maanantai 23. tammikuuta 2012

Haavisto: Paasikiven reinkarnaatio

Ei ole sattuma, että Pekka Haavisto on ilmoittanut presidenteistä esikuvakseen J.K. Paasikiven (1872-1956).
Hänkin on kuullut lukuisat kerrat taiteilijaguru J.O. Mallanderin täysin vakavissaan esittämän teorian. Minulle hän kertoi sen 20 vuotta sitten.
Pekka Haavisto on Paasikiven reinkarnaatio. Kun Paasikivi kuoli joulukuussa 1956, suurmiehen sielu etsi levottomana uutta asuinsijaa. Mallanderin mukaan jälleensyntymässä kuluu tyypillisesti se 15 kuukautta, jonka jälkeen munkkiniemeläiseen opettajaperheeseen syntyi Pekka, maaliskuussa 1958.
En usko, että Haavisto tunnustaisi uskovansa tähän legendaan, vaikka työnnettäisiin tikkuja kynsien alle. Mutta kaikki hänen toimintansa on tähdännyt tähän hetkeen.
Hän oli ja on ehdokkaista vakavimmin pyrkimässä presidentiksi. Se palkittiin.

Olen vähän ymmälläni siitä, että Haavistoa pidetään "mutkattomana" ja "helposti lähestyttävänä". Olen tuntenut hänet 25 vuotta, enkä tunne häntä lainkaan.
Eikä moni muukaan. Haaviston sisäpiiri on suppea ja mies itse ylläpitänyt salaperäisyyden auraa. Hän on pitänyt yksityisasiansa omana tietonaan.
Vilpittömästä uteliaisuudesta vuonna 1994 esittämääni haastattelukysymykseen, oletko homo, hän vastasi: "No en, en mä mielestäni ole... Mä kuulun varmaan sellaisten suomalaisten ryhmään, ehkä enemmistöön, joille koko seksuaalisuus tai seksuaalisuuden merkitys on aika vähäinen."
Se oli hyvä vastaus, kenties tyhmään kysymykseen, jonka soisi jo jäävän taka-alalle.
Tuntuu kuitenkin oudolta, kun Pekka Haavistoa luonnehditaan "aidoksi". Hän on niin aito kuin poliitikko nyt voi olla, mutta tunnen kymmenittäin avoimempia, spontaanimpia, laskelmoimattomampia ihmisiä poliittisen kentän kaikilta laidoilta.
Tämä ei ole moite, vain ihmettely.

Vihreiden syntyhistoriassa (jonka olen kuvannut, samoin kuin Mallanderin profetian, kirjassani Viemärirotta) temmelsivät suuret egot ja tunteet leimusivat. Haavisto hoiti eleettömästi ja järjestelmällisesti puolueen "järkeviin" käsiin, helsinkiläisen Perheen johdettavaksi - johon hänen lisäkseen kuuluvat Heidi Hautala, Osmo Soininvaara, Pekka Sauri ja ottolapsia.
Haavisto rakastaa seremoniaa ja historiallisia puitteita. Teiskon kesäjuhlat on tarkkaan harkittu spektaakkeli, hänen vetämänsä Suomi-lehti perustettiin Hvitträskissä Eliel Saarisen makuuhuoneessa. Haavisto isännöi, kontrolloi - ja manipuloi. Toimittajan roolissa on hyvä tarkkailla, kerätä tiedot,
vaikuttaa vaivihkaa, vetäytyä syrjään ja pysyä silti keskiössä.
Pekka Haavisto on "helposti lähestyttävä" siten kuin psykiatri on. Hän on empaattisesti läsnä, kuuntelee ja auttaa, mutta ei paljasta itsestään mitään. Ja kuten potilas projisoi fantasioitaan terapeuttiin, Haavisto on  tyhjä taulu, johon koko kansa heijastaa toiveensa ja haaveensa.

Tämä hahmottomuus on pudottanut Haaviston eduskunnasta kahteen kertaan, vaikka hän oli puolueen puheenjohtaja 1995 ja ympäristöministeri 1999. Mutta luonteenomaisella huolella rakennetut hyvät suhteet järjestivät hänelle kansainvälisiä tehtäviä, joissa hänen pragmaattinen ja tärkeilemätön toimintatapansa on saanut loistaa.
Pekka Haavisto on ollut mestarillinen verkostoituja jo ennen kuin koko termi keksittiin. Tässä hyvänä esikuvana on ollut Ville Komsi, jonka päänsisäisestä henkilörekisteristä värvättiin väkijoukko Koijärvelle keväällä 1979.
Kenties tärkeämpi mentori on ollut Osmo Soininvaara, joka armollisesti piti "tyydyttävänä" Haaviston esiintymistä tv:n suuressa vaalikeskustelussa 1987. Muun Suomen mielestä Haavisto oli sensaatio: ennakkoäänistä hän sai vain kourallisen, mutta vaalipäivänä hän nousi rakettina eduskuntaan. Haavisto on siis, jos kuka, tv-politiikko,  kuten viime aikoina on jälleen vakuuttavasti huomattu.

"Ihmisenä" Pekka Haavisto on varautunut, jopa etäinen - tässä suhteessa toisen kierroksen kilpakumppanit ovat samanlaisia. Voittipa Sauli Niinistö tai Pekka Haavisto, Suomi saanee edellisiä etäisemmän presidentin, joka ei jammaile lippalakki päässä Pori Jazzin lavalla.
Urho Kekkonen oli taitava populisti, jota kansa luuli "kansanmieheksi". Sitä ei Suomen seuraava presidentti ole. Pikemmin palataan muodollisemman ja arvovaltaisemman presidenttiyden aikaan.
Voitti ehdokkaista kumpi tahansa, hänen puheestaan voi erottaa etäisesti Paasikiven tekohampaiden louskuntaa.

27 kommenttia:

 1. Timomaisen kipakan sarkastinen kirjoitus. Tällä kertaa sarkasmi ei oikein toimi. Kukaan 1-kierroksen ehdokkaista ei ole varsinainen kansanihminen. TH Pori Jazzin lavalla herätti lähinnä säälin tunteen, mutta ei lähentänyt presidenttiä kansaan.

  Jokaisella poliitikolla on pilvin pimein toimittajakavereita ja hyvänpäiväntuttuja, jotka luulevat olevansa poliitikon ystäviä. Todellisuudessa ihmisillä on hyvin rajallinen määrä varsinaisia luottoystäviä.

  Haavisto on haastatteluissa nimenomaisesti kertonut halustaan säilyttää yksityisyytensä.

  Presidentti on instituutio, jolla on kovin vähän tekemistä tavallisten ihmisten arjen kanssa. Ensisijaiset tehtävät liittyvät rauhanaikana ulkopolitiikan hoitoon.

  VastaaPoista
 2. Mene täysin ohi aiheen, mutta tuli vain mieleeni näistä politiikkojem tms. kavereista tapaus Christopher Hitchens ja hänen lukemattomat euloginsa:
  http://www.salon.com/2011/12/20/i_knew_christopher_hitchens_better_than_you/

  Vitsi ei ole edes hauska, mutta idean tasolla ihan hyvä...

  VastaaPoista
 3. Nyt Haavistolle voisi laatia uskottavasti EU:n talouspolitiikkaa kritisoivan vaihtoehtoisen talouslinjan. Sillä saisi Väyrysen ja Soinin äänestäjiä Haaviston taakse ja Haavistolle järkevän EU-linjan, joka auttaisi ulos nykyisestä kriisistä.

  VastaaPoista
 4. Vai että kuulet sinä nyt Paasikiven tekohampaiden louskuvan.

  Hikipediassa Paasikiven hammaskunnosta todetaan "Paasikivellä ei ollut koskaan hampaita, mistä hän luonnollisesti vittuuntui, kun kukaan ei ymmärtänyt tämän puhetta, mistä koitui opiskellessa tiettyjä hankaluuksia. Paasikiven oli myös hyvin vaikea syödä minkäänlaista kiinteää ruokaa, ja hänen ruokavalionsa koostuikin pääasiassa hernekeitosta ja mämmistä. Mainittakoon, ettei hän onneksi kärsinyt ummetuksesta tämän ansiosta, mikä olisi voinut aiheuttaa vielä vakavamman vittuuntumisen. Lähtiessään kaupunkiin, Paasikivi toteuttikin pitkäaikaisen unelmansa, ja hankki itselleen hampaat. Paha vain, ettei lääkäri, joka huolehti protesoinnista, ollut kuuluja raittiustohtoreita, ja Paasikiven tekohampaat viritettiin turhan löysälle. Vittuuntuneena Paasikivi söi lääkärin, tämän avustajat ja lopuksi odotushuoneessa käkkineet, odottavat potilaat".

  Tässä vielä ääninäyte: http://www.youtube.com/watch?v=oy1AS41ecHk.

  VastaaPoista
 5. Kylvät riitaa ja olet ilkeä!

  VastaaPoista
 6. Miten armon vuonna 2012 voi täysin asialliseen ja analyyttiseen ammattilaisen toimittajan kirjoitukseen tulla pelkästään näin asiattomia kommentteja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "AnonyymiJan 24, 2012 12:07 AM
   Miten armon vuonna 2012 voi täysin asialliseen ja analyyttiseen ammattilaisen toimittajan kirjoitukseen tulla pelkästään näin asiattomia kommentteja?"

   Taidat olla aika uusi internetissä...?

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Moni suuri keksintö on yksinkertainen. Kuten panna kaksi samaa sukupuolta olevaa yhteen. Syntyy uusi ihminen. Siihen ei pystynyt edes Neuvostoliitto.

  VastaaPoista
 9. Edelleen pata kattilaa soimaa, sanon Timon kirjoituksesta....

  VastaaPoista
 10. Minusta tämä on tekopyhä besserwisser-teksti.

  VastaaPoista
 11. Enää ei tarvitse piilotella kaapissa kun nostetaan kansakunnan kaapin päälle, lasten ja nuorten johtotähdeksi, tässä läntisen ajattelun peräsuolessa.

  suomalainen valtiomies, poliittinen ihminen.

  VastaaPoista
 12. Muuan saksalainen propaganda ministeri kehitti 30 —luvulla käytännön jonka mukaan mitä suuremman valheen esittää sitä paremmin se menee läpi.

  VastaaPoista
 13. Ihan hyvä kolumni, tuo esiin uusia piirteitä Pekka Haavistosta. Turha kenenkään loukkaantua.
  Itseäni ovat aina ihmetyttäneet nämä Pekka Haaviston kv. tehtävät. Miten pelkkä ylioppilas voidaan valita arvioimaan säteilyn terveysriskejä Kosovossa ? Yllensä YK edellyttää alan tutkintoa ja pitkää kokemusta. Ei pelkkä Koijärven kokemus ja ministeriys syrjäytä akateemista koulutusta ja asiantuntemusta. Sama koskee Romanian kaivosonnettomuuden arviointia, ekalla ei mielestäni ole mitään pätevyyttä arvioida kaivoksen riskejä. Toki politikoida hän osaa näillä asioilla. Sitten näistä rauhanvälitys tehtävistä. Kyllä Haavisto on varmaan ihan hyvä ja korrekti neuvottelija, mutta Wikileaksin mukaan myös hänen pätevyyttään on epäilty hollantilaisten ja amerikkalaisten toimesta.

  VastaaPoista
 14. Aikooko Sauli (tai Pekka) presidenttinä lakkauttaa järjestöjä? Ainakin Halosen aikaan Suomalaisuuden Liiton hallituksessa todella kuulimme tämmöisestä aikeesta lakkauttaa liittomme!

  Suomi = diktatuuri.

  Paavo Lipposen viha Jussi Niinistöön johtuu tämän taustasta Suomalaisuuden Liitossa.

  I have been a member of the board of the Finnish Alliance. In one meeting I heard in my own ears, when the chair told the board that Helsinki district court (käräjäoikeus) was ready to ban our organization! An official had told this threat to our chair in a meeting in the Ministry for Internal Affairs.

  A government's threat to ban a peaceful organization (because of its opinions) violates the principles of democracy.

  As far as I have understood, leading politicians and the president were responsible for this threat to ban the Finnish Alliance - without any reason!

  VastaaPoista
 15. Minä olenkin ihmetellyt, miten joku ihminen voi olla niin täydellinen, kuin mitä Haavisto on.
  Ihmettelen myös, miten joku toimittaja voi näin raottaa täydellisyyden verhoa, tähän asti toimittajat ovat käyttäytyneet, kuin "sopulilauma" Haaviston suhteen.

  VastaaPoista
 16. Miksi moni muukin vasemmistoälykkö kuin Tuomioja tai Andersson suosii Haavistoa?

  No omatunto kolkuttaa koska sukujuurissa löytyy niitä jotka olivat hengessä täysillä mukana silloin kun homoja vainottiin natsi-Saksassa.

  VastaaPoista
 17. menkääs katsomaan Suomen Kuvalehden keskustelu 'professori Haavisto otaksun' tämä juttu kun komppaa sitä keskustelua täydellisesti voitte aloittaa jo tästä linkistä ihmettelemällä kuinka paroni von Haavisto und Teflon henkilökohtaisesti luonnehtii liittokansleri Merkelille luovutettavassa vertaisarviossa olevansa 'useiden kv-instituutioiden vieraileva professori' jos linkki ei toimi, niin po. kotisivulla pitää mennä Saksan kestävän kehityksen komission vuoden 2009 vuosikonferenssiin http://www.nachhaltigkeitsrat.de/termine/veranstaltunge n-des-rates/9-jahreskonferenz/?blstr=0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Professori" Haavisto on ehtinyt kerätä paljon YK-referenssejä vuosikymmenessä. Rahaakin on palanut Land Cruiserillä aavikolla pörrätessä. "Afterwards, acting as a visiting researcher and pro­fessor at a number of international institutes,..." löytyy sivulta 87 ko. raportissa. Linkki http://www.nachhaltigkeitsrat.de/fileadmin/user_upload/dokumente/publikationen/broschueren/RNE_Peer_Review_Report_November_2009.pdf

   Poista
 18. Teksti ei ole vain moraaliton pyrkiessään haavoittamaan henkilökohtaisella ilkeydellä, se moraaliton toiseen potenssiin, koska kieltää oman ilkeytensä.

  VastaaPoista
 19. Oiva kirjoitus, mutta näitä kommentteja on kyllä paljon hauskempi lukea [vinoutunut hymiö]

  VastaaPoista
 20. Kuinka monta kertaa kuplan on puhjettava puhjetakseen lopullisesti? Hyvä Timo!

  VastaaPoista
 21. Haavisto ei voita. Pelko pois.

  VastaaPoista
 22. Hesarin tämänaamuinen pääkirjoitus (http://goo.gl/ver7v) toteaa sunnuntaina toteutetun gallupin perusteella, että Niinistö on säilyttänyt etumatkansa.

  Nyt samaan aikaan samaisen lehden vaalikoneessa on vastattu kysymykseen ”Ketä oikeasti aion äänestää” Haavisto Pekka 64,2% ja Niinistö Sauli 35,8%. Vastanneita oli 7 372 kappaletta.

  Voittajan näkee sunnuntaina.

  VastaaPoista
 23. Kirjoitus oli varsin mielenkiintoinen, joskin piikikkään sorttinen. jos se sitten olisitä sarkasmia, niin olkoon. vaan mitäpä tarkoitti maininta Teiskon kesäjuhlista? teiskossa käyneenä en tiedä muuta tällä nimellä lulkevaa kuin samannimisestä kesänäyteömästä tehdyn äänitteen, jossa Pekalla ei kai liene mitään osaa...

  VastaaPoista
 24. kiitos, mielenkiintoinen teksti.

  vielä tämä saulismi ja pekkaismi kiinnostaa, etsin siis tekstejä ja tässä oli uutta dataa, oli se sitten mielipidettä tai faktaa (tai miten niitä edes voidaan erottaa toisistaan?)

  kiitos kaikille suvaitsevaisillekin ja myös äärisuvaitsevaisille!

  VastaaPoista
 25. Timo Harakalle Haaparanta blogin kommentointiesi rohkaisemana

  Yliopistosäätiöt Oxford Harvard …panivat miljardeja stipendirahastoihinsa ja kampusten henkevöittämiseen taide-,opintosali- ja oppisisältöpluralismin ynnä syvyyden dimensioissa. Mistäkö miljardit ? Rahapeleistä. Totossa voittaa kun varmistelee viimeisen päälle kaikki vaihtoehdot vaikka samalla oma marginaali euroa kohti hioutuukin ohkaseksi. Mutta latoo sitten euroja sitä paksummin ! Vielä pitää olla se suojaus (=hedge) eli varmistus että tallilla on oma agentti. Oli hän sitten ravintoekspertti tai kengitys-hiekansirun-asettaja tai ohjastajan heila.

  Tämä on talousilmiökenttää. Tiedettä on osata tätä ja soveltaminen tähtää rahantekoon. Hevosvetojen lisäksi voit pelata öljyllä,kahvilla,koroilla,valuutoilla ja
  ostella osakepääomapotteja joilla yhdistellä liiketoimintaketjuja maapallon ympäryksille. Kotimaassa yhdistä vaikkapa Mehiläiseen hoitolat ja Terveystaloon leikkaamot, sekä ylläpidä verovaltio maksajana. Tarja Haloselta saat vielä mitallinkin kuten Industri Kapitalissa (=MedOne ja Attendo,pj.Michael Lilius.Mitalli meni Ruotsiin IK:n perustajalle Björn Savenille 2008. Ik oli wallenbergspinni Lontoosta) -markkinointiaineistoksi.

  Rahat näihin peleihin lainataan eläkeyhtiöistä ja korkorahastoista. Peliyhtiön osakkeita on vähänlaisesti,mutta koko voitto koituu näille. Siksi oman pääoman tuottoprosentit ihan tavanomaisesti 15 - 30 % . Lainatun pääoman tuotto jää murto-osaksi minkä varmistavat keskuspankit eli valtiovallat. Rahaa on rutkasti,mutta tuotto laseroidaan osakkeille. Pikkueriä osakkeista eri kuvioissa annetaan myös lakkorahastoille -salaliittolaisuuden tunnon pönkittämiseksi koskapa eläkesäästöjen ensioikeus ja tärvely sekä ylisuuret asuntoluottokippaukset työkansalle ovat a ja o uusrikkaiden säädylle.

  Pankkien ulkopuolelle mutta talutusnuoraan syntynyt varjopankkimaailma ohjaa -henkilöinä ideologiana ja toimintakäytäntöinä- globaalin kapitalismin ja sen ylähuoneen finanssi-instituutioiden praksista maailman ja ihmiskunnan arjessa.
  Jotkut nälkäänsä kurnien jotkut hyväntahtoista nettikirjoitteluaan suoltaen.

  Finanssikriisissä puhjeten 2007 meno sai siipeensä eikä uutta puhkua ala kuulua. Onneksi Suomi sentään teki mitä vanhanaikaisimman (kun historia 1/4 vuosisataa) johdanaisswapin Kreikan tiimoilta. Olikin syytä salata mokoma pankkiiirien johdattelu kun muu Eurooppa veitsenterällä keikkuen yrittää hyödyntää rahamaailman heikkoutta sen pysyväksi kaventamiseksi ja yliherruuden taittamiseksi -politiikan ja demokratian saada taas tilaa.
  Jukka Sjöstedt

  VastaaPoista

Jatka keskustelua!

Tunnisteet

10 kirjaa rahasta (3) 1989 (1) 1990-luvun lama (1) 2009 (1) 2010 (1) 70-luvun tv-sarjat (1) A-Studio (1) Aalto-Setälä Pauli (1) Aamulehti (3) ABS (2) Adiga Aravind (2) Aho Esko (8) Ahtisaari Martti (1) Airisto Lenita (2) Ajankohtainen kakkonen (1) Ajankohtaisen kakkosen homoilta (2) Akerlof George A. (1) Aktia (1) Al Qaida (1) Ala-Nissilä Olavi (1) alaluokan synty (1) Alanko-Kahiluoto Outi (1) Aleksanteri II (1) alijäämä (1) Alkio Mikko (1) Allen Woody (1) Allianssi (1) Alma (1) Ambea (1) Amma Äiti (1) ampuma-aselaki (1) ANC (1) Ankersmit Frank (1) Ankka Aku (3) Antonova Irina (1) Apple (1) Apunen Matti (4) arabikevät (1) Areva (1) Arhinmäki Paavo (1) Arla (1) Arola Heikki (1) Arvonen Jori (1) arvonlisävero (1) arvopaperistaminen (1) aseiden säilytys (1) Asser et Turnbull (1) asset-secured bond (1) Asuntolaina (1) Atlantic Monthly (1) Atria (1) Atta Muhammed (1) Attendo (1) Augustus International (1) austerity (4) Baby Friendly Hospital (1) Backman Jouni (1) Balzac Honoré de (2) Bank of America (1) Barnier Michel (1) Barroso José Manuel (1) BC Nokia (1) Becker Gary (2) Berliinin muurin murtuminen (1) Berliln Isaiah (1) Berlusconi Silvio (1) Bernadotte Estelle (1) Bernanke Ben (1) Berner Anne (1) Bharat Krishna (1) biodiesel (2) Bitterlich Joachim (1) Blanchard Olivier (2) Bono (2) Borg Anders (1) Bratislava (1) Breivik Anders Behring (2) Brown Gordon (2) Brown James (1) Bryssel (1) Buddenbrookit (1) bullshit (1) Bunga Bunga (1) Burlesconi Silvio (1) Bush George W. (1) Cameron David (1) Carema (1) Cassidy John (1) Christensen Lars (1) Churchill Winston (2) Chydenius Anders (1) Chydenius Antti (1) Citigroup (1) Claes Willy (1) Clinton Bill (1) Coca Colan lisäaineet (1) Crybabies (1) Darling Alistair (1) Darwin Charles (2) Davos (1) De Grauwe Paul (2) deflaatio (2) Defoe Daniel (1) DeLillo Don (1) DeLong Brad (1) Delors Jacques (1) demokratia (1) Demos (1) Diktonius Elmer (1) Dinkespiel Ulf (2) doping (1) Dostojevski Fjodor (1) downshifting (1) Draghi Mario (2) ECB (1) EDP (1) eduskunta (5) eduskuntavaalit (2) Egypti (1) Einstein A-Go-Go (1) Einstein Albert (1) EK (2) Ekenäs BB (1) EKP (7) Elinkeinoelämän keskusliitto (2) Elinkeinoelämän valtuuskunta (1) Elonen Piia (1) elvytys (2) eläkeikä (2) eläkeiän yläraja (1) eläkeuudistus (2) Emu (5) ennusteet (1) EPP (1) Erhard Ludvig (1) Erkko Aatos (2) Ersboll Niels (1) ERVV (2) ESM (1) Espanja (3) Etelä-Afrikka (1) Etla (2) EU (8) EU-jäsenyys (1) EU-jäsenyysneuvottelut (2) EU-komissio (12) EU-maatalouspolitiikka (1) EU-vaalit (1) Euraasian liitto (1) euroalue (3) eurobondit (2) eurokriisi (16) Euroopan investointipankki (2) Euroopan keskuspankki (7) Euroopan parlamentti (3) Eurooppa (1) Eurostat (1) Eurovaalit 2014 (1) EVA (1) EVL (1) EVM (1) Facebook (1) Fadayel Eveline (1) Fallows James (1) Fama Eugene (1) Fassbinder R.W. (1) Fennovoima (2) Financial Times (2) Finanssialan keskusliitto (1) finanssijärjestelmä (2) finanssikriisi (8) Fortum (2) Forum 24 (1) Forum24 (1) Foucault Michel (1) Friedman Milton (5) Fukushima (1) fundamentalismi (1) Gad Marius (1) Galbraith J.K. (1) Galilei Galileo (1) globalisaatio (1) gogo (1) Gogol Nikolai (1) Goldman Sachs (3) Google (1) Graeber David (1) Graham Phil (1) Grahn-Laasonen Sanni (1) Great depression (1) Greenspan Alan (3) Haanpää Pentti (1) Haaparanta Pertti (2) Haavikko Paavo (1) Haavisto (1) Haavisto Heikki (4) Haavisto Pekka (3) Habermas Jürgen (1) Haikala Eino (1) Haiti (1) Hakkarainen Teuvo (3) Hakola Juha (1) Halla-aho Jussi (3) hallintarekisteri (1) hallintarekisteri Harmaa talous (1) hallitus (1) halloween (1) Halme Tony (3) Halonen Tarja (8) Hamlet (1) Hanhi Hannu (2) Hardin Garrett (1) Harju Ilkka (1) Harle VIlho (2) Hautala Heidi (4) Hayek Friedrich (1) Hazard Kaarina (2) Heinäluoma Eero (5) Heiskala Risto (2) Hellman Heikki (1) helluntaiseurakunta (1) Helsingin Sanomat (3) Helsingin Kaupunginkirjasto (1) Helsingin Sanomat (13) Helsinki Seagulls (1) henkirikokset (1) Henkirikostilasto (1) Herlin Antti (1) Herlin Ilkka (1) Herlin Niklas (1) Herlin Pekka (1) Hernesaari (1) Herodotos (1) Hietanen Risto (1) hiihto (1) Hiihtoliitto (1) Hiilamo Heikki (1) Himanen Pekka (4) Hirschman Albert O. (1) Hirvonen Markku (1) Hitler Adolf (1) HK Scan (1) Holappa Lauri (1) Holland Heidi (1) Hollande François (1) Holmberg Kalle (1) Holmström Bengt (1) Holvas Jakke (1) Honka Matti (1) Honkapohja Seppo (1) HS raati (1) Hu Jintao (1) Hufvudstadsbladet (2) HUS (1) Hyvinkää (2) HYY (1) Häkämies Jyri (3) Hämäläinen Unto (1) Härmälä Esa (2) Ihalainen Lauri (1) IK Kapital (1) ikärasismi (1) Ilaskivi Raimo (1) ilmastonmuutos (3) Image (1) IMF (8) Indignados (1) Indonesia (1) investointipankit (1) iPad (1) Irlanti (4) ironia (1) irtokarkki (1) ISMA (1) Italia (2) Itsemurhat (2) itsenäisyyspäivä (1) Itä-Häme (4) Itä-Suomen yliopisto (1) Jaakonsaari Liisa (1) Jackson Hole (1) Jackson Michael (1) Janne Kuutio (1) Japani (1) Jeskanen-Sundström Heli (1) Ji Yuemei (1) Joenpelto Eeva (1) johdannaiset (1) Jokela (1) Joku Anneli (1) Jotuni Maria (1) joulu (1) Joulupukki (2) JSN (1) julkinen sektori (1) Julkisen Sanan Neuvostoliitto (2) Jumala (1) Juncker Jean-Claude (3) Jungner Mikael (3) Jusula Jukka (1) Jyväskylän yliopisto (1) Järvi Antti (1) Jätevesiasetus (1) jääkiekko (1) Jäätteenmäki Anneli (1) K-kauppa (1) Kaarenoja Vappu (1) Kahneman Daniel (1) Kailajärvi Hannu (1) Kakkonen Kyösti (2) kalapuikot (1) Kaleva (1) Kalli Timo (2) Kallis Bjarne (2) Kalpala Asmo (1) Kaltiokumpu Oiva (1) Kambodzha (1) Kanaria (1) Kanerva Ilkka (4) Kangas Olli (1) Kangasharju Aki (1) kansalaisuus (1) kansallispuistot (1) kapitalisaatiosopimus (1) kapitalismi (3) Karhinen Reijo (1) Karjalainen Ahti (1) Kaskeala Juhani Tuomioja Erkki (1) Katainen Jyrki (21) Kauhajoki (1) Kauppakorkeakoulu (2) Keaton Buster (1) Kehittyvien Maakuntien Suomi (2) kehitysapu (2) Keinoelämän keskusliitto (1) Kekkonen Urho (3) Kela (2) kello (1) kerjääminen (1) Keskuskauppakamari (1) keskuspankki (1) keskusrikospoliisi (1) keskusta (2) keskustanuoret (1) Keskustapuolue (5) kestävyysvaje (1) Keynes J.M. (3) Kianto Ilmari (1) Kiasma (1) Kiljunen Kimmo (1) kilpailukyky (1) Kimanen Seppo (1) King Mervyn (1) Kinkel Klaus (2) kirjasto (1) Kirkko (1) kirkosta eroaminen (2) Kiviniemi Mari (5) Klimenko Viktor (1) Klondyke (1) Kobe (1) Kohl Helmut (2) Koijärvi (1) Koivisto Mauno (2) Kokkola (1) kokonaiskysyntä (1) kokoomuksen nuorten liitto (1) Kokoomus (11) Koljatti (1) kolmikanta (1) Kone (1) Kontio Kari (2) Korhonen Jarmo (1) koripallo (1) korkeakoulut (1) Korkman Sixten (4) Korpi Rauno (1) Kortelainen Anna (2) Kosken Kanava (2) Kouri Pentti (1) Kreikka (13) Kreml (1) Krim (1) Krugman Paul (3) Kuhn Thomas (1) Kullberg Rolf (1) kulta (1) Kuntien eläkevakuutus (1) Kuvaja Sari (1) Kylliäinen Antti (1) käsitehistoria (1) käsittämättömät lyhenteet (1) Laakkonen Yrjö (1) lama (2) Lama Dalai (1) Lamassoure Alain (1) Lapin Kansa (6) lapsilisät (1) Latvia (1) Lehman Brothers (4) Lehman sisters (1) lehmä (1) Lehtinen Lasse (1) Lehtomäki Paula (1) Leigh Daniel (1) leikkaukset (1) leikkaus (1) Lepakko (1) leppoistaminen (1) leverage (1) LFA (1) liberalismi (1) Liikanen Erkki (12) Lillehammerin olympialaiset (1) Lillqvist Katariina (1) Linden Suvi (1) Linna Väinö (1) Lintilä Mika (1) Lipponen Paavo (5) London School of Economics (2) Long Term Capital Management (1) Louekoski Matti (1) Lucas Robert (1) lukeminen (1) Lukuviikko (1) Luoton loppu (1) luottoluokittajat (1) Luxemburg (1) Lähde Jussi (1) Länsi-Uusimaa (1) Maahanmuutto (3) maailmanmestaruus (1) maanjäristys (1) Maaseudun tulevaisuus (1) maatalouspolitiikka (1) Madoff Bernie (2) Mallander J.O. (1) Malthus Joseph (1) Mandela Nelson (2) Mann Thomas (2) Mannerheim (1) markkinat (2) markkinayhteiskunta (3) Martta (1) Martti (1) Marx Karl (1) Maskun kalustetalo (1) Mbeki Thabo (1) MedOne (1) Mehiläinen (1) Mendel Grigori (1) Meri Veijo (1) Merkel Angela (2) Mermaid (1) Merrill Lynch (1) Metalliliitto (2) metsästys (1) Miami Heat (1) Mickelsson Max (1) Mikkkeli (1) minimipalkkas (1) Minna Ruckenstein (1) Minsky Hyman (1) Mitro Isä (1) Mokka Roope (1) Monti Mario (1) moral hazard (1) Mosambik (1) MTK (1) Mubarak Hosni (1) Mussolini Benito (1) Müller Heiner (1) Myllylä Mika (1) Münchau Wolfgang (1) Münchhausen paroni (1) Myyrmanni (1) Mäkinen Kari (1) Männistö Lasse (1) Naxos (1) Neste OIl (2) Neuvonen Aleksi (1) Neuvostoliitto (3) New Yorker (3) Newsweek (1) Niinistö Sauli (5) Niniistö Sauli (1) Njassa (1) Noitaympyrä (1) Nokelainen Petteri (1) Nokia (3) Norberg Johan (1) Nordea (7) normitalkoot (1) Nova (1) Nowotny Ewald (1) Nummisuutarit (1) nuorisotyöttömyys (1) Nuorkansallinen vapaussäätiö (1) Nykyri Ilona (1) näkymätön käsi (1) Näkymätön Mies (1) Obama Barack (1) Occupy Wall Street (1) Oddson David (1) OECD (1) Oikeusministeriö (1) oikeustoimikelpoisuus (1) Oinonen Pentti (1) Okko Paavo (1) OKM (1) Olkiluoto 3 (1) Onninen Suvi (2) OP-Pohjola (1) Oreck Bruce (1) Orivesi (1) Otava (1) Outokumpu (1) Paasikivi Juho Kusti (1) pakolaisuus (1) Palme Olof (1) palmuöljy (2) Palonen Kari (1) Pangalos Theodoros (1) pankkivero (1) Papandreou George (2) parlamentarismi (1) parlement (1) Pasanen Tauno (1) Patomäki Heikki (1) Paul Krugman (1) Paulson Hank (1) Pekka (1) Pekkala Ahti (1) Pekkarinen Jukka (3) Pekkarinen Mauri (3) Pelle Miljoona (1) Peltomäki Jukka (1) Pentikäinen Mikael (1) Penttilä Risto E.J. (1) Perheyritysten liitto (1) perintövero (1) Persson Göran (1) Pertti Haaparanta (1) peruskoulu (2) Perussuomalaiset (10) perustulo (1) perustuslaki (1) Pesonen Janne (1) Peston Robert (1) Pietikäinen Sirpa (1) Pietinen Kimmo (1) Piga Gustavo (1) Pihlström Antti (1) piispat (1) Pikkarainen Pentti (1) Pinochet Augusto (1) Plötz Alfred (1) Polanyi Karl (5) poliisi (1) politiikka (1) politrukki (1) Pori (1) Portugali (3) presidentinvaalit 2012 (1) presidentti (2) Prodi Romano (1) protesti (1) provokaatio (1) Puerto de la Cruz (1) Pula-aika (1) Pulliainen Erkki (1) Puntarpää (1) Putin Vladimir (3) Putkonen Matti (3) Puu Anna (1) Puustjärvi Anna (1) pyramidi (2) Pyykkö Mirja (1) Pyörälä Mika (1) Päihdet-Häme (1) pääministeri (2) pääomavero (1) pörssi (2) QE (4) Radio City (1) Radio Suomi (1) Raeste Juha-Pekka (1) raha (2) rahaliitto (1) Rahan kulttuuri (1) rahapolitiikka (1) Rahkonen Keijo (1) rahoitus (2) rahoitusmarkkinavero (1) Rajan Raghuram (1) rakenneuudistus (1) rasaismi (1) Ratsia (1) Ratzel Friedrich (1) RBS (1) Reagan Ronald (1) Reding Viviane (1) Rehn Olli (14) Rehula Juha (2) Reinhardt Carmen (1) Relander Jukka (2) Retuperän WBK (1) Reunanen Esa (1) Riihilahti Aki (1) Rinne Antti (1) Rogoff Kenneth (1) Rojola Lea (1) Romania (1) Roos JP (3) Round Robin (1) Ruokonen Pertti (1) Ruotsi (1) rusinapulla (1) ruuan alv (1) Ruutu Tuomo (1) Rämö Aurora (1) Räsänen Jari (1) Räsänen Päivi (2) S-ryhmä (1) S&D (1) Saarikoski Pentti (1) Saarikoski Saska (2) Saarinen Esa (1) Saga (1) Sairaanhoitaja Sari (1) SAK (3) Saksa (1) Salama Hannu (1) Salmela-Järvinen Martta (1) Salo (1) Salo Petri (1) Salo Sinikka (1) Salolainen Pertti (2) Salon Seudun Sanomat (5) Salonen Ahti M. (1) Sampo (3) San Antonio Spurs (1) Sanoma Oy (2) Sarasvuo Jari (3) Sasi Kimmo (2) Satakunnan Kansa (5) Satuli Antti (2) Sauli Mikko (1) Sauri Pekka (1) Savon Sanomat (1) Schiller Karl (1) Scholes Myron Kuparinen Susanna (1) Schulz Martin (1) SDP (13) Sehr Schnell (1) seksi (1) seniokratia (1) Shakespeare William (1) Sichuan (1) sienestys (1) Simon John (1) Sinnemäki Anni (2) Siola Anna (1) Sipilä Juha (4) Smith Adam (2) SMP (1) Snellman J.V. (2) Soini Timo (18) Soininvaara Osmo (1) Solidium (1) SONK (1) Soros George (2) Sovala Markus (1) Spotify (1) SSS (1) Standard's & Poor (1) Stanley O´Neal (1) Stern Nicholas (1) Stiglitz Joseph (1) STM (1) Stoltenberg Jens (2) Stoppard Tom (1) strategia (1) strutsi (1) Stubb Alexander (11) Sukari Toivo (2) Sulkunen Sari (1) Summers Lawrence (2) Sundbäck Veli (3) Suomen Kirjastoseura (1) Suomen Kuvalehti (1) Suomen Kuvalehti Saarikoski Saska (1) Suomen pankki (7) Suomen RH-yhtiöt (1) Suomen Tietotoimisto (1) Suomen Yrittäjät (1) Suomenlinna (1) Suomi (2) Suomi-Soffa (1) Superman (1) Surowiecki James (1) surrealismi (1) Suupohjan Osuuspankki (1) Suuri kiristys (5) Suuri lama (1) suurtyöttömyys (1) Sveitsi (1) synnytysosasto (1) Syrjälä Hanna (1) syrjäytyminen (1) Sähkönkulutus (1) sääntely (1) säästäminen (1) Söderblom Erik (1) Söderman Jacob (1) Taalasmaa Seppo (1) taantuma (2) Taipaleenmäki Marika (1) Taleb Nassim Nicholas (1) talous (3) Talouselämä (6) talouskriisi (1) talouskuri (1) talouspolitiikka (1) taloustiede (1) Tammisaari (1) Tapiola (1) tasa-arvo (3) teknologia (1) TEM (1) Tenavat (1) Tennilä Esko-Juhani (1) Teresa Äiti (1) Tervo Jari (1) Tett Gillian (1) Teuva (1) Thaler Richard (1) Thatcher Margaret (2) The Economist (1) Tilastokeskus (2) Timo Kallinen (1) TINA (1) TLTRO (1) Toivanen-Koivisto Maarit (1) Torpan Pojat (1) Townsend Joseph (1) Tragedy of the Commons (1) tranche (1) Trichet Jean-Claude (1) Triton (1) Troikka (1) Troyan Carlo (1) Tsakalotos Euklides (1) Tsipras Alexis (1) tsunami (2) Tunisia (1) Tuomioja Erkki (6) tuottavuus (1) Turhapuro Uuno (1) Turhuuksien rovio (1) Turkka Jouko (2) Turkki Teppo (1) Turun kauppakorkeakoulu (1) Turun NMKY (1) Turun Sanomat (1) Turunen Taisto (2) Tutu Desmond (1) TVO (1) tyhmyys (1) työttömyys (3) tähtisadetikku (1) Uimonen Risto (3) Ukkola Tuulikki (1) Ukraina (1) ulkoisvaikutus (1) Urho Ulla-Marja (1) Urpilainen Jutta (8) Uschanov Tommi (1) Utöya (1) uusi vuosi (1) Uusipaavalniemi Markku (1) uusiutuva energia (1) uusliberalismi (1) vaalirahoitus (2) Vakaus- ja kasvusopimus (1) Val(t)io (1) Valio (1) Valkoinen tiikeri (1) Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (1) valtiontalous (1) valtionvelka (5) valtiovarainministeriö (4) van Duyn Aline (1) Vanhanen Matti (12) Vapaavuori Jan (1) Varma (1) Vartiainen Juhana (4) Vartiosaari (1) Vasemmistoliitto (1) vasemmistonuoret (1) Vasikkasaari (1) velka (1) velkaantuminen (1) velkapopulismi (1) Venäjä (1) veronkierto (3) veroparatiisi (3) veropohja (2) Verotus (1) verovähennys (1) Viheriälaakso J.V. (1) vihreät (3) Viinanen Iiro (5) Vilkuna Pekka (1) Vimärirotta (1) Virén Lasse (1) Virkkunen Henna (1) Virkkunen Janne (1) Virolainen Johannes (2) Virolainen Kyllikki (1) Virtanen Pertti (1) Vistbacka Raimo (1) vivutus (1) VM (1) von Plötz Hans (1) voodoo (1) Välijärvi Jouni (1) Väyrynen Paavo (2) Väätäinen Juha (1) Wahlroos Björn (13) Walhbeck Ville (2) Wall Street (1) Wallin Stefan (2) Ware Marilyn (1) Wettenhovi-Aspa Sigurd (1) Whately Richard (1) Wibble Anne (2) Wikileaks (1) Wikipedia (1) Williamson David (1) WinCapita (2) Wolfe Tom (1) WSOY (1) Yale (1) Ydinvoima (4) Yhdysvallat (1) Yhdysvaltain lähetystö (2) yhteisvastuu (2) yhteisövero (1) Ykkösaamu (1) Yle (1) yleinen asevelvollisuus (1) yleislakko (1) Yleisradio (3) yliopisto (1) Ylioppilaslehti (3) Ylönen Matti (1) ympäristöministeriö (1) Yrjö-Koskinen (1) YYA (1) Zizek Slavoj (1) Zyskowicz Ben (3) Älä ruoki lamaa (1) ärräpussi (1) Äänekosken Huima (1) Äänekoski (2) Äärimmäistyvyys (1)