa tulevaisuuttaan, muun Euroopan sitä estämättä. Vihdoinkin on opittu. Jotkut siis tosin vielä harovat vastaan. Mutta suomalainen kulttuurivaltio kestää, sen kaksikielinen kulttuuri, joka rakentaa elämälle ja työlle eikä vain tyhjänpäiväiselle puheelle, jonka varassa Suomea ei enää olisi.

  VastaaPoista
 3. Asijee. 20kg Timo Harakan paskamahaa vastaa 200kg WC-paperia joka puolestaan vastaa 2000kg Karjalan Kannasta.

  VastaaPoista
 4. Tarkoittaakohan Timo Harakka itsenäisyyspuheessaan,että esim Ruotsi ja Norja olisivat Pohjois-korean kaltaisia valtioita.vai vertaako hän Tanskaan ja Islantiin.

  VastaaPoista
 5. Kyllähän niitä halukkaita tulijoita Suomeen olisi pari miljardia jos rajat avattaisiin ja luvattaisiin tulijoille samat edut kuin suomalaisilla on nyt.
  Eikä siinä mitään,reiluahan se olisi, mutta myös nykyisen elintasomme loppu.

  VastaaPoista
 6. Siis kuvitteleeko joku että ne "pari miljaria" seisoivat tumput suorina? Että kukaan heistä ei perustaisi yrityksiä? Mistä tämä ajatus siitä, että olemme ainoa kansa joka tekee töitä on lähtöisin? Jos näin on, niin päinvastaisen toimenpiteen pitäisi nostaa elintasoamme. Mutta kuka on valmis lähtemään pois, jotta jäljelle jääneiden elintaso nousisi? Sinä? Minä? vai nouseeko elintaso sittenkään? Vai mistä johtuu että eläkeikää pitää nostaa? Pysyisikö se eläkeikä alempana jos tänne tulisi joku?

  VastaaPoista
 7. Vanha totuus siitä, että mitä parempi kirjoitus, sitä harhaisemmat nimettömät kommentit, osoitti jälleen voimansa. Rohkeat ihmiset käyttäisivät omia nimiään.

  VastaaPoista
 8. Keskustelu tämänkin aiheen tiimoilta on täysin ala-arvoista ja henkilökohtaisuuksiin menevää sekä vähänkin erimielisten leimaamista joko hyysäreiksi tai rasisteiksi. Tämän takia en ala omalla nimelläni "sotimaan" tällä mielenkiintoisella, mutta itselleni merkityksettömällä areenalla. Sitäpaitsi keskustelussa pitäisi olla kyse ajatustenvaihdosta, ei nimistä tai naamoista. Timo Harakan osalta kyse on valitsemastaan ammatista, josta saa palkkansa. Tämän ketjun toinen omaa nimeään käyttänyt taas ei mitään sanonutkaan.

  Miljardiheittoani kumoamaan pyrkineelle: tiedän, että olet hyvällä asialla rasisminvastaisessa taistelussasi. Valitettavasti vaan tuolla kapasiteetilla kamppailuun osallistuminen vain vahingoittaa ajamaasi asiaa ja antaa aseita rasistien käsiin.

  VastaaPoista
 9. Jos rysä iskee illalla suoraan pesälle, kiitos Penan ja Teukan, kaksi säilyy.

  VastaaPoista
 10. "LINNOISSA KREIVIEN häät vietetään..."

  Kun he olivat menneet, RUPESI JEESUS PUHUMAAN kansalle JOHANNEKSESTA: "Mitä te lähditte erämaahan katselemaan? Ruokoako, jota tuuli huojuttaa? Vai MITÄ LÄHDITTE KATSOMAAN? IHMISTÄKÖ, hienoihin vaatteisiin puettua? Katso, HIENOPUKUISET OVAT KUNINGASTEN KARTANOISSA. Matt.11:7,8

  "JUMALA OMPI LINNAMME, varustus aivan VAHVA..."

  Hyvää itsenäisyyspäivää!
  sodassa kaatuneen isoisän ja sodassa viisi vuotta olleen isän puolesta
  toivottaa

  lapsenlapsi ja lapsi
  eläkeopettaja
  Juhani Laine
  juhani.laine@pp2.inet.fi

  VastaaPoista
 11. pakko katsoa illan Titanicista mistä Harakka ja Sarasvuo varakkaiden puolesta nyt ilmoittavat luopuvansa.

  VastaaPoista
 12. Moni linnaan kutsuttu on jäänyt ja jää pois niistäkin juhlista. Jos päätös tuntuu henkilökohttaisesti oikealta niin turha siitä toisten on mitään numeroa yrittää tehdä. Varmasti löytyy niitäkin kaatuneita ja veteraaneja, jotka kunnoittavat näitäkin näkemyksiä. Moni Suomessa - varsinkin syvästi itsenäisyyttä kunnoittava "peruskansalainen" - haluavaa mieluummin hiljentyä kuin juhlia. Monille ne juhlat ovat tosin osaltaan viihdettä. Suurissa asioissa ulkoiset paineet kestävä viisaus löytyy sisältä ja hiljaisuudesta - ei juhlahumusta tai trendeistä.

  VastaaPoista
 13. Kirjoitin itse hieman samasta aiheesta kolumnin Etelä-Suomen Sanomiin (4.12):

  VANHAT RADIKAALIT
  ”Jos ei ole nuorena radikaali, ei ole sydäntä, ja jos ei vanhana konservatiivi, niin ei ole päätä”, opettaa meille vanha viisaus. Ei se taida enää ihan pitää paikkaansa, sillä tätä nykyä asia näyttää menevän pikemminkin päinvastoin. Tai paremminkin niin, että oikeistolaiset tuppaavat vanhemmiten vasemmistolaistumaan ja vasemmistolaiset oikeistolaistumaan. Miksipä ei, sillä samasta yhteiskuntapuusta kummatkin on veistetty.

  Näkyviä esimerkkejäkin ilmiöstä on. Lahtelaiset tuntevat hyvin entisen raudanlujan valtiovarainministerin Iiro Viinasen, joka on löysi eläkepäivillä itsestään pienen vihreän miehen. Melkoinen jäykkäniska oli aikoinaan myös kokoomuslainen pääministeri, poliisin poika Harri Holkeri, mutta niin siinäkin lopulta kävi, että hänestä tuli arvostettu rauhanrakentaja. Mielenkiinnolla jäämmekin odottamaan millaisen aatteellisen housunkäännön tekee kaikkien tuntema pankinjohtaja Björn Wahlroos. Ehkä hän ehtii vuorostaan löytämään itsestään pehmonallen?

  Tuorein esimerkki näistä vanhemmiten radikalisoituneista on Mainos-TV:n entinen varatoimitusjohtaja Jaakko Paavela. Häntä ei nyt voi ihan pitää yllämainittujen herrojen kaltaisena merkkihenkilönä, mutta ”viestintäneuvoksen” tittelillä hän on toki kruunattu. Ja ehkäpä juuri sen arvonimen velvoittamana Paavela on äskettäin ehdottanut presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhlien televisioinnin lopettamista. Hänen mukaansa niiden ”muuttuminen mediatapahtumaksi on vienyt tilaisuuden arvokkuuden”.

  "Itsenäisyyteen liittyvien haastattelujen osuus jää vähäiseksi toisarvoisten kommenttien ja kuvakulmien rinnalla”, Paavela jatkoi Helsingin Sanomien mielipidepalstalla. ”Huomattava osuus tv-taltioinnista keskittyy kertomaan ja kuvaamaan, mitä kenelläkin on päällä, kenen puku on rumin ja kenen kaula-aukko anteliain. Kättelyn ja tanssin näyttäminen on varsin puuduttavaa katseltavaa. Paikalla olleena tiedän, että kameroiden sammuttua tanssilattia lähes tyhjenee.”

  Paavela ehdottaa, että tuleva Linnan emäntä tai isäntä lopettaa laajamittaisen televisioinnin, sillä televisioyhtiöt eivät tee aloitetta suurten katsojalukujen takia. Melkoisen radikaalia puhetta mieheltä, joka varajohti yhtiötä, joka yhä edelleen kumartaa katsojalukuja ja pyllistää laadulle.

  En tiedä olenko itse sitten vanhemmiten muuttunut konservatiiviksi, sillä en kannata Paavelan ehdotusta. Ei siinä ole edes mitään uutta, sillä samanlaisia kantoja on kuultu jo ties kuinka kauan. Juhlat ovat tietenkin televisio-ohjelmana kurjaa katsottavaa, samaa lajia kuin julkisuuden henkilöiden verotietojen bongaaminen, mutta juuri siinä on myös niiden kulttuurinen ydin. Televisiointi antaa kansalaisille ainutlaatuisen pääsyn sinne minne he eivät muulloin mitään asiaa. Vuosittainen kutsuvieraslista on mitä arvokkainta kulttuurihistoriaa ja Paavelan väheksymät haastattelut kertovat tahattoman paljon kansakunnan eliitin älyllisestä tasosta.

  Paavelan olisi itse asiassa pitänyt tehdä kunniaa viestintäneuvoksen tittelilleen ja ehdottaa entiselle yhtiölleen tämän ainutlaatuisen tositelevisioformaatin kauppaamista maailmalle. Big Brother – ohjelma vetelee selvästi viimeisiään, mutta linnan juhlat keräävät jatkuvasti kansalaiset omiin, niin ihailua kuin pilkkaakin sisältäviin karnevaaleihinsa television äärelle. Tai olisiko niin, että nämä kaksi ohjelmaa muodostavat oivallisen, paljon nykymenosta kertovan vastinparin?

  VastaaPoista
 14. Hyvä kirjoitus. Ilmeisen moni kaipailee 1950-lukulaista meininkiä, jossa oli ihan ok syrjiä kaikkia, jotka jotenkin poikkesivat valtavirran asettamista normeista. Ankeaa, että sekoitetaan vääränlainen nostalgia isänmaallisuuteen.

  Vähän samoja tunnelmia havaittavissa kuin mitä ennakoin jutussani viime helmikuussa: http://www.vihrealanka.fi/teemat/tervetuloa-perus-suomeen

  VastaaPoista
 15. Homohan siellä heilui etunenässä - ja heiluu nytkin. Sateenkaarilippu Mannerheimin ja Halosen ylle virallisin menoin, niin Oinonen jo ampunee itsensä ja maailma on parempi paikka.

  VastaaPoista
 16. Asian ytimessä, erittäin hyvä teksti.

  VastaaPoista
 17. Linnassa Setalaisten juhlat vietetään,on setalaisilla värjättyt päät.On setalaiset muut karkeloissa mut,yksi on joukoista poissa Jammu Siltavuorta siellä ei näy,on setalaiset muut karkeloissa mutt yks on joukosta poissa siltavuoren jammua siellä ei näy mutt muuten juhlat setalaisilta käy.

  VastaaPoista
 18. Nyt klassinen kysymys; jäikö anonyymiltä aamulääkkeet ottamatta?

  VastaaPoista
 19. on tosi kovaa kommentoida ja olla anonyymi. Teräsballit tyypillä!

  VastaaPoista
 20. Mun mielestä on jotenkin häiritsevää tämä kommentointi. Sen sijaan, että hyökkäisin näiden kommentoijien kimppuun miten he blogaajan kimppuun hyökkäävät, kysyn sen sijaan, mikä heidän tavoitteensa tällä kommunikoinnilla on? Etenkin kun kommentit kaikuvat tyhjyyttä ja hyökätään enemmän kirjoittajan kuin mielipiteen kimppuun. Tämä on yksi perisynti suomalaisessa politiikassa, aina katsotaan, kuka ehdotuksen antaa kuin se, mitä se ehdotus sisältää. Se, että asioita kritisoidaan, ei ole propagandaa. Se, että asioista uutisoidaan, ei ole propagandaa. Se, tästä "propagandasta" nillitetään alituisesti, ei ole mediakritiikkiä. Ottakaa hyvä luoja Soinista mallia, joka tajuaa sen, että kaikesta ei tarvitse ottaa pölliä persuksiinsa poikittain, mitä niin monet tänäpäivänä tuntuvat tekevän.

  VastaaPoista
 21. Aivot tyhjenee nimimerkkiin,

  VastaaPoista
 22. Isänmaa ei todellakaan ole seisova pöytä kaikille maailman ihmisille. Hyvin sanottu.

  Sekin oli Harakalta hyvin todettu, että Suomeen tarvittaisiin ulkomaisia sijoituksia eikä lähiöön syrjäytyviä sossuasiakkaita.

  Mistä nyt tuulee, onko Harakka ottanut persujen jäsenkirjan? :D

  VastaaPoista
 23. Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Kiteytit melko pitkälle sen kliseisen kysymyksen, mitä itsenäisyys meille tavallisille ihmisille merkitsee. Se merkitsee juuri vapautta olla ja vapautta antaa olla. Se merkitsee ennen kaikkea yhteen hiileen puhaltamista ilman täysin turhanpäiväistä eripuraa.
  Tosi itsenäisiä emme halua olla, sillä se merkitsisi yksinäisyyttä ja yhtä lailla kuin yksilöt, myös valtiot tarvitsevat ystäviä.

  Ollaan ylpeitä kulttuuristamme ja kielestämme, itsenäisyydestämme mutta samalla avoimina ja kiitollisina kaikesta mitä muilta voimme oppia.

  VastaaPoista
 24. "Kyllähän niitä halukkaita tulijoita Suomeen olisi pari miljardia jos rajat avattaisiin ja luvattaisiin tulijoille samat edut kuin suomalaisilla on nyt."

  I was proud to come here, work hard, and pay taxes, and NOT collect any government benefits at all, until drunks began spitting on me and telling me to go home because I'm darkish. You think immigrants are a drain on your nation's resources? Guess again. Look to your own, and remove the plank from your own eye before removing the sliver from your neighbor's.

  Jumala pelasta suomi, koska kukaan ei saa.

  VastaaPoista
 25. Yes, well, dear darkish anonym, most immigrants do collect benefits. The working population among immigrants is something like 30 %.

  And that's beside the point in any case. We can't do much about Finns who collect benefits, but can do something to immigrants claiming the same.

  Personally I feel that a more clear distinction should be made between those immigrants who come to work and those who are after benefits. So kudos on you!

  VastaaPoista
 26. Vaikka ne pari miljardia olisivat kuinka ahkeria, on minun vaikea nähdä, että heille riittäisi töitä. Vaikea ymmärtää, että tästäkin pitää vääntää. Eri asia jos olisin puhunut maltillisemmista määristä. Mutta kuten näemme: tässä aiheessa ei juuri kukaan pysy kohtuudessa. Joko halutaan nollalinjaa tai täyttä avoimuutta rajoille.

  VastaaPoista
 27. "We can't do much about Finns who collect benefits, but can do something to immigrants claiming the same."

  Exactly the kind of attitude that will make it easier for darkish people like me to marry your men, graduate from your universities, and do all the work you're too busy taking ski holidays to do.

  Sorry to break it to you, but if someone is after benefits, they go to Norway.

  Where did your 30% number come from? Stat.fi? It's actually illegal to ask about people's national origin, so I'm not sure how you could find that out.

  VastaaPoista
 28. Norja ei ota vastaan loputtomasti tulijoita. On loton ennätysvoitto päästä Norjaan, mutta kyllä Suomikin miljoonavoitosta käy.
  Stat.fi:stä löytyy ainakin työllisyystilastoja, eivätkä ne pakolaisia mairittele. Laitonta kansalaisuuden kysyminen lienee jossain ihan muussa maassa.

  VastaaPoista
 29. Oli sitten asioista mitä mieltä tahansa, niin kannattaa pitää mielessä todellinen tilanne.

  http://www.stat.fi/tup/suomi90/joulukuu.html

  Se että tänne muuttaa ihmisiä on vain hyväksi.
  Katsoi asiaa sitten miten päin tahansa.
  Kaikki avustukset, kenelle ne sitten tahansa päätyvätkin, maksetaan yhteisistä verovaroista, ja silloin jokaisella sentillä on yhtä paljon maksajia kuin on verovelvollisia. Ihmisiä tai yrityksiä.

  Hyvää lauantaita kaikille.

  Hyvää lauantaita kaiki

  VastaaPoista
 30. Voi Timo,Timo, sinä maailman ihanin ihminen.
  Näitä ihme kokoomuslaisia vessanpesijöitä ja kaikesta muille kateellisia persuja aina riittää maailman tappiin - täytyy vaan yrittää kärsivällisesti selittää köyhille,OMISTAMATTOMILLE ihmisille ettei kannata ainakaan äänestää itseään vastaan. Jos jotenkin yksinkertaisesti saisi pienenkin murun ajattelemista menemään heille perille,niin aina on suuri voitto tehty. Mutta kun lehdet yms.antavat aina vaan yhden "totuuden" on vaan jaksettava kertoa muutakin totuutta. Hienoa, että kerrot mulle asioista, tajuan väähän paremmin nyt asioita,koska selität ymmärrettävästi. Koita vaan jaksaa kaikista ymmärtämättömistä jukureista huolimatta. Vaikka olenkin ateisti - niin niinhän Jeesuskin teki.

  VastaaPoista

Jatka keskustelua!

Tunnisteet

10 kirjaa rahasta (3) 1989 (1) 1990-luvun lama (1) 2009 (1) 2010 (1) 70-luvun tv-sarjat (1) A-Studio (1) Aalto-Setälä Pauli (1) Aamulehti (3) ABS (2) Adiga Aravind (2) Aho Esko (8) Ahtisaari Martti (1) Airisto Lenita (2) Ajankohtainen kakkonen (1) Ajankohtaisen kakkosen homoilta (2) Akerlof George A. (1) Aktia (1) Al Qaida (1) Ala-Nissilä Olavi (1) alaluokan synty (1) Alanko-Kahiluoto Outi (1) Aleksanteri II (1) alijäämä (1) Alkio Mikko (1) Allen Woody (1) Allianssi (1) Alma (1) Ambea (1) Amma Äiti (1) ampuma-aselaki (1) ANC (1) Ankersmit Frank (1) Ankka Aku (3) Antonova Irina (1) Apple (1) Apunen Matti (4) arabikevät (1) Areva (1) Arhinmäki Paavo (1) Arla (1) Arola Heikki (1) Arvonen Jori (1) arvonlisävero (1) arvopaperistaminen (1) aseiden säilytys (1) Asser et Turnbull (1) asset-secured bond (1) Asuntolaina (1) Atlantic Monthly (1) Atria (1) Atta Muhammed (1) Attendo (1) Augustus International (1) austerity (4) Baby Friendly Hospital (1) Backman Jouni (1) Balzac Honoré de (2) Bank of America (1) Barnier Michel (1) Barroso José Manuel (1) BC Nokia (1) Becker Gary (2) Berliinin muurin murtuminen (1) Berliln Isaiah (1) Berlusconi Silvio (1) Bernadotte Estelle (1) Bernanke Ben (1) Berner Anne (1) Bharat Krishna (1) biodiesel (2) Bitterlich Joachim (1) Blanchard Olivier (2) Bono (2) Borg Anders (1) Bratislava (1) Breivik Anders Behring (2) Brown Gordon (2) Brown James (1) Bryssel (1) Buddenbrookit (1) bullshit (1) Bunga Bunga (1) Burlesconi Silvio (1) Bush George W. (1) Cameron David (1) Carema (1) Cassidy John (1) Christensen Lars (1) Churchill Winston (2) Chydenius Anders (1) Chydenius Antti (1) Citigroup (1) Claes Willy (1) Clinton Bill (1) Coca Colan lisäaineet (1) Crybabies (1) Darling Alistair (1) Darwin Charles (2) Davos (1) De Grauwe Paul (2) deflaatio (2) Defoe Daniel (1) DeLillo Don (1) DeLong Brad (1) Delors Jacques (1) demokratia (1) Demos (1) Diktonius Elmer (1) Dinkespiel Ulf (2) doping (1) Dostojevski Fjodor (1) downshifting (1) Draghi Mario (2) ECB (1) EDP (1) eduskunta (5) eduskuntavaalit (2) Egypti (1) Einstein A-Go-Go (1) Einstein Albert (1) EK (2) Ekenäs BB (1) EKP (7) Elinkeinoelämän keskusliitto (2) Elinkeinoelämän valtuuskunta (1) Elonen Piia (1) elvytys (2) eläkeikä (2) eläkeiän yläraja (1) eläkeuudistus (2) Emu (5) ennusteet (1) EPP (1) Erhard Ludvig (1) Erkko Aatos (2) Ersboll Niels (1) ERVV (2) ESM (1) Espanja (3) Etelä-Afrikka (1) Etla (2) EU (8) EU-jäsenyys (1) EU-jäsenyysneuvottelut (2) EU-komissio (12) EU-maatalouspolitiikka (1) EU-vaalit (1) Euraasian liitto (1) euroalue (3) eurobondit (2) eurokriisi (16) Euroopan investointipankki (2) Euroopan keskuspankki (7) Euroopan parlamentti (3) Eurooppa (1) Eurostat (1) Eurovaalit 2014 (1) EVA (1) EVL (1) EVM (1) Facebook (1) Fadayel Eveline (1) Fallows James (1) Fama Eugene (1) Fassbinder R.W. (1) Fennovoima (2) Financial Times (2) Finanssialan keskusliitto (1) finanssijärjestelmä (2) finanssikriisi (8) Fortum (2) Forum 24 (1) Forum24 (1) Foucault Michel (1) Friedman Milton (5) Fukushima (1) fundamentalismi (1) Gad Marius (1) Galbraith J.K. (1) Galilei Galileo (1) globalisaatio (1) gogo (1) Gogol Nikolai (1) Goldman Sachs (3) Google (1) Graeber David (1) Graham Phil (1) Grahn-Laasonen Sanni (1) Great depression (1) Greenspan Alan (3) Haanpää Pentti (1) Haaparanta Pertti (2) Haavikko Paavo (1) Haavisto (1) Haavisto Heikki (4) Haavisto Pekka (3) Habermas Jürgen (1) Haikala Eino (1) Haiti (1) Hakkarainen Teuvo (3) Hakola Juha (1) Halla-aho Jussi (3) hallintarekisteri (1) hallintarekisteri Harmaa talous (1) hallitus (1) halloween (1) Halme Tony (3) Halonen Tarja (8) Hamlet (1) Hanhi Hannu (2) Hardin Garrett (1) Harju Ilkka (1) Harle VIlho (2) Hautala Heidi (4) Hayek Friedrich (1) Hazard Kaarina (2) Heinäluoma Eero (5) Heiskala Risto (2) Hellman Heikki (1) helluntaiseurakunta (1) Helsingin Sanomat (3) Helsingin Kaupunginkirjasto (1) Helsingin Sanomat (13) Helsinki Seagulls (1) henkirikokset (1) Henkirikostilasto (1) Herlin Antti (1) Herlin Ilkka (1) Herlin Niklas (1) Herlin Pekka (1) Hernesaari (1) Herodotos (1) Hietanen Risto (1) hiihto (1) Hiihtoliitto (1) Hiilamo Heikki (1) Himanen Pekka (4) Hirschman Albert O. (1) Hirvonen Markku (1) Hitler Adolf (1) HK Scan (1) Holappa Lauri (1) Holland Heidi (1) Hollande François (1) Holmberg Kalle (1) Holmström Bengt (1) Holvas Jakke (1) Honka Matti (1) Honkapohja Seppo (1) HS raati (1) Hu Jintao (1) Hufvudstadsbladet (2) HUS (1) Hyvinkää (2) HYY (1) Häkämies Jyri (3) Hämäläinen Unto (1) Härmälä Esa (2) Ihalainen Lauri (1) IK Kapital (1) ikärasismi (1) Ilaskivi Raimo (1) ilmastonmuutos (3) Image (1) IMF (8) Indignados (1) Indonesia (1) investointipankit (1) iPad (1) Irlanti (4) ironia (1) irtokarkki (1) ISMA (1) Italia (2) Itsemurhat (2) itsenäisyyspäivä (1) Itä-Häme (4) Itä-Suomen yliopisto (1) Jaakonsaari Liisa (1) Jackson Hole (1) Jackson Michael (1) Janne Kuutio (1) Japani (1) Jeskanen-Sundström Heli (1) Ji Yuemei (1) Joenpelto Eeva (1) johdannaiset (1) Jokela (1) Joku Anneli (1) Jotuni Maria (1) joulu (1) Joulupukki (2) JSN (1) julkinen sektori (1) Julkisen Sanan Neuvostoliitto (2) Jumala (1) Juncker Jean-Claude (3) Jungner Mikael (3) Jusula Jukka (1) Jyväskylän yliopisto (1) Järvi Antti (1) Jätevesiasetus (1) jääkiekko (1) Jäätteenmäki Anneli (1) K-kauppa (1) Kaarenoja Vappu (1) Kahneman Daniel (1) Kailajärvi Hannu (1) Kakkonen Kyösti (2) kalapuikot (1) Kaleva (1) Kalli Timo (2) Kallis Bjarne (2) Kalpala Asmo (1) Kaltiokumpu Oiva (1) Kambodzha (1) Kanaria (1) Kanerva Ilkka (4) Kangas Olli (1) Kangasharju Aki (1) kansalaisuus (1) kansallispuistot (1) kapitalisaatiosopimus (1) kapitalismi (3) Karhinen Reijo (1) Karjalainen Ahti (1) Kaskeala Juhani Tuomioja Erkki (1) Katainen Jyrki (21) Kauhajoki (1) Kauppakorkeakoulu (2) Keaton Buster (1) Kehittyvien Maakuntien Suomi (2) kehitysapu (2) Keinoelämän keskusliitto (1) Kekkonen Urho (3) Kela (2) kello (1) kerjääminen (1) Keskuskauppakamari (1) keskuspankki (1) keskusrikospoliisi (1) keskusta (2) keskustanuoret (1) Keskustapuolue (5) kestävyysvaje (1) Keynes J.M. (3) Kianto Ilmari (1) Kiasma (1) Kiljunen Kimmo (1) kilpailukyky (1) Kimanen Seppo (1) King Mervyn (1) Kinkel Klaus (2) kirjasto (1) Kirkko (1) kirkosta eroaminen (2) Kiviniemi Mari (5) Klimenko Viktor (1) Klondyke (1) Kobe (1) Kohl Helmut (2) Koijärvi (1) Koivisto Mauno (2) Kokkola (1) kokonaiskysyntä (1) kokoomuksen nuorten liitto (1) Kokoomus (11) Koljatti (1) kolmikanta (1) Kone (1) Kontio Kari (2) Korhonen Jarmo (1) koripallo (1) korkeakoulut (1) Korkman Sixten (4) Korpi Rauno (1) Kortelainen Anna (2) Kosken Kanava (2) Kouri Pentti (1) Kreikka (13) Kreml (1) Krim (1) Krugman Paul (3) Kuhn Thomas (1) Kullberg Rolf (1) kulta (1) Kuntien eläkevakuutus (1) Kuvaja Sari (1) Kylliäinen Antti (1) käsitehistoria (1) käsittämättömät lyhenteet (1) Laakkonen Yrjö (1) lama (2) Lama Dalai (1) Lamassoure Alain (1) Lapin Kansa (6) lapsilisät (1) Latvia (1) Lehman Brothers (4) Lehman sisters (1) lehmä (1) Lehtinen Lasse (1) Lehtomäki Paula (1) Leigh Daniel (1) leikkaukset (1) leikkaus (1) Lepakko (1) leppoistaminen (1) leverage (1) LFA (1) liberalismi (1) Liikanen Erkki (12) Lillehammerin olympialaiset (1) Lillqvist Katariina (1) Linden Suvi (1) Linna Väinö (1) Lintilä Mika (1) Lipponen Paavo (5) London School of Economics (2) Long Term Capital Management (1) Louekoski Matti (1) Lucas Robert (1) lukeminen (1) Lukuviikko (1) Luoton loppu (1) luottoluokittajat (1) Luxemburg (1) Lähde Jussi (1) Länsi-Uusimaa (1) Maahanmuutto (3) maailmanmestaruus (1) maanjäristys (1) Maaseudun tulevaisuus (1) maatalouspolitiikka (1) Madoff Bernie (2) Mallander J.O. (1) Malthus Joseph (1) Mandela Nelson (2) Mann Thomas (2) Mannerheim (1) markkinat (2) markkinayhteiskunta (3) Martta (1) Martti (1) Marx Karl (1) Maskun kalustetalo (1) Mbeki Thabo (1) MedOne (1) Mehiläinen (1) Mendel Grigori (1) Meri Veijo (1) Merkel Angela (2) Mermaid (1) Merrill Lynch (1) Metalliliitto (2) metsästys (1) Miami Heat (1) Mickelsson Max (1) Mikkkeli (1) minimipalkkas (1) Minna Ruckenstein (1) Minsky Hyman (1) Mitro Isä (1) Mokka Roope (1) Monti Mario (1) moral hazard (1) Mosambik (1) MTK (1) Mubarak Hosni (1) Mussolini Benito (1) Müller Heiner (1) Myllylä Mika (1) Münchau Wolfgang (1) Münchhausen paroni (1) Myyrmanni (1) Mäkinen Kari (1) Männistö Lasse (1) Naxos (1) Neste OIl (2) Neuvonen Aleksi (1) Neuvostoliitto (3) New Yorker (3) Newsweek (1) Niinistö Sauli (5) Niniistö Sauli (1) Njassa (1) Noitaympyrä (1) Nokelainen Petteri (1) Nokia (3) Norberg Johan (1) Nordea (7) normitalkoot (1) Nova (1) Nowotny Ewald (1) Nummisuutarit (1) nuorisotyöttömyys (1) Nuorkansallinen vapaussäätiö (1) Nykyri Ilona (1) näkymätön käsi (1) Näkymätön Mies (1) Obama Barack (1) Occupy Wall Street (1) Oddson David (1) OECD (1) Oikeusministeriö (1) oikeustoimikelpoisuus (1) Oinonen Pentti (1) Okko Paavo (1) OKM (1) Olkiluoto 3 (1) Onninen Suvi (2) OP-Pohjola (1) Oreck Bruce (1) Orivesi (1) Otava (1) Outokumpu (1) Paasikivi Juho Kusti (1) pakolaisuus (1) Palme Olof (1) palmuöljy (2) Palonen Kari (1) Pangalos Theodoros (1) pankkivero (1) Papandreou George (2) parlamentarismi (1) parlement (1) Pasanen Tauno (1) Patomäki Heikki (1) Paul Krugman (1) Paulson Hank (1) Pekka (1) Pekkala Ahti (1) Pekkarinen Jukka (3) Pekkarinen Mauri (3) Pelle Miljoona (1) Peltomäki Jukka (1) Pentikäinen Mikael (1) Penttilä Risto E.J. (1) Perheyritysten liitto (1) perintövero (1) Persson Göran (1) Pertti Haaparanta (1) peruskoulu (2) Perussuomalaiset (10) perustulo (1) perustuslaki (1) Pesonen Janne (1) Peston Robert (1) Pietikäinen Sirpa (1) Pietinen Kimmo (1) Piga Gustavo (1) Pihlström Antti (1) piispat (1) Pikkarainen Pentti (1) Pinochet Augusto (1) Plötz Alfred (1) Polanyi Karl (5) poliisi (1) politiikka (1) politrukki (1) Pori (1) Portugali (3) presidentinvaalit 2012 (1) presidentti (2) Prodi Romano (1) protesti (1) provokaatio (1) Puerto de la Cruz (1) Pula-aika (1) Pulliainen Erkki (1) Puntarpää (1) Putin Vladimir (3) Putkonen Matti (3) Puu Anna (1) Puustjärvi Anna (1) pyramidi (2) Pyykkö Mirja (1) Pyörälä Mika (1) Päihdet-Häme (1) pääministeri (2) pääomavero (1) pörssi (2) QE (4) Radio City (1) Radio Suomi (1) Raeste Juha-Pekka (1) raha (2) rahaliitto (1) Rahan kulttuuri (1) rahapolitiikka (1) Rahkonen Keijo (1) rahoitus (2) rahoitusmarkkinavero (1) Rajan Raghuram (1) rakenneuudistus (1) rasaismi (1) Ratsia (1) Ratzel Friedrich (1) RBS (1) Reagan Ronald (1) Reding Viviane (1) Rehn Olli (14) Rehula Juha (2) Reinhardt Carmen (1) Relander Jukka (2) Retuperän WBK (1) Reunanen Esa (1) Riihilahti Aki (1) Rinne Antti (1) Rogoff Kenneth (1) Rojola Lea (1) Romania (1) Roos JP (3) Round Robin (1) Ruokonen Pertti (1) Ruotsi (1) rusinapulla (1) ruuan alv (1) Ruutu Tuomo (1) Rämö Aurora (1) Räsänen Jari (1) Räsänen Päivi (2) S-ryhmä (1) S&D (1) Saarikoski Pentti (1) Saarikoski Saska (2) Saarinen Esa (1) Saga (1) Sairaanhoitaja Sari (1) SAK (3) Saksa (1) Salama Hannu (1) Salmela-Järvinen Martta (1) Salo (1) Salo Petri (1) Salo Sinikka (1) Salolainen Pertti (2) Salon Seudun Sanomat (5) Salonen Ahti M. (1) Sampo (3) San Antonio Spurs (1) Sanoma Oy (2) Sarasvuo Jari (3) Sasi Kimmo (2) Satakunnan Kansa (5) Satuli Antti (2) Sauli Mikko (1) Sauri Pekka (1) Savon Sanomat (1) Schiller Karl (1) Scholes Myron Kuparinen Susanna (1) Schulz Martin (1) SDP (13) Sehr Schnell (1) seksi (1) seniokratia (1) Shakespeare William (1) Sichuan (1) sienestys (1) Simon John (1) Sinnemäki Anni (2) Siola Anna (1) Sipilä Juha (4) Smith Adam (2) SMP (1) Snellman J.V. (2) Soini Timo (18) Soininvaara Osmo (1) Solidium (1) SONK (1) Soros George (2) Sovala Markus (1) Spotify (1) SSS (1) Standard's & Poor (1) Stanley O´Neal (1) Stern Nicholas (1) Stiglitz Joseph (1) STM (1) Stoltenberg Jens (2) Stoppard Tom (1) strategia (1) strutsi (1) Stubb Alexander (11) Sukari Toivo (2) Sulkunen Sari (1) Summers Lawrence (2) Sundbäck Veli (3) Suomen Kirjastoseura (1) Suomen Kuvalehti (1) Suomen Kuvalehti Saarikoski Saska (1) Suomen pankki (7) Suomen RH-yhtiöt (1) Suomen Tietotoimisto (1) Suomen Yrittäjät (1) Suomenlinna (1) Suomi (2) Suomi-Soffa (1) Superman (1) Surowiecki James (1) surrealismi (1) Suupohjan Osuuspankki (1) Suuri kiristys (5) Suuri lama (1) suurtyöttömyys (1) Sveitsi (1) synnytysosasto (1) Syrjälä Hanna (1) syrjäytyminen (1) Sähkönkulutus (1) sääntely (1) säästäminen (1) Söderblom Erik (1) Söderman Jacob (1) Taalasmaa Seppo (1) taantuma (2) Taipaleenmäki Marika (1) Taleb Nassim Nicholas (1) talous (3) Talouselämä (6) talouskriisi (1) talouskuri (1) talouspolitiikka (1) taloustiede (1) Tammisaari (1) Tapiola (1) tasa-arvo (3) teknologia (1) TEM (1) Tenavat (1) Tennilä Esko-Juhani (1) Teresa Äiti (1) Tervo Jari (1) Tett Gillian (1) Teuva (1) Thaler Richard (1) Thatcher Margaret (2) The Economist (1) Tilastokeskus (2) Timo Kallinen (1) TINA (1) TLTRO (1) Toivanen-Koivisto Maarit (1) Torpan Pojat (1) Townsend Joseph (1) Tragedy of the Commons (1) tranche (1) Trichet Jean-Claude (1) Triton (1) Troikka (1) Troyan Carlo (1) Tsakalotos Euklides (1) Tsipras Alexis (1) tsunami (2) Tunisia (1) Tuomioja Erkki (6) tuottavuus (1) Turhapuro Uuno (1) Turhuuksien rovio (1) Turkka Jouko (2) Turkki Teppo (1) Turun kauppakorkeakoulu (1) Turun NMKY (1) Turun Sanomat (1) Turunen Taisto (2) Tutu Desmond (1) TVO (1) tyhmyys (1) työttömyys (3) tähtisadetikku (1) Uimonen Risto (3) Ukkola Tuulikki (1) Ukraina (1) ulkoisvaikutus (1) Urho Ulla-Marja (1) Urpilainen Jutta (8) Uschanov Tommi (1) Utöya (1) uusi vuosi (1) Uusipaavalniemi Markku (1) uusiutuva energia (1) uusliberalismi (1) vaalirahoitus (2) Vakaus- ja kasvusopimus (1) Val(t)io (1) Valio (1) Valkoinen tiikeri (1) Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (1) valtiontalous (1) valtionvelka (5) valtiovarainministeriö (4) van Duyn Aline (1) Vanhanen Matti (12) Vapaavuori Jan (1) Varma (1) Vartiainen Juhana (4) Vartiosaari (1) Vasemmistoliitto (1) vasemmistonuoret (1) Vasikkasaari (1) velka (1) velkaantuminen (1) velkapopulismi (1) Venäjä (1) veronkierto (3) veroparatiisi (3) veropohja (2) Verotus (1) verovähennys (1) Viheriälaakso J.V. (1) vihreät (3) Viinanen Iiro (5) Vilkuna Pekka (1) Vimärirotta (1) Virén Lasse (1) Virkkunen Henna (1) Virkkunen Janne (1) Virolainen Johannes (2) Virolainen Kyllikki (1) Virtanen Pertti (1) Vistbacka Raimo (1) vivutus (1) VM (1) von Plötz Hans (1) voodoo (1) Välijärvi Jouni (1) Väyrynen Paavo (2) Väätäinen Juha (1) Wahlroos Björn (13) Walhbeck Ville (2) Wall Street (1) Wallin Stefan (2) Ware Marilyn (1) Wettenhovi-Aspa Sigurd (1) Whately Richard (1) Wibble Anne (2) Wikileaks (1) Wikipedia (1) Williamson David (1) WinCapita (2) Wolfe Tom (1) WSOY (1) Yale (1) Ydinvoima (4) Yhdysvallat (1) Yhdysvaltain lähetystö (2) yhteisvastuu (2) yhteisövero (1) Ykkösaamu (1) Yle (1) yleinen asevelvollisuus (1) yleislakko (1) Yleisradio (3) yliopisto (1) Ylioppilaslehti (3) Ylönen Matti (1) ympäristöministeriö (1) Yrjö-Koskinen (1) YYA (1) Zizek Slavoj (1) Zyskowicz Ben (3) Älä ruoki lamaa (1) ärräpussi (1) Äänekosken Huima (1) Äänekoski (2) Äärimmäistyvyys (1)