torstai 2. elokuuta 2012

Olisiko vihdoin EMU-kansanäänestyksen aika?


A-Studion kolumni 1.8.2012. KATSO

6 kommenttia:

 1. Oikein hyvä juttu!

  Suomi vie ja Saksa vikisee. Suomen hallinnossa kansan kurmottamisasenteet ovat säilyneet sotien jälkeen lähes muuttumattomina, Saksassa on sentään käyty läpi melkoistakin itsekritiikkiä.

  VastaaPoista
 2. Jaahas, uskon kyllä enemmän edustukselliseen demokratiaan kuin huutoäänestykseen. Käsiteviidakko on suunnaton: EMU, EVVK jne. Vaan olisi se mukava vaihteeksi erotakin jostain eikä aina vain liittyä johonkin.

  VastaaPoista
 3. Kepu aikoo tehdä häkäpönttöselvityksen euron tulevaisuudesta. Hyvä niin.

  Kauan sen jälkeen kun luottamus ison kirjan teksteihin oli pahasti Euroopassa romuttunut juutalaisille parin tuhannen vuoden ajan rakennetun kohtalon tulleen toteen pannuksi (uskonto on oopiumia), minkä seurauksena rehelliset sielut (Gramsci, Sartre, Camus, Havel, Jeltsin ym.) olivat riistäneet vallan eliiteiltä antaen sen kansan käsiin, löydettiin tässä maassa rahvaan puolueelle uusi pomo, jolla oli valmiiksi "häkää pöntössä".

  Hän tosin näkyy kaupittelevan häkäpönttöautoaan huutokaupalla.

  Eri foorumeilla pohdinnan kohteena oleva kansankielisen älymystöajattelun kehittäminen -irti perinteisestä virastovallasta!-käy yhä tärkeämmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talon voi purkaa ja pläntin ennallistaa tai puutarhoida. Ja tekeehän luonto sen omia aikojaankin. Instituutioiden polkuja kuten vailinkipankin -ei täyskatetta jalometallia- on huonompi kulkea takaperin. Tuomitsepa liikepankin johtaja vankeuteen petoksesta kuten 1600-luvulla Lontoossa goldsmith -pankkiireja jahdattiin. Tai että 1980-luvun vankilakundi Mike Milken saisi selliseuraajia korkoatuottoisten bondien (junk) lanseerauksista. Ei, nämä ent.lusijat ovat kulttuurihistorian heeroksia ja edistyksen jouduttajia.

   IMF heittää kyllä latinalais/klaanipohjaiset pankkiperheet tienoheen, mutta säästää rahat ja pankit seuraaville yrittäjille -jos nyt suora sana selventäisi mitä se on vuosikymmeniä tehnyt -ja miksi se pidettiin poissa Suomesta 1990-luvulla. Mutta siis euro ja nyt. Onko Sinulla valtionobligaatiota ? Ei ole. Minullapas on yksi vitriinibondi, leikattavat korkokupongit ja kaikki. Se on 1920-luvulta ja pienviljelytilojen perustamista varten. Ne maksettiin takaisin rikkaille lainaksiantajilleen vuosierä kerrallaan. Lunastettavien numerot arvottiin.

   Valtioiden eurovelka on tasemanipulointia. Ei ole ketään antolainaajaa, Sinua. Näissä Valtio sitoutui velkapääksi (saaminen pankille). Pankki kirjoitti valtiolle talletusrahaa, jolla tämä valtio rakensi huvivenesataman saksalaisten turistella. Ennen innoeuropäiviä valtion piti lainata Sinulta.

   Oli moraalipetos tienaavia kohtaan jos silkat pankkitaseet lisäisivät rahaa valtiolle (paitsi sodassa). Suomessa tästä oikeaoppisuudesta muistetaan Rainer von Fieant, jota voisi muistaa myös tallettajien inflaatiopetoksen vastaanpanijana -mikä taas oli vasemmisto/ehrnroothilainen linja, teollistumisen linja. Tepsi aikansa.

   Nyt jos Espanja maksaisi Kommertzbankille takaisin 100 niin pankki saisi 100 rahaa kassaansa,tilille. Espanjan talletustili (jossakin pankissa) alenisi 100. Kommertzbank silppuaisi 100 saamisensa Espanjalta. Mutta sen se tekisi tuota äsken 100 noussutta kassatiliään vastaan. Velan takaisinmaksu vähentää aina rahaa pankeista. Ja toisin päin velan lisääminen = rahan enentämistä. Tämä on ihan perusfaktaa,mutta ei yksilön kokemaa.

   Eurovelkojen maksaminen takaisin pankkilähteeseen ahtauttaisi suonet. Jo puhekin on riittänyt virtauksen seisauttamiseen. Moderni LIIKEpankki oli idasta konkretisoitu värkki tehdä velkaantumisrohkealle maksuvälineitä tehtaiden pysytystä varten. Ei muuhun. Yksi hukkunut neronleimaus kriisistä voisi koitua: sosiaalisen ja poliiittisen taito ja oppialat eivät olekaan humpuukihuvia ! Toinenkin: että inhimillinen ja sosiaalinen olisi hyvä pitää simppelinä. Esimerkiksi rakkautena ja omatunto arkana.

   Joopa. Katsoin äsken Liikasta telkkarista. Olihan se raha joskus metallia ja sitten valtion pakkoseteli.Pakkotyö ja nälkäkuri piiskasi ulostekoihin.
   Sitten tuli liikepankki ja sitten dereguloitiin varjopankki, jotta eläkesäätiöt saisivat rahallensa virtausta -Kiinaan. Näistä siunauksista vaietaan suomeksi -Snellmanin selän takana. Meitä Pisataan lapsosina. Eikä edes kysyä saa: jos nokka aukee, pyrstö tarttuu.
   Jukka Sjöstedt

   Poista
 4. 17.8. klo 8 ap Lontoon aikaa
  TOP OF THE AGENDA

  The eurozone will wake up this morning to the news broken exclusively by The Daily Telegraph that Finland is preparing for a break-up of the currency block. The country, one the eurozone's most financially strong and prudent, is witnessing an increasingly eurosceptic mood amongst voters there.

  In an interview this morning, the country's foreign minister, Erkki Tuomioja, says: "We have to face openly the possiblility of a euro-break up."
  Ambrose Evans-Pritchard poikkesi eilen (16.8.) Helsingissä ja kenties on bongattavissa tänäänkin Suomenniemeltä. En tiedä. Aamun Telegrahista luen hänen tavanneen Erkki Tuomiojan, joka rävähtikin silmille kohuotsikolla "Suomi valmistautuu euroalueen hajoamiseen". Sisältö jäi kesyksi, kylläkin -kukaan eivät edes True Finns aja hajoamista ; ja että kaikkeenhan pitää varautua -kuten yleisesikunnissakin aina kaavaillaan, pyöritteli rauhanmies Tuomioja -viikinkiyläluokkaisen brittiälykön paahteessa.

  Itse Ambrosen kohdatessaan Timo Soini kuitenkin puhui uhmakkammin. Kukaan ei halua syytä niskoilleen irtaantumalla ensimmäisenä, mutta on vain ajankysymys kun pakkopaita revitään. Se aiheuttaa niin paljon kurjuutta -turhaa- miljoonille, selitti Soini.
  Myös Miapetra Kumpula-Natri Suuren valiokunnan puheenjohtajana, Grand Commitee on Europe (!) , pääsi ääneen. Hän kuten Tuomiojakin tulkitsivat sovitun että "mekanismeilla" on takaisinmaksuissa etuoikeus - ja Tuomioja jopa sanoi ettei hän luota EU:n sisärenkaan "neljän koplaan" (Draghi, Monti ,Rajoy, Rompuy).

  Joka tapauksessa Evans-Pritchard pääsee suomiprofiilin alkujuurelle eli siihen sijoittajavastuuseen. Senhän Jutta Urpilainen veti esiin vaalien alla ja pelasti Puolueen.
  Kun sijoittajilta, paitsi EU:lta ja EKP:ltä, leikattiin 75 % Kreikka saamisbondeistaan, alkoivat lainottajat karsastaa Italiaa ja Espanjaa. Eli epidemia paheni.Parempi pysyä erossa moisista arvopapereista. Joku siis niitä vastaavasti ostaa salkkuunsa halvalla. Eiväthän ne maailmasta katoa (paitsi kun leikataan malliin Kreikka75%). Oikeastaan niiden määrä kasvaa vajeiden jatkuessa. Ja jossakin ne sijaitsevat: pankeissa ja eläkeyhtiöissä poikkeussäännöin ei-päiväarvoon kirjattuina, havittelijoiden uumenissa tullakseen aikoinaan esiin Hedge Fundien kymmenmiljardisina voittoina .Siihen malliin kuin subprimekeinottelijoita onnasi 2007-08.

  Tai konkursseina -on jo sattunutkin- kun rahkeet eivät kestä ylläpitää tätä strategiaa. Kuuluisin näistä on ent.GS toimitusjohtajan, ent.kuvernöörin Jon Corzinin katastrofi vuoden takaa. Hän löi vetoa euron nopean nurinmenon puolesta ja toisten haiden hyökätessä hän päällensä, homma kaatui. Outoa oli minulle sekin kuinka äkkiä tällainen Wall Streetin ja US politiikan huippumies nostatti tämänkin uuden uhkapelistrategain. Hän sai miljardimäärin myötäomistajia ja kymmenin miljardein halpaa lainotusta, aikana jona vähempiä elinkeinoyhtiöitä kaatuu lainotuksen katkaisuihin. Finanssit eivät enää todellakaan toimi ensisijaisesti reaalielinkeinoja varten ja ihmisten ponnistusalustoiksi asettumispalveluksessa. Ne ovat itsetarkoituksellinen rahamiesylimystön nostattamis- ja vakiinnuttamisinstituutio. WinWin tilanne yhtä sorttia : sekä MBA:t että kiinatyöläiset parantavat elämälaatujaan.

  Sen instituution kaataminen yhdistää Merkelin ja Timo Soinin. On palattava alkukirkkoon.
  Jukka Sjöstedt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt vielä ilkeäsi kirjoittaa ! Allaolevan viskasin Palkansaajien tutkimuslaitoksen blogiin (Taimio) kun sinnekin rupesin tunkeilemaan. Häpeän jo !

   Hän oli vielä eilen sunnuntaina 19.8. Helsingissä. Ja tänään tietty kohutaan Venäjän karhusta. Evans-Pritchard klo 3.36 ip päättää fiilistelynsä suomalaisten euro-eroaikeista kiepsauttamalla kupit nurin ja ilmoittaa omaksi arvauksekseen että Espanja ja Italia yhdessä tai erikseen lopulta kohoavat pohjoinen-etelä keskinäisinhoamisen jokereiksi. Ne näet eivät kestä talouspolitiikan vuotuista tiukkaamista 3 % / BKT samalla kun työttömyys jokaisena kuurivuonna laajenee. Se ei istu demokratiaan. Tulee pakko tehdä uutta ja toisin. Eikä jatkaa jonkun säästömoraalin ja vakiintuneen politiikkadogmin tietä.

   Luin äsken Haavikkoa nälkävuosilta 1866-68. Hän kertoi noina vuosina maasta viedyn enenevästi ulos ruokatarpeita voina ja karjana. Miksikö oman väen annettin sortua hankiin, ja historia selitää kuinka kuljetusolot estivät ruoka-apujen toimittamisen. Mutta ei siis ulosviemistä.

   Mistäkö oli kyse (paitsi etteivät edes jälkikirjat kykene toden paljastamiseen) ? No kyse oli markan puolustamisesta ja uuden finassilaitoksen romahtamisen estämisestä. Vientiä piti saada jotta markan hopeasidos pysyisi -jotta markka kelpaisi niille tahoille jotka merkitsevät. Ja jotta Hypoteekkiyhdistys ei luhistuisi alkuunsa.

   Sehän oli pystytetty uudenlajisen maksuvälineen valmistamista ja levittämistä varten eli maaobligaatioita varten. Se levitettiin suurtilallisille eli kartanoherrasväen elinolojen leventämiseksi. Jotta uusi markka ja uusi finassi-innovaattio (Hypo) eivät sortuisi ; jotta Snellmanin työ ei heti alkuunsa vajoaisi häpeään ja naurunalaisuuteen, oli kestettävä nälkäkuolemien viimeinen isku Euroopassa (sota-aikojen ulkopuollella).

   Jutussa kohdattavaTimo Soini sanoi euron pysyvän "valtiouskontona" maan eliittien piirissä. Most will die in a ditch to defend it. Useimmat puolustavat sitä kuolemaan saakka juoksuhaudoissa. Soini taitaa lukea fiilikset oikein,tässäkin.

   Sitä paitsi Snellman, jouduttuaan pois senaatista tämän kuolokatastrofin syntipukkina, siirtyi Hypoteekkiyhdistyksen johtoon vuosikymmeniksi. Ja Iiro Viinanen maksoi 15 prosentin tuottoa Pohjolalle jotta tämä lainaisi valtiolle Ilmarisen rahaa 90-luvun kriisissä. Viinanen siirtyi Pohjolan pääjohtajaksi ja alkoi jakaa ulos ja ulkomaille erityisosinkoina voittoja ja vielä erityisemmin pääomanpalautusta. Sitten firma olikin niin laiha teollisuus- ja kauppayhtiöosakkkeistaan että OKO ja Antti Tanskanen sen ostivat asuntoluotomäärien per neliö enentämisliiketoimintaansa. Sekin nousu taittuu koht´sillään liukumäeksi. Suomesta on huono tietää ja typerää olla edes kiinostunut, koska opillinen ja intellektuaalinen aineistopohja on kapea ja vino eivätkä sähäkät hypoteesit, malliin Haavikko tunnu sytyttävän. Minäkin lupaan pysytellä sammuksissa, jos tämä joutokirjoittelu häiritsee. Ehkä joku kanslisti vaikka soittaisi ja huomauttaisi ?
   Jukka Sjöstedt

   Poista

Jatka keskustelua!

Tunnisteet

10 kirjaa rahasta (3) 1989 (1) 1990-luvun lama (1) 2009 (1) 2010 (1) 70-luvun tv-sarjat (1) A-Studio (1) Aalto-Setälä Pauli (1) Aamulehti (3) ABS (2) Adiga Aravind (2) Aho Esko (8) Ahtisaari Martti (1) Airisto Lenita (2) Ajankohtainen kakkonen (1) Ajankohtaisen kakkosen homoilta (2) Akerlof George A. (1) Aktia (1) Al Qaida (1) Ala-Nissilä Olavi (1) alaluokan synty (1) Alanko-Kahiluoto Outi (1) Aleksanteri II (1) alijäämä (1) Alkio Mikko (1) Allen Woody (1) Allianssi (1) Alma (1) Ambea (1) Amma Äiti (1) ampuma-aselaki (1) ANC (1) Ankersmit Frank (1) Ankka Aku (3) Antonova Irina (1) Apple (1) Apunen Matti (4) arabikevät (1) Areva (1) Arhinmäki Paavo (1) Arla (1) Arola Heikki (1) Arvonen Jori (1) arvonlisävero (1) arvopaperistaminen (1) aseiden säilytys (1) Asser et Turnbull (1) asset-secured bond (1) Asuntolaina (1) Atlantic Monthly (1) Atria (1) Atta Muhammed (1) Attendo (1) Augustus International (1) austerity (4) Baby Friendly Hospital (1) Backman Jouni (1) Balzac Honoré de (2) Bank of America (1) Barnier Michel (1) Barroso José Manuel (1) BC Nokia (1) Becker Gary (2) Berliinin muurin murtuminen (1) Berliln Isaiah (1) Berlusconi Silvio (1) Bernadotte Estelle (1) Bernanke Ben (1) Berner Anne (1) Bharat Krishna (1) biodiesel (2) Bitterlich Joachim (1) Blanchard Olivier (2) Bono (2) Borg Anders (1) Bratislava (1) Breivik Anders Behring (2) Brown Gordon (2) Brown James (1) Bryssel (1) Buddenbrookit (1) bullshit (1) Bunga Bunga (1) Burlesconi Silvio (1) Bush George W. (1) Cameron David (1) Carema (1) Cassidy John (1) Christensen Lars (1) Churchill Winston (2) Chydenius Anders (1) Chydenius Antti (1) Citigroup (1) Claes Willy (1) Clinton Bill (1) Coca Colan lisäaineet (1) Crybabies (1) Darling Alistair (1) Darwin Charles (2) Davos (1) De Grauwe Paul (2) deflaatio (2) Defoe Daniel (1) DeLillo Don (1) DeLong Brad (1) Delors Jacques (1) demokratia (1) Demos (1) Diktonius Elmer (1) Dinkespiel Ulf (2) doping (1) Dostojevski Fjodor (1) downshifting (1) Draghi Mario (2) ECB (1) EDP (1) eduskunta (5) eduskuntavaalit (2) Egypti (1) Einstein A-Go-Go (1) Einstein Albert (1) EK (2) Ekenäs BB (1) EKP (7) Elinkeinoelämän keskusliitto (2) Elinkeinoelämän valtuuskunta (1) Elonen Piia (1) elvytys (2) eläkeikä (2) eläkeiän yläraja (1) eläkeuudistus (2) Emu (5) ennusteet (1) EPP (1) Erhard Ludvig (1) Erkko Aatos (2) Ersboll Niels (1) ERVV (2) ESM (1) Espanja (3) Etelä-Afrikka (1) Etla (2) EU (8) EU-jäsenyys (1) EU-jäsenyysneuvottelut (2) EU-komissio (12) EU-maatalouspolitiikka (1) EU-vaalit (1) Euraasian liitto (1) euroalue (3) eurobondit (2) eurokriisi (16) Euroopan investointipankki (2) Euroopan keskuspankki (7) Euroopan parlamentti (3) Eurooppa (1) Eurostat (1) Eurovaalit 2014 (1) EVA (1) EVL (1) EVM (1) Facebook (1) Fadayel Eveline (1) Fallows James (1) Fama Eugene (1) Fassbinder R.W. (1) Fennovoima (2) Financial Times (2) Finanssialan keskusliitto (1) finanssijärjestelmä (2) finanssikriisi (8) Fortum (2) Forum 24 (1) Forum24 (1) Foucault Michel (1) Friedman Milton (5) Fukushima (1) fundamentalismi (1) Gad Marius (1) Galbraith J.K. (1) Galilei Galileo (1) globalisaatio (1) gogo (1) Gogol Nikolai (1) Goldman Sachs (3) Google (1) Graeber David (1) Graham Phil (1) Grahn-Laasonen Sanni (1) Great depression (1) Greenspan Alan (3) Haanpää Pentti (1) Haaparanta Pertti (2) Haavikko Paavo (1) Haavisto (1) Haavisto Heikki (4) Haavisto Pekka (3) Habermas Jürgen (1) Haikala Eino (1) Haiti (1) Hakkarainen Teuvo (3) Hakola Juha (1) Halla-aho Jussi (3) hallintarekisteri (1) hallintarekisteri Harmaa talous (1) hallitus (1) halloween (1) Halme Tony (3) Halonen Tarja (8) Hamlet (1) Hanhi Hannu (2) Hardin Garrett (1) Harju Ilkka (1) Harle VIlho (2) Hautala Heidi (4) Hayek Friedrich (1) Hazard Kaarina (2) Heinäluoma Eero (5) Heiskala Risto (2) Hellman Heikki (1) helluntaiseurakunta (1) Helsingin Sanomat (3) Helsingin Kaupunginkirjasto (1) Helsingin Sanomat (13) Helsinki Seagulls (1) henkirikokset (1) Henkirikostilasto (1) Herlin Antti (1) Herlin Ilkka (1) Herlin Niklas (1) Herlin Pekka (1) Hernesaari (1) Herodotos (1) Hietanen Risto (1) hiihto (1) Hiihtoliitto (1) Hiilamo Heikki (1) Himanen Pekka (4) Hirschman Albert O. (1) Hirvonen Markku (1) Hitler Adolf (1) HK Scan (1) Holappa Lauri (1) Holland Heidi (1) Hollande François (1) Holmberg Kalle (1) Holmström Bengt (1) Holvas Jakke (1) Honka Matti (1) Honkapohja Seppo (1) HS raati (1) Hu Jintao (1) Hufvudstadsbladet (2) HUS (1) Hyvinkää (2) HYY (1) Häkämies Jyri (3) Hämäläinen Unto (1) Härmälä Esa (2) Ihalainen Lauri (1) IK Kapital (1) ikärasismi (1) Ilaskivi Raimo (1) ilmastonmuutos (3) Image (1) IMF (8) Indignados (1) Indonesia (1) investointipankit (1) iPad (1) Irlanti (4) ironia (1) irtokarkki (1) ISMA (1) Italia (2) Itsemurhat (2) itsenäisyyspäivä (1) Itä-Häme (4) Itä-Suomen yliopisto (1) Jaakonsaari Liisa (1) Jackson Hole (1) Jackson Michael (1) Janne Kuutio (1) Japani (1) Jeskanen-Sundström Heli (1) Ji Yuemei (1) Joenpelto Eeva (1) johdannaiset (1) Jokela (1) Joku Anneli (1) Jotuni Maria (1) joulu (1) Joulupukki (2) JSN (1) julkinen sektori (1) Julkisen Sanan Neuvostoliitto (2) Jumala (1) Juncker Jean-Claude (3) Jungner Mikael (3) Jusula Jukka (1) Jyväskylän yliopisto (1) Järvi Antti (1) Jätevesiasetus (1) jääkiekko (1) Jäätteenmäki Anneli (1) K-kauppa (1) Kaarenoja Vappu (1) Kahneman Daniel (1) Kailajärvi Hannu (1) Kakkonen Kyösti (2) kalapuikot (1) Kaleva (1) Kalli Timo (2) Kallis Bjarne (2) Kalpala Asmo (1) Kaltiokumpu Oiva (1) Kambodzha (1) Kanaria (1) Kanerva Ilkka (4) Kangas Olli (1) Kangasharju Aki (1) kansalaisuus (1) kansallispuistot (1) kapitalisaatiosopimus (1) kapitalismi (3) Karhinen Reijo (1) Karjalainen Ahti (1) Kaskeala Juhani Tuomioja Erkki (1) Katainen Jyrki (21) Kauhajoki (1) Kauppakorkeakoulu (2) Keaton Buster (1) Kehittyvien Maakuntien Suomi (2) kehitysapu (2) Keinoelämän keskusliitto (1) Kekkonen Urho (3) Kela (2) kello (1) kerjääminen (1) Keskuskauppakamari (1) keskuspankki (1) keskusrikospoliisi (1) keskusta (2) keskustanuoret (1) Keskustapuolue (5) kestävyysvaje (1) Keynes J.M. (3) Kianto Ilmari (1) Kiasma (1) Kiljunen Kimmo (1) kilpailukyky (1) Kimanen Seppo (1) King Mervyn (1) Kinkel Klaus (2) kirjasto (1) Kirkko (1) kirkosta eroaminen (2) Kiviniemi Mari (5) Klimenko Viktor (1) Klondyke (1) Kobe (1) Kohl Helmut (2) Koijärvi (1) Koivisto Mauno (2) Kokkola (1) kokonaiskysyntä (1) kokoomuksen nuorten liitto (1) Kokoomus (11) Koljatti (1) kolmikanta (1) Kone (1) Kontio Kari (2) Korhonen Jarmo (1) koripallo (1) korkeakoulut (1) Korkman Sixten (4) Korpi Rauno (1) Kortelainen Anna (2) Kosken Kanava (2) Kouri Pentti (1) Kreikka (13) Kreml (1) Krim (1) Krugman Paul (3) Kuhn Thomas (1) Kullberg Rolf (1) kulta (1) Kuntien eläkevakuutus (1) Kuvaja Sari (1) Kylliäinen Antti (1) käsitehistoria (1) käsittämättömät lyhenteet (1) Laakkonen Yrjö (1) lama (2) Lama Dalai (1) Lamassoure Alain (1) Lapin Kansa (6) lapsilisät (1) Latvia (1) Lehman Brothers (4) Lehman sisters (1) lehmä (1) Lehtinen Lasse (1) Lehtomäki Paula (1) Leigh Daniel (1) leikkaukset (1) leikkaus (1) Lepakko (1) leppoistaminen (1) leverage (1) LFA (1) liberalismi (1) Liikanen Erkki (12) Lillehammerin olympialaiset (1) Lillqvist Katariina (1) Linden Suvi (1) Linna Väinö (1) Lintilä Mika (1) Lipponen Paavo (5) London School of Economics (2) Long Term Capital Management (1) Louekoski Matti (1) Lucas Robert (1) lukeminen (1) Lukuviikko (1) Luoton loppu (1) luottoluokittajat (1) Luxemburg (1) Lähde Jussi (1) Länsi-Uusimaa (1) Maahanmuutto (3) maailmanmestaruus (1) maanjäristys (1) Maaseudun tulevaisuus (1) maatalouspolitiikka (1) Madoff Bernie (2) Mallander J.O. (1) Malthus Joseph (1) Mandela Nelson (2) Mann Thomas (2) Mannerheim (1) markkinat (2) markkinayhteiskunta (3) Martta (1) Martti (1) Marx Karl (1) Maskun kalustetalo (1) Mbeki Thabo (1) MedOne (1) Mehiläinen (1) Mendel Grigori (1) Meri Veijo (1) Merkel Angela (2) Mermaid (1) Merrill Lynch (1) Metalliliitto (2) metsästys (1) Miami Heat (1) Mickelsson Max (1) Mikkkeli (1) minimipalkkas (1) Minna Ruckenstein (1) Minsky Hyman (1) Mitro Isä (1) Mokka Roope (1) Monti Mario (1) moral hazard (1) Mosambik (1) MTK (1) Mubarak Hosni (1) Mussolini Benito (1) Müller Heiner (1) Myllylä Mika (1) Münchau Wolfgang (1) Münchhausen paroni (1) Myyrmanni (1) Mäkinen Kari (1) Männistö Lasse (1) Naxos (1) Neste OIl (2) Neuvonen Aleksi (1) Neuvostoliitto (3) New Yorker (3) Newsweek (1) Niinistö Sauli (5) Niniistö Sauli (1) Njassa (1) Noitaympyrä (1) Nokelainen Petteri (1) Nokia (3) Norberg Johan (1) Nordea (7) normitalkoot (1) Nova (1) Nowotny Ewald (1) Nummisuutarit (1) nuorisotyöttömyys (1) Nuorkansallinen vapaussäätiö (1) Nykyri Ilona (1) näkymätön käsi (1) Näkymätön Mies (1) Obama Barack (1) Occupy Wall Street (1) Oddson David (1) OECD (1) Oikeusministeriö (1) oikeustoimikelpoisuus (1) Oinonen Pentti (1) Okko Paavo (1) OKM (1) Olkiluoto 3 (1) Onninen Suvi (2) OP-Pohjola (1) Oreck Bruce (1) Orivesi (1) Otava (1) Outokumpu (1) Paasikivi Juho Kusti (1) pakolaisuus (1) Palme Olof (1) palmuöljy (2) Palonen Kari (1) Pangalos Theodoros (1) pankkivero (1) Papandreou George (2) parlamentarismi (1) parlement (1) Pasanen Tauno (1) Patomäki Heikki (1) Paul Krugman (1) Paulson Hank (1) Pekka (1) Pekkala Ahti (1) Pekkarinen Jukka (3) Pekkarinen Mauri (3) Pelle Miljoona (1) Peltomäki Jukka (1) Pentikäinen Mikael (1) Penttilä Risto E.J. (1) Perheyritysten liitto (1) perintövero (1) Persson Göran (1) Pertti Haaparanta (1) peruskoulu (2) Perussuomalaiset (10) perustulo (1) perustuslaki (1) Pesonen Janne (1) Peston Robert (1) Pietikäinen Sirpa (1) Pietinen Kimmo (1) Piga Gustavo (1) Pihlström Antti (1) piispat (1) Pikkarainen Pentti (1) Pinochet Augusto (1) Plötz Alfred (1) Polanyi Karl (5) poliisi (1) politiikka (1) politrukki (1) Pori (1) Portugali (3) presidentinvaalit 2012 (1) presidentti (2) Prodi Romano (1) protesti (1) provokaatio (1) Puerto de la Cruz (1) Pula-aika (1) Pulliainen Erkki (1) Puntarpää (1) Putin Vladimir (3) Putkonen Matti (3) Puu Anna (1) Puustjärvi Anna (1) pyramidi (2) Pyykkö Mirja (1) Pyörälä Mika (1) Päihdet-Häme (1) pääministeri (2) pääomavero (1) pörssi (2) QE (4) Radio City (1) Radio Suomi (1) Raeste Juha-Pekka (1) raha (2) rahaliitto (1) Rahan kulttuuri (1) rahapolitiikka (1) Rahkonen Keijo (1) rahoitus (2) rahoitusmarkkinavero (1) Rajan Raghuram (1) rakenneuudistus (1) rasaismi (1) Ratsia (1) Ratzel Friedrich (1) RBS (1) Reagan Ronald (1) Reding Viviane (1) Rehn Olli (14) Rehula Juha (2) Reinhardt Carmen (1) Relander Jukka (2) Retuperän WBK (1) Reunanen Esa (1) Riihilahti Aki (1) Rinne Antti (1) Rogoff Kenneth (1) Rojola Lea (1) Romania (1) Roos JP (3) Round Robin (1) Ruokonen Pertti (1) Ruotsi (1) rusinapulla (1) ruuan alv (1) Ruutu Tuomo (1) Rämö Aurora (1) Räsänen Jari (1) Räsänen Päivi (2) S-ryhmä (1) S&D (1) Saarikoski Pentti (1) Saarikoski Saska (2) Saarinen Esa (1) Saga (1) Sairaanhoitaja Sari (1) SAK (3) Saksa (1) Salama Hannu (1) Salmela-Järvinen Martta (1) Salo (1) Salo Petri (1) Salo Sinikka (1) Salolainen Pertti (2) Salon Seudun Sanomat (5) Salonen Ahti M. (1) Sampo (3) San Antonio Spurs (1) Sanoma Oy (2) Sarasvuo Jari (3) Sasi Kimmo (2) Satakunnan Kansa (5) Satuli Antti (2) Sauli Mikko (1) Sauri Pekka (1) Savon Sanomat (1) Schiller Karl (1) Scholes Myron Kuparinen Susanna (1) Schulz Martin (1) SDP (13) Sehr Schnell (1) seksi (1) seniokratia (1) Shakespeare William (1) Sichuan (1) sienestys (1) Simon John (1) Sinnemäki Anni (2) Siola Anna (1) Sipilä Juha (4) Smith Adam (2) SMP (1) Snellman J.V. (2) Soini Timo (18) Soininvaara Osmo (1) Solidium (1) SONK (1) Soros George (2) Sovala Markus (1) Spotify (1) SSS (1) Standard's & Poor (1) Stanley O´Neal (1) Stern Nicholas (1) Stiglitz Joseph (1) STM (1) Stoltenberg Jens (2) Stoppard Tom (1) strategia (1) strutsi (1) Stubb Alexander (11) Sukari Toivo (2) Sulkunen Sari (1) Summers Lawrence (2) Sundbäck Veli (3) Suomen Kirjastoseura (1) Suomen Kuvalehti (1) Suomen Kuvalehti Saarikoski Saska (1) Suomen pankki (7) Suomen RH-yhtiöt (1) Suomen Tietotoimisto (1) Suomen Yrittäjät (1) Suomenlinna (1) Suomi (2) Suomi-Soffa (1) Superman (1) Surowiecki James (1) surrealismi (1) Suupohjan Osuuspankki (1) Suuri kiristys (5) Suuri lama (1) suurtyöttömyys (1) Sveitsi (1) synnytysosasto (1) Syrjälä Hanna (1) syrjäytyminen (1) Sähkönkulutus (1) sääntely (1) säästäminen (1) Söderblom Erik (1) Söderman Jacob (1) Taalasmaa Seppo (1) taantuma (2) Taipaleenmäki Marika (1) Taleb Nassim Nicholas (1) talous (3) Talouselämä (6) talouskriisi (1) talouskuri (1) talouspolitiikka (1) taloustiede (1) Tammisaari (1) Tapiola (1) tasa-arvo (3) teknologia (1) TEM (1) Tenavat (1) Tennilä Esko-Juhani (1) Teresa Äiti (1) Tervo Jari (1) Tett Gillian (1) Teuva (1) Thaler Richard (1) Thatcher Margaret (2) The Economist (1) Tilastokeskus (2) Timo Kallinen (1) TINA (1) TLTRO (1) Toivanen-Koivisto Maarit (1) Torpan Pojat (1) Townsend Joseph (1) Tragedy of the Commons (1) tranche (1) Trichet Jean-Claude (1) Triton (1) Troikka (1) Troyan Carlo (1) Tsakalotos Euklides (1) Tsipras Alexis (1) tsunami (2) Tunisia (1) Tuomioja Erkki (6) tuottavuus (1) Turhapuro Uuno (1) Turhuuksien rovio (1) Turkka Jouko (2) Turkki Teppo (1) Turun kauppakorkeakoulu (1) Turun NMKY (1) Turun Sanomat (1) Turunen Taisto (2) Tutu Desmond (1) TVO (1) tyhmyys (1) työttömyys (3) tähtisadetikku (1) Uimonen Risto (3) Ukkola Tuulikki (1) Ukraina (1) ulkoisvaikutus (1) Urho Ulla-Marja (1) Urpilainen Jutta (8) Uschanov Tommi (1) Utöya (1) uusi vuosi (1) Uusipaavalniemi Markku (1) uusiutuva energia (1) uusliberalismi (1) vaalirahoitus (2) Vakaus- ja kasvusopimus (1) Val(t)io (1) Valio (1) Valkoinen tiikeri (1) Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (1) valtiontalous (1) valtionvelka (5) valtiovarainministeriö (4) van Duyn Aline (1) Vanhanen Matti (12) Vapaavuori Jan (1) Varma (1) Vartiainen Juhana (4) Vartiosaari (1) Vasemmistoliitto (1) vasemmistonuoret (1) Vasikkasaari (1) velka (1) velkaantuminen (1) velkapopulismi (1) Venäjä (1) veronkierto (3) veroparatiisi (3) veropohja (2) Verotus (1) verovähennys (1) Viheriälaakso J.V. (1) vihreät (3) Viinanen Iiro (5) Vilkuna Pekka (1) Vimärirotta (1) Virén Lasse (1) Virkkunen Henna (1) Virkkunen Janne (1) Virolainen Johannes (2) Virolainen Kyllikki (1) Virtanen Pertti (1) Vistbacka Raimo (1) vivutus (1) VM (1) von Plötz Hans (1) voodoo (1) Välijärvi Jouni (1) Väyrynen Paavo (2) Väätäinen Juha (1) Wahlroos Björn (13) Walhbeck Ville (2) Wall Street (1) Wallin Stefan (2) Ware Marilyn (1) Wettenhovi-Aspa Sigurd (1) Whately Richard (1) Wibble Anne (2) Wikileaks (1) Wikipedia (1) Williamson David (1) WinCapita (2) Wolfe Tom (1) WSOY (1) Yale (1) Ydinvoima (4) Yhdysvallat (1) Yhdysvaltain lähetystö (2) yhteisvastuu (2) yhteisövero (1) Ykkösaamu (1) Yle (1) yleinen asevelvollisuus (1) yleislakko (1) Yleisradio (3) yliopisto (1) Ylioppilaslehti (3) Ylönen Matti (1) ympäristöministeriö (1) Yrjö-Koskinen (1) YYA (1) Zizek Slavoj (1) Zyskowicz Ben (3) Älä ruoki lamaa (1) ärräpussi (1) Äänekosken Huima (1) Äänekoski (2) Äärimmäistyvyys (1)