maanantai 14. lokakuuta 2013

Euroehdokkaan ensiaskeleet


Näin tässä kävi. Demareilla ja minulla oli kuukauden riiuaika. Kävi ilmi, että Keski-Suomessa on innostusta ja iloa ehdokkuudestani, samoin Itä-Suomessa. Myös pääkaupunkiseudulla kannatus näyttää laajalta, joten on hyvät mahdollisuudet kunnon kampanjaan - ja läpimenoon. Tervetuloa mukaan.

Timo Harakka avaa eurokampanjan Äänekoskella sunnuntaina

Äänekosken sos.dem yhdistys esittää toimittaja, kirjailija Timo Harakkaa ehdokkaaksi
Euroopan parlamentin vaaleihin ensi keväänä. Harakka lähtee sitoutumattomana SDP:n listalle, joka vahvistetaan puoluevaltuuston kokouksessa 30.11.-1.12.

Kampanja avataan Äänekoskella Café Annassa sunnuntaina 20.10. klo 11.00. Keski-Suomen ensimmäinen vaalitilaisuus järjestetään Jyväskylässä Karaoke Bar Helmessä torstaina 24.10. klo 18.00. 

Timo Harakka toivoo saavansa kannatusta Keski-Suomesta yli puoluerajojen. Euroopan parlamentissa tehdään maakunnan kannalta tärkeitä ratkaisuja. Miten teollisuus pärjää tulevaisuudessa? Miten varmistetaan tehokkaat liikenneyhteydet niin lentäen, raiteilla kuin Nelostiellä? Miten saamme bioenergiasta suurimmat hyödyt? Miten vahvistetaan Keski- ja Itä-Suomen elinkeinoja ja elinvoimaa?

Enemmän Euroopasta

Harakka on kirjoittanut kiitetyn kirjan EU:sta jo 1995 ja niittänyt mainetta kansainvälisen talouden tuntijana tv-dokumenttisarjallaan Rahan jäljillä (2003) ja finanssikriisin analyysillaan Luoton loppu (2009). Uusin teos eurokriisistä ilmestyy Schildts & Söderströmsin kustantamana keväällä 2014 sekä suomeksi että ruotsiksi.

Euroopan talouskasvu on Timo Harakan kampanjan yleinen teema. Hän arvostelee jyrkästi EU:n ideologista leikkauslinjaa, joka on kurjistanut kansalaisia Etelä-Euroopassa ja tuhonnut talouskasvun. Viisas kriisielvytys tarjoaisi tilaisuuksia myös Suomen vientiteollisuudelle, jonka asiakkaat on ajettu vaikeuksiin. Vielä ei ole myöhäistä: Euroopan päättäjien on herättävä.

Rajat rahavallalle

Eurokriisi ei ole velkakriisi, vaan pankkikriisi. Rahalaitokset eivät saa kasvaa liian suuriksi, niillä on oltava huomattavasti suurempi oma pääoma ja niiden täytyy itse maksaa keinotteluidensa tappiot, joita ei voi enää jättää veronmaksajien kustannettavaksi. Pankkien liiketoimintavero on saatava voimaan koko Euroopassa. Harmaa talous ja veronpimitys on saatava loppumaan.

Euroopan parlamentti voi olla vastavoima globaalille rahavallalle. Kansainvälinen demokraattinen yhteistyö tuottaa tuloksia, joita EU-kielteisellä ja muukalaisvastaisella lietsonnalla ei koskaan saada aikaan. • 

17 kommenttia:

 1. Onnea uudelle sitoutumattomalle dearille.

  VastaaPoista
 2. Tuskin pääset läpi. Demarit saavat läpi näillä kannatusluvuilla maksimissaan kaksi paikkaa. Voi olla, että jopa joutuvat tyytymään yhteen.

  Demarien kannattajat kuolevat pois. Ikärakenna on, mitä on. Jo puolen vuoden päästä teitä on taas vähemmän kuin tänään.

  Puolue puolustaa sata vuotta sitten päätettyjä asioita. Maailma muuttuu Timo, etkä sinä voi sille mitään.

  Sosiaalidemokratia on kuollut! Eläköön sosiaalidemokratia!

  Mutta onnea vain. Voithan sinä saada jonkun kivan julkisen sektorin suojatyöpaikan, vaikka et läpi pääsisikään.

  VastaaPoista
 3. Loppupelissä ehdokkaan omat kyvyt ratkaisevat. Sosialidemokratia, huolimatta pitkästä iästään, on liike, jossa on katto korkealla ja seinät leveällä. Me olemme rehellisten ihmisten puolella, aina. Onnea kamppanjalle! Leo Söderqvist

  VastaaPoista
 4. Kyllä kaikissa puolueissa tarvitaan uudistumista ja uusia ehdokkaita ja uusia tuulia. Tulee tehdä uutta eikä jumittaa vanhaan.

  Kannatan ehdottomasti Timon ehdokkuutta, vaikka en kuulukaan äänestäjäkuntaan. Timon kaltaisia ihmisiä tarvitaan ehdokkaiksi.

  VastaaPoista
 5. "Kannatan ehdottomasti Timon ehdokkuutta, vaikka en kuulukaan äänestäjäkuntaan. "

  Samoin. Sehän todennäköisesti vain kiihdyttää demareiden syöksykierrettä. Vielä kun Mikael Jungner saataisiin, niin ai-jai. No, se olisi luultavasti liian helppo pala oikeistolaisille.

  Rakkauspuolue, *tirsk*.

  VastaaPoista
 6. "Kansainvälinen demokraattinen yhteistyö tuottaa tuloksia, joita EU-kielteisellä ja muukalaisvastaisella lietsonnalla ei koskaan saada aikaan."

  Tämähän pitää paikkansa. Jos ei olisi EU:ta tai euroa, niin ei olisi eurokriisiäkään. Ei olisi romaniongelmaa pohjolassa jne.

  Harakkahan on selvästi eu-kriittinen. Hyvä Timo!

  VastaaPoista
 7. Työmies Mitro, työmies Jungner ja työmies Harakka ovat parasta, mitä työväenpuolue SDP:lle on tapahtunut.

  VastaaPoista
 8. Nimenomaan, uusia tuulia Isä-Mitron, Piispa-Ilkan ja Veli-Mikaelin jälkeen rumien hallitseman vähemmistöjen paratiisin tilalle normaali läntinen demokratia. Suomen ruotsalaisille oma Marskinmaa, jossa itsetuntoa kasvatettaisiin polvenkorkuisesta alkaen sotamarsalkan nimeä kantavassa lastensuojelujärjestössä.

  VastaaPoista
 9. Timo Harakka on laajasti sivistynyt, tasapuolinen ja oikeudenmukainen mies. Tinkimätön tavoitteissaan, riittävän lukenut, työläisen oloja elänyt ja ymmärtävä ja kulttuurin tuntija. Ehdottomasti äänestän Timo EU-parlamenttiin.TP.

  VastaaPoista
 10. OSA 1 Toivottavasti ehdokkuutesi ainakin parantaa hieman EU/euro/eurokriisikeskustelun tasoa. Tässä keskustelussa on muuten monia absurdeja piirteitä. Esimerkiksi "solidaarisuus". Euron puolustajat ovat antaneet solidaarisuus-käsitteelle niin vinkeän tulkinnan, että työväenliikkeen porukka pyörii kyllä kilpaa haudoissaan. Solidaarisuus on nykyään euroalueen veronmaksajien solidaarisuutta yksityisille pankeille ja sijoittajille sekä talouskurituksen hyväksymistä kriisimaiden kansalaisille. Tällä "solidaarisuudella" hallituksen vasemmistopuolueetkin yrittävät syyllistää meitä. Toinen kummallisuus on se, että euron kritisoinnin tulkitaan tarkoittavan avoimuuden ja kansainvälisyyden vastustamista. No, avoimet ja kansainväliset ruotsalaiset kieltäytyivät EMU:sta, koska halusivat pitää päätäntävallan tärkeissä asioissa Ruotsin kansanedustajilla (demokratia...) ja pelkäsivät, että Ruotsi joutuisi eurossa sopeutumaan oikeistolaisempaan Keski-Euroopan talousjärjestelmään (pohjoismaisen hyvinvointimallin menetys). Avoimuuden ja kansainvälisyyden ei tarvitse tarkoittaa sitä, että hyväksyy minkä tahansa huonon diilin. Suomessa eurokeskustelu menee niin, että jos kritisoit vähänkin euroa ja liittovaltiokehitystä, saat kuulla olevasi persurasisti-impivaaralainen. Siinä haukkoo tämmönen arvoliberaali, vasemmistolainen eurokriitikko henkeään, että kuinka hitossa keskustelu yhtäkkiä tähän suuntaan kääntyi?! Tätä järjetöntä leimaamista käytetään tietenkin tahallaan, jotta saataisiin kriitikoiden suut äkkiä suppuun.

  Syy, miksi EU/globalisaatiokriittisyys ja rasismi lomittuvat, on seuraava: Me kaikki olemme yhtä epätoivoisia, kun päätösvalta luovutetaan yhä kauemmas ja työpaikat viedään halpamaihin, mutta nämä rasistiporukat ovat ottaneet täysin järjettömästi ilmiön syntipukiksi viattomat sivustakatsojat eli maahanmuuttajat. Oikeat syylliset ovat suuryritykset, jättipankit, uusliberalistiset ja korruptoituneet poliitikot ja näiden keskinäiset hyvä veli-kerhot. Tämä viesti pitäisi saada läpi ihmisille, jotta he osaisivat suunnata protestinsa oikein.

  Talouden globalisaatio siis tuottaa Eurooppaan suuria, räjähdysalttiita työttömien massoja, jotka syyttävät viattomia maahanmuuttajia kurjuudestaan, koska media pitää oikeat globalisaation ja uusliberalismin roistot savuverhon takana. Nyt kaikki ovat kyllä hoksanneet, että näille työttömien massoille pitäisi luoda työtä. Ratkaisuvaihtoehdot vaihtelevat. Koulukunta A: Tehdään myös Euroopan maista halpatyömaita, (orja)työtä kaikille kun kilpailemme itsemme pohjalle. Koulukunta B: Siilipuolustus, rajat kiinni, korkeat tullit, kotimainen tuotanto, vienti voi tosin aika rankasti kärsiä, kun kaikki muutkin tekevät samoin. Koulukunta C: Euroopassa tehdään suunnittelutyö, kaikista korkeastikoulutettuja huippuosaajia, riippumatta henkisen kapasiteetin riittävyydestä... Sitten olisi kyllä vielä fiksu vaihtoehto, ihan mahdollinen, mutta tietenkin mahdoton (astutaan liian isoille varpaille): Tuotteille lisävero sen mukaan, kuinka ekologisesti ja sosiaalisesti kestävästi ne on tuotettu. Lähellä, ympäristöystävällisesti ja työntekijöitä riistämättä tuotettu olisi halvempi. Korjaisi automaattisesti työttömyys-, työolo-ja ympäristöongelmat. Uuden ajan protektionismia, koska ihmiset, yhteisöt ja ympäristö tarvitsevat suojelua, eivät kansallisvaltiot sinänsä. Askel tähän suuntaan olisi alkuperämerkintöjen pakollisuus, mutta komissio on vastakin ampunut alas tekstiilien valmistusmaan merkintäpakon.
  Vanhanaikaisesta protektionismista sen verran, että se on ollut myös suoja, jonka turvissa Suomikin on kehittynyt banaanivaltiosta nykyiselle tasolle. Kehitysmaat tarvitsisivat kipeästi tällaista suojaa nyt. Protektionismi ei ole ollut yksiselitteisesti paha asia.  VastaaPoista
 11. OSA 2 Mukaan EU-liittovaltioon juuri nyt? Jonkinlainen ylikansallinen, aidosti demokraattinen hallinto tietenkin tarvittaisiin, mutta kun katsoo EU:ia tällä hetkellä, onko tosiaan järkevää antaa tälle lafkalle 100 % päätösvallasta? EU on epädemokraattinen, erittäin uusliberalistinen, suuryritysten, sijoittajien ja pankkien etua ajava kone, jonka kitaan EMU vie Suomen express-linjaa pitkin. Muiden pohjoismaiden tapaan Suomen kannattaisi nyt pysyä kauempana EU:n ytimestä eli pitäisi heti hypätä pois EMU:sta. Suomessa monet näyttävät ajattelevan, että mennään nyt vain täyttä höyryä liittovaltioon ja ristitään kädet kyynärpäitä myöten, että EU joskus muuttuisi aidosti demokraattisemmaksi ja vasemmistolaisemmaksi ja vihreämmäksi. Ehkä niin käy. Pelkään kuitenkin, että EU:sta kehittyy vain toinen USA, jossa on kaksi oikeistopuoluetta, jotka kumpikin toimivat kätyreinä kouralliselle jättiyrityksiä. Pieni eliitti hallitsee suurta koneistoa ja tekevät sillä, mitä haluavat. Demokratian lukuisat checkpointit puuttuisivat, joita nyt on vielä Euroopassa.

  VastaaPoista
 12. OSA 3 Paitsi eurokeskustelu, myös laajemmin talouspoliittinen keskustelu on Suomessa aivan kahelia. Mikä uusliberalismin hyökyaalto viime kuukausina mediassa! Pankkien ekonomistit ja muut uusliberalismin ylipapit ovat höpöttäneet naama punaisena mantraansa. Tässä tiivistys: Palkkamalttia (köyhille ja keskiluokalle), julkisen sektorin kuritusta, ankaraa rakennesopeutusta, yritysten verot alas, yrityksille lisää tukia ja elvytys on tietenkin täyttä huuhaata. Tuloveroalekin sopii, koska ostovoima halutaan rahoittaa julkisen sektorin kustannuksella sen sijaan, että yritykset kustantaisivat sitä palkkojen kautta. Suomen kilpailukyky tuomitaan surkeaksi, vaikka se olisi 3. paras maailmassa.

  Talouskeskustelusta loistavat poissaolollaan vasemmistolaiset ekonomistit. Tämän täytyy jo olla ihan tarkoituksellista, että ei kysytä mitään ihmisiltä, jotka voisivat antaa "vääriä" vastauksia tai nostaisivat esiin tabuaiheita, kuten oikeistolaisen veropolitiikan turmiollinen vaikutus julkisen sektorin verokertymään.

  Yksi merkillinen uusliberalismin viikoittainen jumalanpalvelus on Yle Aamu-tv:n jälkipörssi. Vakiovieraita ovat mm. Piia-Noora Kauppi (uuslib), Pasi Holm (uuslib) ja Arno Ahosniemi (uuslib). Pekka Seppänen, Elina Gorsochov-Saloranta ja oikeistodemari Ulpu Iivari tuovat ehkä vähän erilaista näkökulmaa keskusteluun, mutta kun siellä ei ole ketään vasemmistolaista! (Iivaria ei lasketa). Eikö tämä ole kenenkään muun mielestä tosi omituista? Jälkipörssin vieraslistapolitiikka on Ylen johdolta täysin selvää ideologista manipulaatiota. Jälkiviisaissakaan ei ole ketään vasemmistolaista. Aikana, jolloin oikeistolainen, uusliberalistinen aate vyöryy päälle joka suunnalta ja sille tarvittaisiin vastavoimia, Yle estää kritiikin tarkoituksella kierojen vierasvalintojen avulla.

  Näinä hulluina aikoina tarvitaan jokaista tolkullista toimittajaa mediatalojen sisälle tappelemaan monipuolisen tiedonvälityksen puolesta. Siksi toivonkin, että kaikki (anteeksi nyt vain) rintamakarkuritoimittajat, jos eivät satu pääsemään mepeiksi, palaisivat takaisin taistelupaikoillensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkipörssistä: Tottakai olet aivan oikeassa. Nyt kun kokoomus on hallituksessa on YLEenkin tietysti vaihdettu hallituksen linjan tukijaporukkaa töihin. Sehän on selvä. Kenen leipää syöt sen lauluja laulat. Niinhän me kaikki.

   Poista
 13. Tiedättekö mikä sana oli neuvostokielen kaunein sana, ja on sitä myös suomenkielessä? No, sehän on luottamus.

  luottamus on venäjäksi "доверие" jonka suomalainen lausuu "toveri" HS:n exe päätoimittaja Mikael Pentikäinen kirjoittaa aiheesta kirjaa.

  Aina on tilaa toverille.

  VastaaPoista
 14. Edes kylän hulluin ei äänestäisi Harakkaa, sosialistia jolla on ongelmia siemensyöksynsä kanssa.

  VastaaPoista
 15. Varustaudu kertomaan tuetko EU:n liittovaltiokehitystä ja sen toteuttamista jatkossakin ilman EU-kansalaisten suoraa vaikuttamismahdollisuutta suureen linjamuutokseen.

  VastaaPoista

Jatka keskustelua!

Tunnisteet

10 kirjaa rahasta (3) 1989 (1) 1990-luvun lama (1) 2009 (1) 2010 (1) 70-luvun tv-sarjat (1) A-Studio (1) Aalto-Setälä Pauli (1) Aamulehti (3) ABS (2) Adiga Aravind (2) Aho Esko (8) Ahtisaari Martti (1) Airisto Lenita (2) Ajankohtainen kakkonen (1) Ajankohtaisen kakkosen homoilta (2) Akerlof George A. (1) Aktia (1) Al Qaida (1) Ala-Nissilä Olavi (1) alaluokan synty (1) Alanko-Kahiluoto Outi (1) Aleksanteri II (1) alijäämä (1) Alkio Mikko (1) Allen Woody (1) Allianssi (1) Alma (1) Ambea (1) Amma Äiti (1) ampuma-aselaki (1) ANC (1) Ankersmit Frank (1) Ankka Aku (3) Antonova Irina (1) Apple (1) Apunen Matti (4) arabikevät (1) Areva (1) Arhinmäki Paavo (1) Arla (1) Arola Heikki (1) Arvonen Jori (1) arvonlisävero (1) arvopaperistaminen (1) aseiden säilytys (1) Asser et Turnbull (1) asset-secured bond (1) Asuntolaina (1) Atlantic Monthly (1) Atria (1) Atta Muhammed (1) Attendo (1) Augustus International (1) austerity (4) Baby Friendly Hospital (1) Backman Jouni (1) Balzac Honoré de (2) Bank of America (1) Barnier Michel (1) Barroso José Manuel (1) BC Nokia (1) Becker Gary (2) Berliinin muurin murtuminen (1) Berliln Isaiah (1) Berlusconi Silvio (1) Bernadotte Estelle (1) Bernanke Ben (1) Berner Anne (1) Bharat Krishna (1) biodiesel (2) Bitterlich Joachim (1) Blanchard Olivier (2) Bono (2) Borg Anders (1) Bratislava (1) Breivik Anders Behring (2) Brown Gordon (2) Brown James (1) Bryssel (1) Buddenbrookit (1) bullshit (1) Bunga Bunga (1) Burlesconi Silvio (1) Bush George W. (1) Cameron David (1) Carema (1) Cassidy John (1) Christensen Lars (1) Churchill Winston (2) Chydenius Anders (1) Chydenius Antti (1) Citigroup (1) Claes Willy (1) Clinton Bill (1) Coca Colan lisäaineet (1) Crybabies (1) Darling Alistair (1) Darwin Charles (2) Davos (1) De Grauwe Paul (2) deflaatio (2) Defoe Daniel (1) DeLillo Don (1) DeLong Brad (1) Delors Jacques (1) demokratia (1) Demos (1) Diktonius Elmer (1) Dinkespiel Ulf (2) doping (1) Dostojevski Fjodor (1) downshifting (1) Draghi Mario (2) ECB (1) EDP (1) eduskunta (5) eduskuntavaalit (2) Egypti (1) Einstein A-Go-Go (1) Einstein Albert (1) EK (2) Ekenäs BB (1) EKP (7) Elinkeinoelämän keskusliitto (2) Elinkeinoelämän valtuuskunta (1) Elonen Piia (1) elvytys (2) eläkeikä (2) eläkeiän yläraja (1) eläkeuudistus (2) Emu (5) ennusteet (1) EPP (1) Erhard Ludvig (1) Erkko Aatos (2) Ersboll Niels (1) ERVV (2) ESM (1) Espanja (3) Etelä-Afrikka (1) Etla (2) EU (8) EU-jäsenyys (1) EU-jäsenyysneuvottelut (2) EU-komissio (12) EU-maatalouspolitiikka (1) EU-vaalit (1) Euraasian liitto (1) euroalue (3) eurobondit (2) eurokriisi (16) Euroopan investointipankki (2) Euroopan keskuspankki (7) Euroopan parlamentti (3) Eurooppa (1) Eurostat (1) Eurovaalit 2014 (1) EVA (1) EVL (1) EVM (1) Facebook (1) Fadayel Eveline (1) Fallows James (1) Fama Eugene (1) Fassbinder R.W. (1) Fennovoima (2) Financial Times (2) Finanssialan keskusliitto (1) finanssijärjestelmä (2) finanssikriisi (8) Fortum (2) Forum 24 (1) Forum24 (1) Foucault Michel (1) Friedman Milton (5) Fukushima (1) fundamentalismi (1) Gad Marius (1) Galbraith J.K. (1) Galilei Galileo (1) globalisaatio (1) gogo (1) Gogol Nikolai (1) Goldman Sachs (3) Google (1) Graeber David (1) Graham Phil (1) Grahn-Laasonen Sanni (1) Great depression (1) Greenspan Alan (3) Haanpää Pentti (1) Haaparanta Pertti (2) Haavikko Paavo (1) Haavisto (1) Haavisto Heikki (4) Haavisto Pekka (3) Habermas Jürgen (1) Haikala Eino (1) Haiti (1) Hakkarainen Teuvo (3) Hakola Juha (1) Halla-aho Jussi (3) hallintarekisteri (1) hallintarekisteri Harmaa talous (1) hallitus (1) halloween (1) Halme Tony (3) Halonen Tarja (8) Hamlet (1) Hanhi Hannu (2) Hardin Garrett (1) Harju Ilkka (1) Harle VIlho (2) Hautala Heidi (4) Hayek Friedrich (1) Hazard Kaarina (2) Heinäluoma Eero (5) Heiskala Risto (2) Hellman Heikki (1) helluntaiseurakunta (1) Helsingin Sanomat (3) Helsingin Kaupunginkirjasto (1) Helsingin Sanomat (13) Helsinki Seagulls (1) henkirikokset (1) Henkirikostilasto (1) Herlin Antti (1) Herlin Ilkka (1) Herlin Niklas (1) Herlin Pekka (1) Hernesaari (1) Herodotos (1) Hietanen Risto (1) hiihto (1) Hiihtoliitto (1) Hiilamo Heikki (1) Himanen Pekka (4) Hirschman Albert O. (1) Hirvonen Markku (1) Hitler Adolf (1) HK Scan (1) Holappa Lauri (1) Holland Heidi (1) Hollande François (1) Holmberg Kalle (1) Holmström Bengt (1) Holvas Jakke (1) Honka Matti (1) Honkapohja Seppo (1) HS raati (1) Hu Jintao (1) Hufvudstadsbladet (2) HUS (1) Hyvinkää (2) HYY (1) Häkämies Jyri (3) Hämäläinen Unto (1) Härmälä Esa (2) Ihalainen Lauri (1) IK Kapital (1) ikärasismi (1) Ilaskivi Raimo (1) ilmastonmuutos (3) Image (1) IMF (8) Indignados (1) Indonesia (1) investointipankit (1) iPad (1) Irlanti (4) ironia (1) irtokarkki (1) ISMA (1) Italia (2) Itsemurhat (2) itsenäisyyspäivä (1) Itä-Häme (4) Itä-Suomen yliopisto (1) Jaakonsaari Liisa (1) Jackson Hole (1) Jackson Michael (1) Janne Kuutio (1) Japani (1) Jeskanen-Sundström Heli (1) Ji Yuemei (1) Joenpelto Eeva (1) johdannaiset (1) Jokela (1) Joku Anneli (1) Jotuni Maria (1) joulu (1) Joulupukki (2) JSN (1) julkinen sektori (1) Julkisen Sanan Neuvostoliitto (2) Jumala (1) Juncker Jean-Claude (3) Jungner Mikael (3) Jusula Jukka (1) Jyväskylän yliopisto (1) Järvi Antti (1) Jätevesiasetus (1) jääkiekko (1) Jäätteenmäki Anneli (1) K-kauppa (1) Kaarenoja Vappu (1) Kahneman Daniel (1) Kailajärvi Hannu (1) Kakkonen Kyösti (2) kalapuikot (1) Kaleva (1) Kalli Timo (2) Kallis Bjarne (2) Kalpala Asmo (1) Kaltiokumpu Oiva (1) Kambodzha (1) Kanaria (1) Kanerva Ilkka (4) Kangas Olli (1) Kangasharju Aki (1) kansalaisuus (1) kansallispuistot (1) kapitalisaatiosopimus (1) kapitalismi (3) Karhinen Reijo (1) Karjalainen Ahti (1) Kaskeala Juhani Tuomioja Erkki (1) Katainen Jyrki (21) Kauhajoki (1) Kauppakorkeakoulu (2) Keaton Buster (1) Kehittyvien Maakuntien Suomi (2) kehitysapu (2) Keinoelämän keskusliitto (1) Kekkonen Urho (3) Kela (2) kello (1) kerjääminen (1) Keskuskauppakamari (1) keskuspankki (1) keskusrikospoliisi (1) keskusta (2) keskustanuoret (1) Keskustapuolue (5) kestävyysvaje (1) Keynes J.M. (3) Kianto Ilmari (1) Kiasma (1) Kiljunen Kimmo (1) kilpailukyky (1) Kimanen Seppo (1) King Mervyn (1) Kinkel Klaus (2) kirjasto (1) Kirkko (1) kirkosta eroaminen (2) Kiviniemi Mari (5) Klimenko Viktor (1) Klondyke (1) Kobe (1) Kohl Helmut (2) Koijärvi (1) Koivisto Mauno (2) Kokkola (1) kokonaiskysyntä (1) kokoomuksen nuorten liitto (1) Kokoomus (11) Koljatti (1) kolmikanta (1) Kone (1) Kontio Kari (2) Korhonen Jarmo (1) koripallo (1) korkeakoulut (1) Korkman Sixten (4) Korpi Rauno (1) Kortelainen Anna (2) Kosken Kanava (2) Kouri Pentti (1) Kreikka (13) Kreml (1) Krim (1) Krugman Paul (3) Kuhn Thomas (1) Kullberg Rolf (1) kulta (1) Kuntien eläkevakuutus (1) Kuvaja Sari (1) Kylliäinen Antti (1) käsitehistoria (1) käsittämättömät lyhenteet (1) Laakkonen Yrjö (1) lama (2) Lama Dalai (1) Lamassoure Alain (1) Lapin Kansa (6) lapsilisät (1) Latvia (1) Lehman Brothers (4) Lehman sisters (1) lehmä (1) Lehtinen Lasse (1) Lehtomäki Paula (1) Leigh Daniel (1) leikkaukset (1) leikkaus (1) Lepakko (1) leppoistaminen (1) leverage (1) LFA (1) liberalismi (1) Liikanen Erkki (12) Lillehammerin olympialaiset (1) Lillqvist Katariina (1) Linden Suvi (1) Linna Väinö (1) Lintilä Mika (1) Lipponen Paavo (5) London School of Economics (2) Long Term Capital Management (1) Louekoski Matti (1) Lucas Robert (1) lukeminen (1) Lukuviikko (1) Luoton loppu (1) luottoluokittajat (1) Luxemburg (1) Lähde Jussi (1) Länsi-Uusimaa (1) Maahanmuutto (3) maailmanmestaruus (1) maanjäristys (1) Maaseudun tulevaisuus (1) maatalouspolitiikka (1) Madoff Bernie (2) Mallander J.O. (1) Malthus Joseph (1) Mandela Nelson (2) Mann Thomas (2) Mannerheim (1) markkinat (2) markkinayhteiskunta (3) Martta (1) Martti (1) Marx Karl (1) Maskun kalustetalo (1) Mbeki Thabo (1) MedOne (1) Mehiläinen (1) Mendel Grigori (1) Meri Veijo (1) Merkel Angela (2) Mermaid (1) Merrill Lynch (1) Metalliliitto (2) metsästys (1) Miami Heat (1) Mickelsson Max (1) Mikkkeli (1) minimipalkkas (1) Minna Ruckenstein (1) Minsky Hyman (1) Mitro Isä (1) Mokka Roope (1) Monti Mario (1) moral hazard (1) Mosambik (1) MTK (1) Mubarak Hosni (1) Mussolini Benito (1) Müller Heiner (1) Myllylä Mika (1) Münchau Wolfgang (1) Münchhausen paroni (1) Myyrmanni (1) Mäkinen Kari (1) Männistö Lasse (1) Naxos (1) Neste OIl (2) Neuvonen Aleksi (1) Neuvostoliitto (3) New Yorker (3) Newsweek (1) Niinistö Sauli (5) Niniistö Sauli (1) Njassa (1) Noitaympyrä (1) Nokelainen Petteri (1) Nokia (3) Norberg Johan (1) Nordea (7) normitalkoot (1) Nova (1) Nowotny Ewald (1) Nummisuutarit (1) nuorisotyöttömyys (1) Nuorkansallinen vapaussäätiö (1) Nykyri Ilona (1) näkymätön käsi (1) Näkymätön Mies (1) Obama Barack (1) Occupy Wall Street (1) Oddson David (1) OECD (1) Oikeusministeriö (1) oikeustoimikelpoisuus (1) Oinonen Pentti (1) Okko Paavo (1) OKM (1) Olkiluoto 3 (1) Onninen Suvi (2) OP-Pohjola (1) Oreck Bruce (1) Orivesi (1) Otava (1) Outokumpu (1) Paasikivi Juho Kusti (1) pakolaisuus (1) Palme Olof (1) palmuöljy (2) Palonen Kari (1) Pangalos Theodoros (1) pankkivero (1) Papandreou George (2) parlamentarismi (1) parlement (1) Pasanen Tauno (1) Patomäki Heikki (1) Paul Krugman (1) Paulson Hank (1) Pekka (1) Pekkala Ahti (1) Pekkarinen Jukka (3) Pekkarinen Mauri (3) Pelle Miljoona (1) Peltomäki Jukka (1) Pentikäinen Mikael (1) Penttilä Risto E.J. (1) Perheyritysten liitto (1) perintövero (1) Persson Göran (1) Pertti Haaparanta (1) peruskoulu (2) Perussuomalaiset (10) perustulo (1) perustuslaki (1) Pesonen Janne (1) Peston Robert (1) Pietikäinen Sirpa (1) Pietinen Kimmo (1) Piga Gustavo (1) Pihlström Antti (1) piispat (1) Pikkarainen Pentti (1) Pinochet Augusto (1) Plötz Alfred (1) Polanyi Karl (5) poliisi (1) politiikka (1) politrukki (1) Pori (1) Portugali (3) presidentinvaalit 2012 (1) presidentti (2) Prodi Romano (1) protesti (1) provokaatio (1) Puerto de la Cruz (1) Pula-aika (1) Pulliainen Erkki (1) Puntarpää (1) Putin Vladimir (3) Putkonen Matti (3) Puu Anna (1) Puustjärvi Anna (1) pyramidi (2) Pyykkö Mirja (1) Pyörälä Mika (1) Päihdet-Häme (1) pääministeri (2) pääomavero (1) pörssi (2) QE (4) Radio City (1) Radio Suomi (1) Raeste Juha-Pekka (1) raha (2) rahaliitto (1) Rahan kulttuuri (1) rahapolitiikka (1) Rahkonen Keijo (1) rahoitus (2) rahoitusmarkkinavero (1) Rajan Raghuram (1) rakenneuudistus (1) rasaismi (1) Ratsia (1) Ratzel Friedrich (1) RBS (1) Reagan Ronald (1) Reding Viviane (1) Rehn Olli (14) Rehula Juha (2) Reinhardt Carmen (1) Relander Jukka (2) Retuperän WBK (1) Reunanen Esa (1) Riihilahti Aki (1) Rinne Antti (1) Rogoff Kenneth (1) Rojola Lea (1) Romania (1) Roos JP (3) Round Robin (1) Ruokonen Pertti (1) Ruotsi (1) rusinapulla (1) ruuan alv (1) Ruutu Tuomo (1) Rämö Aurora (1) Räsänen Jari (1) Räsänen Päivi (2) S-ryhmä (1) S&D (1) Saarikoski Pentti (1) Saarikoski Saska (2) Saarinen Esa (1) Saga (1) Sairaanhoitaja Sari (1) SAK (3) Saksa (1) Salama Hannu (1) Salmela-Järvinen Martta (1) Salo (1) Salo Petri (1) Salo Sinikka (1) Salolainen Pertti (2) Salon Seudun Sanomat (5) Salonen Ahti M. (1) Sampo (3) San Antonio Spurs (1) Sanoma Oy (2) Sarasvuo Jari (3) Sasi Kimmo (2) Satakunnan Kansa (5) Satuli Antti (2) Sauli Mikko (1) Sauri Pekka (1) Savon Sanomat (1) Schiller Karl (1) Scholes Myron Kuparinen Susanna (1) Schulz Martin (1) SDP (13) Sehr Schnell (1) seksi (1) seniokratia (1) Shakespeare William (1) Sichuan (1) sienestys (1) Simon John (1) Sinnemäki Anni (2) Siola Anna (1) Sipilä Juha (4) Smith Adam (2) SMP (1) Snellman J.V. (2) Soini Timo (18) Soininvaara Osmo (1) Solidium (1) SONK (1) Soros George (2) Sovala Markus (1) Spotify (1) SSS (1) Standard's & Poor (1) Stanley O´Neal (1) Stern Nicholas (1) Stiglitz Joseph (1) STM (1) Stoltenberg Jens (2) Stoppard Tom (1) strategia (1) strutsi (1) Stubb Alexander (11) Sukari Toivo (2) Sulkunen Sari (1) Summers Lawrence (2) Sundbäck Veli (3) Suomen Kirjastoseura (1) Suomen Kuvalehti (1) Suomen Kuvalehti Saarikoski Saska (1) Suomen pankki (7) Suomen RH-yhtiöt (1) Suomen Tietotoimisto (1) Suomen Yrittäjät (1) Suomenlinna (1) Suomi (2) Suomi-Soffa (1) Superman (1) Surowiecki James (1) surrealismi (1) Suupohjan Osuuspankki (1) Suuri kiristys (5) Suuri lama (1) suurtyöttömyys (1) Sveitsi (1) synnytysosasto (1) Syrjälä Hanna (1) syrjäytyminen (1) Sähkönkulutus (1) sääntely (1) säästäminen (1) Söderblom Erik (1) Söderman Jacob (1) Taalasmaa Seppo (1) taantuma (2) Taipaleenmäki Marika (1) Taleb Nassim Nicholas (1) talous (3) Talouselämä (6) talouskriisi (1) talouskuri (1) talouspolitiikka (1) taloustiede (1) Tammisaari (1) Tapiola (1) tasa-arvo (3) teknologia (1) TEM (1) Tenavat (1) Tennilä Esko-Juhani (1) Teresa Äiti (1) Tervo Jari (1) Tett Gillian (1) Teuva (1) Thaler Richard (1) Thatcher Margaret (2) The Economist (1) Tilastokeskus (2) Timo Kallinen (1) TINA (1) TLTRO (1) Toivanen-Koivisto Maarit (1) Torpan Pojat (1) Townsend Joseph (1) Tragedy of the Commons (1) tranche (1) Trichet Jean-Claude (1) Triton (1) Troikka (1) Troyan Carlo (1) Tsakalotos Euklides (1) Tsipras Alexis (1) tsunami (2) Tunisia (1) Tuomioja Erkki (6) tuottavuus (1) Turhapuro Uuno (1) Turhuuksien rovio (1) Turkka Jouko (2) Turkki Teppo (1) Turun kauppakorkeakoulu (1) Turun NMKY (1) Turun Sanomat (1) Turunen Taisto (2) Tutu Desmond (1) TVO (1) tyhmyys (1) työttömyys (3) tähtisadetikku (1) Uimonen Risto (3) Ukkola Tuulikki (1) Ukraina (1) ulkoisvaikutus (1) Urho Ulla-Marja (1) Urpilainen Jutta (8) Uschanov Tommi (1) Utöya (1) uusi vuosi (1) Uusipaavalniemi Markku (1) uusiutuva energia (1) uusliberalismi (1) vaalirahoitus (2) Vakaus- ja kasvusopimus (1) Val(t)io (1) Valio (1) Valkoinen tiikeri (1) Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (1) valtiontalous (1) valtionvelka (5) valtiovarainministeriö (4) van Duyn Aline (1) Vanhanen Matti (12) Vapaavuori Jan (1) Varma (1) Vartiainen Juhana (4) Vartiosaari (1) Vasemmistoliitto (1) vasemmistonuoret (1) Vasikkasaari (1) velka (1) velkaantuminen (1) velkapopulismi (1) Venäjä (1) veronkierto (3) veroparatiisi (3) veropohja (2) Verotus (1) verovähennys (1) Viheriälaakso J.V. (1) vihreät (3) Viinanen Iiro (5) Vilkuna Pekka (1) Vimärirotta (1) Virén Lasse (1) Virkkunen Henna (1) Virkkunen Janne (1) Virolainen Johannes (2) Virolainen Kyllikki (1) Virtanen Pertti (1) Vistbacka Raimo (1) vivutus (1) VM (1) von Plötz Hans (1) voodoo (1) Välijärvi Jouni (1) Väyrynen Paavo (2) Väätäinen Juha (1) Wahlroos Björn (13) Walhbeck Ville (2) Wall Street (1) Wallin Stefan (2) Ware Marilyn (1) Wettenhovi-Aspa Sigurd (1) Whately Richard (1) Wibble Anne (2) Wikileaks (1) Wikipedia (1) Williamson David (1) WinCapita (2) Wolfe Tom (1) WSOY (1) Yale (1) Ydinvoima (4) Yhdysvallat (1) Yhdysvaltain lähetystö (2) yhteisvastuu (2) yhteisövero (1) Ykkösaamu (1) Yle (1) yleinen asevelvollisuus (1) yleislakko (1) Yleisradio (3) yliopisto (1) Ylioppilaslehti (3) Ylönen Matti (1) ympäristöministeriö (1) Yrjö-Koskinen (1) YYA (1) Zizek Slavoj (1) Zyskowicz Ben (3) Älä ruoki lamaa (1) ärräpussi (1) Äänekosken Huima (1) Äänekoski (2) Äärimmäistyvyys (1)