perjantai 22. tammikuuta 2010

HS: Voodoo aiheutti Haitin tuhon

Voodoo-kultti aiheutti Haitin maanjäristyksen, ilmoittaa Viktor Klimenko tänään Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä (TV-Nyt, s. 3.).
Miksi Helsingin Sanomat julkaisee helluntaisaarnaajan sydämettömän, kiihkomielisen ja rasistisen kannanoton – keskellä valtavaa kriisiä ja kärsimystä?
Se vahingoittaa avun keräämistä lähihistorian tuhoisimman maanjäristyksen ja humanitaarisen katastrofin uhreille: sanoohan Klimenko, että tuho oli haitilaisten omaa syytä.
Helsingin Sanomat ei näin väitä, vaan haastateltu. Julkisen Sanan Neuvosto ei anna huomautusta. Lehti on kuitenkin vastuussa siitä, millaista vihapuhetta se julkaisee. Jos suomalaisilla on yhtään sydäntä, tästä nousisi suurempi äläkkä kuin Kaarina Hazardin Halme-purkauksesta.
Siksi siis vedän otsikossa Helsingin Sanomat vastuuseen Klimenkon väitteestä.

Hyvä on, Klimenko ei sanonut noin suoraan kuin alussa mainitsin.
”Vaikka ei pidä tehdä liian pitkälle meneviä tulkintoja, niin Haitilla on tätä voodoo-uskontoa ja se on herättänyt uskonnollisissa piireissä arveluita voodoon ja maanjäristyksen yhteydestä.
Asiasisältö on selvä.
Alun pyöristely ja kaunistelu tekee väittämästä oikeastaan pahemman. Puhuja vakuuttaa olevansa järkevä ja kohtuullinen, eikä suinkaan itse keksineensä väitettä – se on aika laajalla vallitseva näkemys, jonka hän hyväksyy ja ottaa nyt esille julkisesti.
Rakenne on sama kuin ”En ole rasisti, mutta…”

Kokeillaan Klimenkon väitettä vähän toisilla sisällöillä. ”Muitakin syyllisiä varmaan löytyy, mutta juutalaisia on kaikkialla Euroopassa, ja se on herättänyt meillä natsipiireissä arveluita juutalaisten yhteydestä Saksan vaikeuksiin.”
”Rotuteorioita voi kritisoida, mutta Afrikassa on paljon mustia, ja se on herättänyt valkoisten keskuudessa arveluita alempirotuisuuden ja köyhyyden yhteydestä.”

Helsingin Sanomien innoittamina lukijat voivat oppia lisää Haitin maanjäristyksen syistä Viktor Klimenkon kotisivuilta, jotka eivät jätä tätä vähääkään arvailun varaan.
”Jos valtio pitää Voodoo´ta virallisena uskontona ja todella uskoo siihen, niin sittenhän pitäisi tässäkin katastrofissa todeta: TAPAHTUKOON SINULLE USKOSI MUKAAN. Mitä tilaa, sitä saa. En syytä ketään, vaan haluaisin herättää tässä ainutlaatuisessa tilanteessa kysymyksen: MITÄ USKONTO TODELLISUUDESSA ON JA TARKOITTAA."

Sanomalehdet perustelevat usein omaa olemassaoloaan sillä, että lehdistä löytyy faktaa, kun taas internet on täynnä kaikenlaista huuhaata. Helsingin Sanomissa voi kuitenkin esittää totena, että maanjäristys syntyy vääräuskoisten manaamana.
Kiusaus on ajatella, että lehden muukin Haiti-uutisointi on totuusarvoltaan kyseenalaista.
Jään odottamaan, kokeeko Helsingin Sanomat toimineensa oikein julkaistessaan Viktor Klimenkon näkemyksen, että Haitin maanjäristys on voodoon syytä ja haitilaisten itsensä aiheuttama.

17 kommenttia:

 1. Kauheata! Siinä sitä kristillistä suvaitsevaisuutta! Nyt herää kysymys, FIDA International Helluntaiseurakuntien kehitysapu kerää rahaa Haitiin, MIKSI jos kerran haitilaiset ovat itse maanjäristyksen aiheuttaneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenen Harakka uskoo ensimmäisenä rientävän Haitille auttamaan. No tietenkin ateistien armeijan. Kenen Harakka uskoo auttavan meitä, jotka käymme leipäjonossa. Demarit, keskustalaiset vai kokoomuslaiset poliitikot, jotka ovat meistä puheissaan niin huolissaan, että miten me oikein pärjätään. Ei vaan sydämettömät kristityt täällä Joensuussakin jo yli kaksi vuosikymmentä ovat meitä työttömiä, eläkeläisiä, opiskelijoita, köyhiä auttaneet. Te hienoperseet ette tiedä köyhyydestä mitään, joten kannattaako olla huolissaan Haitinkaan köyhistä..hippokraatit.
   Klimenko sanoo vain totuuden, jota ette kestä kuulla hienostokodeissanne.

   Poista
 2. Klimenkon sydämetön käsitys on muistutus siitä, että uskontoa voi käyttää alistamiseen ja vihan lietsomiseen. Klimenko on meidän oma Israel tai Al-Qaida, ja saa palstatilaa HS:n nuoriso-osastolla.

  VastaaPoista
 3. Median velvollisuus on tuoda esiin näiden saarnaajien todellinen sydämettömyys. Olet siis väärässä Timo.

  VastaaPoista
 4. Klimenko näyttää kyllä pipipäältä... Törkeä temppu. Hyvä kun otit esille.

  Mieleen tulee Estonian uppoaminen. Heti sen jälkeen joku suomalainen pappi tulkitsi mediassa asian jumalan rangaistukseksi - siis mm. matkalla olleiden sylivauvojen syntien aikaansaamaksi... Käsittämätöntä. Kamalaa.

  Ihmettelen myös julkaisupäätöstä; päättäjä pitäisi saada vastuuseen. Näyttää siltä (ulkopuoliselle), että journalismin standardit olivat ennen "tuomarin sana" tai ainakin kulttuurin sitova normi, nyt kilpailulle alistettu - veteen piirretty - viiva. Raja, joka on tehty rikottavaksi. Amerikkalainen sanoisi:" Slippery slope". Liikaa on ajateltu, että kysyntä luo tarjontaa - ja oikeuttaa. Tarjonta luo myös kysyntää.

  Kenen ukki itki itsensä uneen kun ei ollut iPhonea?

  7-päivää on laajalevikkisin - lannistavaa - ja samalla epäilen lehteä epäeettisyyden suunnannäyttäjiksi ja alatyylin innovaattoreiksi.

  Toimituksessa tehdään aina huomista lehteä, joten sitä "rapautumista" ei kai huomaa. En tiedä; en ole alalla.

  VastaaPoista
 5. Blogissaan Harakka vaatii käsittääkseni sensuuria kansan syvien rivien mielipiteille. Minusta tämä on loogista jatkoa kolumnille "Halme vai Hazard" vai "mikäsenytolikaan" jossa Harakka selkeästi toi esille näkemyksensä Suomen kahtiajakautumisesta maalaisiin ja kaupunkilaisiin. Millähän vuosituhannella Harakka liikkuu? Ahdistuneiden kaupunkikeskeisten ajattelijoiden ismiksi on näköjään muodostunut oikeassa olemisen sietämätön tyhjyys.
  Ei kai kukaan täysipäinen usko Voodoohon tai mihinkään muuhunkaan höpötykseen, mutta siihen moni uskoo, että jokaisella on oikeus muodostaa asiasta kuin asiasta mielipide. Mikä sitten tekee Harakan mielipiteestä merkittävämmän kuin Klimenkon mielipiteestä? Hazardilaisuusko? Ai niin, anteeksi jo etukäteen;)

  VastaaPoista
 6. Helsingin Sanomat julkaisi Klimenkon mielipiteen, ja hyvä niin. Hesarin arvoja tuntien, se ei tehnyt sitä siksi, että olisi hänen kanssaan samaa mieltä.

  HS tässä tapauksessa olettaa, että lukija tekee jutusta oman tulkinnan. Ei lehden tarvitse tehdä kaikkea lukijan puolesta. Olisi hölmöä, jos otsikossa lukee "Tämä mies ei tiedä mistä puhuu - Klimenkolla väärä mielipide".

  Kylläpä rasistin tittelin saa nykyään mistä vain. Jo on kumma.

  - LT Virtanen

  VastaaPoista
 7. Voisi luulla, että " LT Virtanen" on Sanoma Newsin palkattu imagonvartija, sillä hän on postannut ylläolevan kommentin kaikille foorumeille, jossa tätä keskustelua käydään...
  Minäkin luulin, että "Hesarin arvoihin" kuuluu olla julkaisematta rasisistia kommentteja. Miksi Klimenkon kommentti (ei siis henkilö) on rasistinen - ja tekstin julkaisu myös?
  Vaikea kuvitella, että Helsingin Sanomat olisi julkaissut Klimenkolta mielipidettä, että Jokelan ja Kauhajoen surmien syynä oli paikkakunnilla vietetty syntinen elämä.
  Haitilaisista sai sanoa.

  VastaaPoista
 8. Hehe, mielelläni möykkäisin kaiken puolesta ja vastaan, jos siitä saisi rahaa. Pitäisikö vaihtaa teekkarius toimittajan/kolumnistin hommiin? Vai ryhdynkö asianajajaksi?

  Lähetin lähes saman kommentin vain Aamulehden uutiseen, koska se nyt sinne tuntui sopivat.

  - LT Virtanen

  VastaaPoista
 9. No niin. Toisaalla on päräytetty mielipiteitä esille. Toiset ihmiset ovat kertoneet asioita, jotka ovat vääriä. Vaikka ne toteen näytettäisiin, ne ovat aina vääriä. Tarvitaan hyväksyntä. Tarvitaan uhri, pääsiäinen ja jeesus.

  Myöhemmin tunnustetaan, että okei, oikeassahan tuo oli. Vittu naulittiin ristille syytön jätkä. Okei, perustetaan uskonto niin menee sen piikkiin. Otetaan ohraheinästä keitetyt kaljat niin tää homma unohtuu ainakin meiltä. Jos jotain huomisviikolla muistetaan niin kiistetään kaikki.

  Kullanmurut, antakaa minun tuntea mitä on naiseus ja miten maailman tulee reagoida siihen.

  Ristille älköön kukaan lyökö, mutta pohdintaa jaloudesta sekä minusta voidaan suorittaa.

  Annan anteeksi kaikille erimieliselle, kunhan näkevät oikeellisuuteni. Totuus voittaa, siksi en koskaan häviä. Tahdon tuoda yhteiskunnallisia epäkohtia esille.

  Kaarina Hazard

  VastaaPoista
 10. Ei saarnaajien ja sodan ihannointi ole mitenkään erikoista suomenkielisessä lehdistössä. Vilkaiskaapa vaikka Ilta-Sanomia: luulisi että talvisota oli viime viikolla.

  Mäntsälän kapinan synnyttämä IS pärjäisi hyvin jos etsittäisiin Euroopan fasistisinta lehteä. Muut palkintosijat menisivät entiseen Itä.Eurooppaan, ellei sitten SK yllättäisi.

  ”Enemmistöön kuuluvat muodostavat pelkällä olemassaolollaan uhan vähemmistöön kuuluville”, tätä suomalaisen älymystön sekä sisä- että ulkopoliittista probleemia on myös kirjailija Sofi Oksanen menestyksellä soveltanut ”ryssät haisee” romaaneissaa

  VastaaPoista
 11. Eipäs kaima ilveillä IS:lle. Pääkirjoittaja hehkuttelee jo polttorautaa Jäätteenmäen naamaan, jos tämä uskaltaa ehodolle kepun pomoksi.

  VastaaPoista
 12. Eipä taideta olla oikeen perillä millainen "uskonto" se voodoo oikein on? Kyseessä on magiaa ja transsitilaan vaipumista yrittämällä saada henget alamaisiksi. Tai toisin sanoen henget saavat "uskonnon" harjoittajat hallintaansa. Afrikassa on selviä silmännäkijöiden todisteita siitä kuinka voodoo-noidat ovat muuttaneet ihmisiä zompieiksi. Ugandassa sissiliike LRA:n johtaja Joseph Kony myöskin voodoon harjoittaja käyttää pimeyden voimiaan, ja viettää niiden kanssa "laatu"aikaa. Ja mitä kyseinen henkilö on saanut aikaan. Niistä lasten raiskauksista, silpomisista ja orjuuttamiiesta voitte lukea vaikkapa wikipediasta. Ei kyseessä voi olla pelkkä kuollut "uskonto" kun otetaan huomioon että tätä heppua ei olla saatu kiinni kertaakaan yli 20 vuoden aikana.
  Mutta valitettavasti me länsimaalaiset ihmiset emme ole lainkaan tietoisia niistä pimeyden voimista jotka hallitsevat mm. monia Afrikan osia ja Haitia. ja pieni gallup: Kuinka moni on käynyt Haitilla, ja perehtynyt heidän voodoo-menoihinsa?

  VastaaPoista
 13. Jotenkin tuo kuvaus voodoo-menoista tuntuu tutulta, vaikka ei se ihan noin mene kun Yle:n tj:ta valitaan.

  Onkohan sitäkään "heppua" edes nähty vaikka sen nimissä Mikael Jungneria Espoossa kirkkoherran vaalipaneelin pj:nä puristeltiin?

  Jäätteenmäki on vedetty takaisin screenille, samoin suurlähettiydellä palkittu Rusi. Isoja kaloja on kilteille taas jaossa.

  VastaaPoista
 14. Iltaa Istanbulista,

  Ikava kylla kyseessa on HS:lle tyypillinen asennoituminen kun katastrofi tapahtuu jossakin, jossa suomalaisturisteja ei ole itse uhreina - ja kun kyseessa on "eksoottinen" maa.

  Kylla se on Suomen laajalevikkisimman sanomalehden velvollisuus haastatella nain jarkyttavista katastrofeista asiallisempia ja kypsempia yksiloita kuin Klimenko.

  Vai kumpi on tarkeampaa: Klimenkon kyseenalaisten mielipiteiden esille tuominen vai haitilaisten auttaminen?

  Vuonna 1999 HS uutisoi myos hyvin irvailevaan tyyliin Turkin maanjaristyksesta. Olin silloin taalla ja menetin jaristyksessa laheisiani. Koska sukulaiset joutuivat lahtemaan laheiseen kaupunkiin etsimaan romahtaneen talon alle jaaneita sukulaisia tiedan, etta tiet olivat osittain poikki ja tuhoalueelle oli hyvin vaikea paasta. HS kuitekin uutisoi tyyliin "vaitetaan etta alueelle vaikea paasta mutta ainakin perjantaina se ja se tie paikasta x paikkaan y oli auki". Eli siis paikallisten vilpitonta hätää vahateltiin välittämällä lukijoille asenteella "turkkilaiset vaan selittelevat, ei tilanne niin paha ole, nakisivat itse vaivaa enemman". Tama on vain yksi esimerkki kymmenista.

  Toisen aarimmaisen tuskan vahatteleminen, siita valtiovallan syytteleminen, irvaileminen, valehtelemisesta ja vaaristelysta syyttaminen aarimmaisen hadan hetkella on halvinta ja epaeettisinta mita media voi tehda.

  Median tehtava ei ole ohjailla asenteita vaan valittaa tietoa. HS:n toimituksessa ei tata edelleenkaan osata. Klimenko on vain yksi maailman miljoonista kummallisuuksista, hanen tarkeysarvonsa verrattuna haitilaisten avuntarpeeseen talla hetkella on NOLLA.

  Kiitos Timo, etta otit asian esille.

  VastaaPoista
 15. Onko kyseessä rasimin lietsomista tai asennevammaa kun Klimenko uskoo haitin maanjäristyksen saaneen alkunsa saatanallisten voimien palvomisesta?

  Hetken aikaa hämmästellään Haitin tilannetta ja vuodatetaan ehkä pari krokotiilinkyyneltä, mutta kukapa sinne todellisuudessa lähettää avustusta enempää kuin kaksikymppiä,sekin säälistä. Helppo meidän on surra täälä lammen tosella puolella. Ei Haiti meidän sääliä kaipaa. Auttavia käsiä sitäkin enemmän. Eli menkää älkääkä ruudun ääressä vaivautuko maailmaa pelastamaan.

  VastaaPoista
 16. kertokaa toki Miten Israel ja Al-Qaida voidaan rinnastaa keskenään?

  VastaaPoista

Jatka keskustelua!

Tunnisteet

10 kirjaa rahasta (3) 1989 (1) 1990-luvun lama (1) 2009 (1) 2010 (1) 70-luvun tv-sarjat (1) A-Studio (1) Aalto-Setälä Pauli (1) Aamulehti (3) ABS (2) Adiga Aravind (2) Aho Esko (8) Ahtisaari Martti (1) Airisto Lenita (2) Ajankohtainen kakkonen (1) Ajankohtaisen kakkosen homoilta (2) Akerlof George A. (1) Aktia (1) Al Qaida (1) Ala-Nissilä Olavi (1) alaluokan synty (1) Alanko-Kahiluoto Outi (1) Aleksanteri II (1) alijäämä (1) Alkio Mikko (1) Allen Woody (1) Allianssi (1) Alma (1) Ambea (1) Amma Äiti (1) ampuma-aselaki (1) ANC (1) Ankersmit Frank (1) Ankka Aku (3) Antonova Irina (1) Apple (1) Apunen Matti (4) arabikevät (1) Areva (1) Arhinmäki Paavo (1) Arla (1) Arola Heikki (1) Arvonen Jori (1) arvonlisävero (1) arvopaperistaminen (1) aseiden säilytys (1) Asser et Turnbull (1) asset-secured bond (1) Asuntolaina (1) Atlantic Monthly (1) Atria (1) Atta Muhammed (1) Attendo (1) Augustus International (1) austerity (4) Baby Friendly Hospital (1) Backman Jouni (1) Balzac Honoré de (2) Bank of America (1) Barnier Michel (1) Barroso José Manuel (1) BC Nokia (1) Becker Gary (2) Berliinin muurin murtuminen (1) Berliln Isaiah (1) Berlusconi Silvio (1) Bernadotte Estelle (1) Bernanke Ben (1) Berner Anne (1) Bharat Krishna (1) biodiesel (2) Bitterlich Joachim (1) Blanchard Olivier (2) Bono (2) Borg Anders (1) Bratislava (1) Breivik Anders Behring (2) Brown Gordon (2) Brown James (1) Bryssel (1) Buddenbrookit (1) bullshit (1) Bunga Bunga (1) Burlesconi Silvio (1) Bush George W. (1) Cameron David (1) Carema (1) Cassidy John (1) Christensen Lars (1) Churchill Winston (2) Chydenius Anders (1) Chydenius Antti (1) Citigroup (1) Claes Willy (1) Clinton Bill (1) Coca Colan lisäaineet (1) Crybabies (1) Darling Alistair (1) Darwin Charles (2) Davos (1) De Grauwe Paul (2) deflaatio (2) Defoe Daniel (1) DeLillo Don (1) DeLong Brad (1) Delors Jacques (1) demokratia (1) Demos (1) Diktonius Elmer (1) Dinkespiel Ulf (2) doping (1) Dostojevski Fjodor (1) downshifting (1) Draghi Mario (2) ECB (1) EDP (1) eduskunta (5) eduskuntavaalit (2) Egypti (1) Einstein A-Go-Go (1) Einstein Albert (1) EK (2) Ekenäs BB (1) EKP (7) Elinkeinoelämän keskusliitto (2) Elinkeinoelämän valtuuskunta (1) Elonen Piia (1) elvytys (2) eläkeikä (2) eläkeiän yläraja (1) eläkeuudistus (2) Emu (5) ennusteet (1) EPP (1) Erhard Ludvig (1) Erkko Aatos (2) Ersboll Niels (1) ERVV (2) ESM (1) Espanja (3) Etelä-Afrikka (1) Etla (2) EU (8) EU-jäsenyys (1) EU-jäsenyysneuvottelut (2) EU-komissio (12) EU-maatalouspolitiikka (1) EU-vaalit (1) Euraasian liitto (1) euroalue (3) eurobondit (2) eurokriisi (16) Euroopan investointipankki (2) Euroopan keskuspankki (7) Euroopan parlamentti (3) Eurooppa (1) Eurostat (1) Eurovaalit 2014 (1) EVA (1) EVL (1) EVM (1) Facebook (1) Fadayel Eveline (1) Fallows James (1) Fama Eugene (1) Fassbinder R.W. (1) Fennovoima (2) Financial Times (2) Finanssialan keskusliitto (1) finanssijärjestelmä (2) finanssikriisi (8) Fortum (2) Forum 24 (1) Forum24 (1) Foucault Michel (1) Friedman Milton (5) Fukushima (1) fundamentalismi (1) Gad Marius (1) Galbraith J.K. (1) Galilei Galileo (1) globalisaatio (1) gogo (1) Gogol Nikolai (1) Goldman Sachs (3) Google (1) Graeber David (1) Graham Phil (1) Grahn-Laasonen Sanni (1) Great depression (1) Greenspan Alan (3) Haanpää Pentti (1) Haaparanta Pertti (2) Haavikko Paavo (1) Haavisto (1) Haavisto Heikki (4) Haavisto Pekka (3) Habermas Jürgen (1) Haikala Eino (1) Haiti (1) Hakkarainen Teuvo (3) Hakola Juha (1) Halla-aho Jussi (3) hallintarekisteri (1) hallintarekisteri Harmaa talous (1) hallitus (1) halloween (1) Halme Tony (3) Halonen Tarja (8) Hamlet (1) Hanhi Hannu (2) Hardin Garrett (1) Harju Ilkka (1) Harle VIlho (2) Hautala Heidi (4) Hayek Friedrich (1) Hazard Kaarina (2) Heinäluoma Eero (5) Heiskala Risto (2) Hellman Heikki (1) helluntaiseurakunta (1) Helsingin Sanomat (3) Helsingin Kaupunginkirjasto (1) Helsingin Sanomat (13) Helsinki Seagulls (1) henkirikokset (1) Henkirikostilasto (1) Herlin Antti (1) Herlin Ilkka (1) Herlin Niklas (1) Herlin Pekka (1) Hernesaari (1) Herodotos (1) Hietanen Risto (1) hiihto (1) Hiihtoliitto (1) Hiilamo Heikki (1) Himanen Pekka (4) Hirschman Albert O. (1) Hirvonen Markku (1) Hitler Adolf (1) HK Scan (1) Holappa Lauri (1) Holland Heidi (1) Hollande François (1) Holmberg Kalle (1) Holmström Bengt (1) Holvas Jakke (1) Honka Matti (1) Honkapohja Seppo (1) HS raati (1) Hu Jintao (1) Hufvudstadsbladet (2) HUS (1) Hyvinkää (2) HYY (1) Häkämies Jyri (3) Hämäläinen Unto (1) Härmälä Esa (2) Ihalainen Lauri (1) IK Kapital (1) ikärasismi (1) Ilaskivi Raimo (1) ilmastonmuutos (3) Image (1) IMF (8) Indignados (1) Indonesia (1) investointipankit (1) iPad (1) Irlanti (4) ironia (1) irtokarkki (1) ISMA (1) Italia (2) Itsemurhat (2) itsenäisyyspäivä (1) Itä-Häme (4) Itä-Suomen yliopisto (1) Jaakonsaari Liisa (1) Jackson Hole (1) Jackson Michael (1) Janne Kuutio (1) Japani (1) Jeskanen-Sundström Heli (1) Ji Yuemei (1) Joenpelto Eeva (1) johdannaiset (1) Jokela (1) Joku Anneli (1) Jotuni Maria (1) joulu (1) Joulupukki (2) JSN (1) julkinen sektori (1) Julkisen Sanan Neuvostoliitto (2) Jumala (1) Juncker Jean-Claude (3) Jungner Mikael (3) Jusula Jukka (1) Jyväskylän yliopisto (1) Järvi Antti (1) Jätevesiasetus (1) jääkiekko (1) Jäätteenmäki Anneli (1) K-kauppa (1) Kaarenoja Vappu (1) Kahneman Daniel (1) Kailajärvi Hannu (1) Kakkonen Kyösti (2) kalapuikot (1) Kaleva (1) Kalli Timo (2) Kallis Bjarne (2) Kalpala Asmo (1) Kaltiokumpu Oiva (1) Kambodzha (1) Kanaria (1) Kanerva Ilkka (4) Kangas Olli (1) Kangasharju Aki (1) kansalaisuus (1) kansallispuistot (1) kapitalisaatiosopimus (1) kapitalismi (3) Karhinen Reijo (1) Karjalainen Ahti (1) Kaskeala Juhani Tuomioja Erkki (1) Katainen Jyrki (21) Kauhajoki (1) Kauppakorkeakoulu (2) Keaton Buster (1) Kehittyvien Maakuntien Suomi (2) kehitysapu (2) Keinoelämän keskusliitto (1) Kekkonen Urho (3) Kela (2) kello (1) kerjääminen (1) Keskuskauppakamari (1) keskuspankki (1) keskusrikospoliisi (1) keskusta (2) keskustanuoret (1) Keskustapuolue (5) kestävyysvaje (1) Keynes J.M. (3) Kianto Ilmari (1) Kiasma (1) Kiljunen Kimmo (1) kilpailukyky (1) Kimanen Seppo (1) King Mervyn (1) Kinkel Klaus (2) kirjasto (1) Kirkko (1) kirkosta eroaminen (2) Kiviniemi Mari (5) Klimenko Viktor (1) Klondyke (1) Kobe (1) Kohl Helmut (2) Koijärvi (1) Koivisto Mauno (2) Kokkola (1) kokonaiskysyntä (1) kokoomuksen nuorten liitto (1) Kokoomus (11) Koljatti (1) kolmikanta (1) Kone (1) Kontio Kari (2) Korhonen Jarmo (1) koripallo (1) korkeakoulut (1) Korkman Sixten (4) Korpi Rauno (1) Kortelainen Anna (2) Kosken Kanava (2) Kouri Pentti (1) Kreikka (13) Kreml (1) Krim (1) Krugman Paul (3) Kuhn Thomas (1) Kullberg Rolf (1) kulta (1) Kuntien eläkevakuutus (1) Kuvaja Sari (1) Kylliäinen Antti (1) käsitehistoria (1) käsittämättömät lyhenteet (1) Laakkonen Yrjö (1) lama (2) Lama Dalai (1) Lamassoure Alain (1) Lapin Kansa (6) lapsilisät (1) Latvia (1) Lehman Brothers (4) Lehman sisters (1) lehmä (1) Lehtinen Lasse (1) Lehtomäki Paula (1) Leigh Daniel (1) leikkaukset (1) leikkaus (1) Lepakko (1) leppoistaminen (1) leverage (1) LFA (1) liberalismi (1) Liikanen Erkki (12) Lillehammerin olympialaiset (1) Lillqvist Katariina (1) Linden Suvi (1) Linna Väinö (1) Lintilä Mika (1) Lipponen Paavo (5) London School of Economics (2) Long Term Capital Management (1) Louekoski Matti (1) Lucas Robert (1) lukeminen (1) Lukuviikko (1) Luoton loppu (1) luottoluokittajat (1) Luxemburg (1) Lähde Jussi (1) Länsi-Uusimaa (1) Maahanmuutto (3) maailmanmestaruus (1) maanjäristys (1) Maaseudun tulevaisuus (1) maatalouspolitiikka (1) Madoff Bernie (2) Mallander J.O. (1) Malthus Joseph (1) Mandela Nelson (2) Mann Thomas (2) Mannerheim (1) markkinat (2) markkinayhteiskunta (3) Martta (1) Martti (1) Marx Karl (1) Maskun kalustetalo (1) Mbeki Thabo (1) MedOne (1) Mehiläinen (1) Mendel Grigori (1) Meri Veijo (1) Merkel Angela (2) Mermaid (1) Merrill Lynch (1) Metalliliitto (2) metsästys (1) Miami Heat (1) Mickelsson Max (1) Mikkkeli (1) minimipalkkas (1) Minna Ruckenstein (1) Minsky Hyman (1) Mitro Isä (1) Mokka Roope (1) Monti Mario (1) moral hazard (1) Mosambik (1) MTK (1) Mubarak Hosni (1) Mussolini Benito (1) Müller Heiner (1) Myllylä Mika (1) Münchau Wolfgang (1) Münchhausen paroni (1) Myyrmanni (1) Mäkinen Kari (1) Männistö Lasse (1) Naxos (1) Neste OIl (2) Neuvonen Aleksi (1) Neuvostoliitto (3) New Yorker (3) Newsweek (1) Niinistö Sauli (5) Niniistö Sauli (1) Njassa (1) Noitaympyrä (1) Nokelainen Petteri (1) Nokia (3) Norberg Johan (1) Nordea (7) normitalkoot (1) Nova (1) Nowotny Ewald (1) Nummisuutarit (1) nuorisotyöttömyys (1) Nuorkansallinen vapaussäätiö (1) Nykyri Ilona (1) näkymätön käsi (1) Näkymätön Mies (1) Obama Barack (1) Occupy Wall Street (1) Oddson David (1) OECD (1) Oikeusministeriö (1) oikeustoimikelpoisuus (1) Oinonen Pentti (1) Okko Paavo (1) OKM (1) Olkiluoto 3 (1) Onninen Suvi (2) OP-Pohjola (1) Oreck Bruce (1) Orivesi (1) Otava (1) Outokumpu (1) Paasikivi Juho Kusti (1) pakolaisuus (1) Palme Olof (1) palmuöljy (2) Palonen Kari (1) Pangalos Theodoros (1) pankkivero (1) Papandreou George (2) parlamentarismi (1) parlement (1) Pasanen Tauno (1) Patomäki Heikki (1) Paul Krugman (1) Paulson Hank (1) Pekka (1) Pekkala Ahti (1) Pekkarinen Jukka (3) Pekkarinen Mauri (3) Pelle Miljoona (1) Peltomäki Jukka (1) Pentikäinen Mikael (1) Penttilä Risto E.J. (1) Perheyritysten liitto (1) perintövero (1) Persson Göran (1) Pertti Haaparanta (1) peruskoulu (2) Perussuomalaiset (10) perustulo (1) perustuslaki (1) Pesonen Janne (1) Peston Robert (1) Pietikäinen Sirpa (1) Pietinen Kimmo (1) Piga Gustavo (1) Pihlström Antti (1) piispat (1) Pikkarainen Pentti (1) Pinochet Augusto (1) Plötz Alfred (1) Polanyi Karl (5) poliisi (1) politiikka (1) politrukki (1) Pori (1) Portugali (3) presidentinvaalit 2012 (1) presidentti (2) Prodi Romano (1) protesti (1) provokaatio (1) Puerto de la Cruz (1) Pula-aika (1) Pulliainen Erkki (1) Puntarpää (1) Putin Vladimir (3) Putkonen Matti (3) Puu Anna (1) Puustjärvi Anna (1) pyramidi (2) Pyykkö Mirja (1) Pyörälä Mika (1) Päihdet-Häme (1) pääministeri (2) pääomavero (1) pörssi (2) QE (4) Radio City (1) Radio Suomi (1) Raeste Juha-Pekka (1) raha (2) rahaliitto (1) Rahan kulttuuri (1) rahapolitiikka (1) Rahkonen Keijo (1) rahoitus (2) rahoitusmarkkinavero (1) Rajan Raghuram (1) rakenneuudistus (1) rasaismi (1) Ratsia (1) Ratzel Friedrich (1) RBS (1) Reagan Ronald (1) Reding Viviane (1) Rehn Olli (14) Rehula Juha (2) Reinhardt Carmen (1) Relander Jukka (2) Retuperän WBK (1) Reunanen Esa (1) Riihilahti Aki (1) Rinne Antti (1) Rogoff Kenneth (1) Rojola Lea (1) Romania (1) Roos JP (3) Round Robin (1) Ruokonen Pertti (1) Ruotsi (1) rusinapulla (1) ruuan alv (1) Ruutu Tuomo (1) Rämö Aurora (1) Räsänen Jari (1) Räsänen Päivi (2) S-ryhmä (1) S&D (1) Saarikoski Pentti (1) Saarikoski Saska (2) Saarinen Esa (1) Saga (1) Sairaanhoitaja Sari (1) SAK (3) Saksa (1) Salama Hannu (1) Salmela-Järvinen Martta (1) Salo (1) Salo Petri (1) Salo Sinikka (1) Salolainen Pertti (2) Salon Seudun Sanomat (5) Salonen Ahti M. (1) Sampo (3) San Antonio Spurs (1) Sanoma Oy (2) Sarasvuo Jari (3) Sasi Kimmo (2) Satakunnan Kansa (5) Satuli Antti (2) Sauli Mikko (1) Sauri Pekka (1) Savon Sanomat (1) Schiller Karl (1) Scholes Myron Kuparinen Susanna (1) Schulz Martin (1) SDP (13) Sehr Schnell (1) seksi (1) seniokratia (1) Shakespeare William (1) Sichuan (1) sienestys (1) Simon John (1) Sinnemäki Anni (2) Siola Anna (1) Sipilä Juha (4) Smith Adam (2) SMP (1) Snellman J.V. (2) Soini Timo (18) Soininvaara Osmo (1) Solidium (1) SONK (1) Soros George (2) Sovala Markus (1) Spotify (1) SSS (1) Standard's & Poor (1) Stanley O´Neal (1) Stern Nicholas (1) Stiglitz Joseph (1) STM (1) Stoltenberg Jens (2) Stoppard Tom (1) strategia (1) strutsi (1) Stubb Alexander (11) Sukari Toivo (2) Sulkunen Sari (1) Summers Lawrence (2) Sundbäck Veli (3) Suomen Kirjastoseura (1) Suomen Kuvalehti (1) Suomen Kuvalehti Saarikoski Saska (1) Suomen pankki (7) Suomen RH-yhtiöt (1) Suomen Tietotoimisto (1) Suomen Yrittäjät (1) Suomenlinna (1) Suomi (2) Suomi-Soffa (1) Superman (1) Surowiecki James (1) surrealismi (1) Suupohjan Osuuspankki (1) Suuri kiristys (5) Suuri lama (1) suurtyöttömyys (1) Sveitsi (1) synnytysosasto (1) Syrjälä Hanna (1) syrjäytyminen (1) Sähkönkulutus (1) sääntely (1) säästäminen (1) Söderblom Erik (1) Söderman Jacob (1) Taalasmaa Seppo (1) taantuma (2) Taipaleenmäki Marika (1) Taleb Nassim Nicholas (1) talous (3) Talouselämä (6) talouskriisi (1) talouskuri (1) talouspolitiikka (1) taloustiede (1) Tammisaari (1) Tapiola (1) tasa-arvo (3) teknologia (1) TEM (1) Tenavat (1) Tennilä Esko-Juhani (1) Teresa Äiti (1) Tervo Jari (1) Tett Gillian (1) Teuva (1) Thaler Richard (1) Thatcher Margaret (2) The Economist (1) Tilastokeskus (2) Timo Kallinen (1) TINA (1) TLTRO (1) Toivanen-Koivisto Maarit (1) Torpan Pojat (1) Townsend Joseph (1) Tragedy of the Commons (1) tranche (1) Trichet Jean-Claude (1) Triton (1) Troikka (1) Troyan Carlo (1) Tsakalotos Euklides (1) Tsipras Alexis (1) tsunami (2) Tunisia (1) Tuomioja Erkki (6) tuottavuus (1) Turhapuro Uuno (1) Turhuuksien rovio (1) Turkka Jouko (2) Turkki Teppo (1) Turun kauppakorkeakoulu (1) Turun NMKY (1) Turun Sanomat (1) Turunen Taisto (2) Tutu Desmond (1) TVO (1) tyhmyys (1) työttömyys (3) tähtisadetikku (1) Uimonen Risto (3) Ukkola Tuulikki (1) Ukraina (1) ulkoisvaikutus (1) Urho Ulla-Marja (1) Urpilainen Jutta (8) Uschanov Tommi (1) Utöya (1) uusi vuosi (1) Uusipaavalniemi Markku (1) uusiutuva energia (1) uusliberalismi (1) vaalirahoitus (2) Vakaus- ja kasvusopimus (1) Val(t)io (1) Valio (1) Valkoinen tiikeri (1) Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (1) valtiontalous (1) valtionvelka (5) valtiovarainministeriö (4) van Duyn Aline (1) Vanhanen Matti (12) Vapaavuori Jan (1) Varma (1) Vartiainen Juhana (4) Vartiosaari (1) Vasemmistoliitto (1) vasemmistonuoret (1) Vasikkasaari (1) velka (1) velkaantuminen (1) velkapopulismi (1) Venäjä (1) veronkierto (3) veroparatiisi (3) veropohja (2) Verotus (1) verovähennys (1) Viheriälaakso J.V. (1) vihreät (3) Viinanen Iiro (5) Vilkuna Pekka (1) Vimärirotta (1) Virén Lasse (1) Virkkunen Henna (1) Virkkunen Janne (1) Virolainen Johannes (2) Virolainen Kyllikki (1) Virtanen Pertti (1) Vistbacka Raimo (1) vivutus (1) VM (1) von Plötz Hans (1) voodoo (1) Välijärvi Jouni (1) Väyrynen Paavo (2) Väätäinen Juha (1) Wahlroos Björn (13) Walhbeck Ville (2) Wall Street (1) Wallin Stefan (2) Ware Marilyn (1) Wettenhovi-Aspa Sigurd (1) Whately Richard (1) Wibble Anne (2) Wikileaks (1) Wikipedia (1) Williamson David (1) WinCapita (2) Wolfe Tom (1) WSOY (1) Yale (1) Ydinvoima (4) Yhdysvallat (1) Yhdysvaltain lähetystö (2) yhteisvastuu (2) yhteisövero (1) Ykkösaamu (1) Yle (1) yleinen asevelvollisuus (1) yleislakko (1) Yleisradio (3) yliopisto (1) Ylioppilaslehti (3) Ylönen Matti (1) ympäristöministeriö (1) Yrjö-Koskinen (1) YYA (1) Zizek Slavoj (1) Zyskowicz Ben (3) Älä ruoki lamaa (1) ärräpussi (1) Äänekosken Huima (1) Äänekoski (2) Äärimmäistyvyys (1)