maanantai 22. marraskuuta 2010

Eroon korkovähennyksestä

Käynnistin kokeilun, joka on eräänlainen eturyhmän vastakohta. Se on ryhmä, joka pyrkii poistamaan itseltään edun - asuntolainan korkojen verovähennyksen.
Verovähennys, joka vie valtiolta puolen miljardin euron verotulot, on kohtuuton ja vääristävä, siitä ovat kerrankin samaa mieltä sekä SAK että Kansainvälinen Valuuttarahasto IMF.
Mutta poliitikot eivät uskalla poistaa keskiluokan etua, koska vaalit lähestyvät. Mutta olemmeko me äänestäjät niin itsekkäitä ja lyhytnäköisiä, että puolustamme omaa etuamme, vaikka kokonaisuus kärsii?
Olen perustanut Facebookiin sivuston, Vastuun ottajat, jossa rohkeat kansalaiset rohkaisevat poliitikkoja poistamaan asuntolainojen korkovähennyksen. Tule mukaan ja levitä kutsua kavereille.

Miksi asuntolainojen verovähennys on väärin? Lue maakuntalehtien kolumni tästä.

11 kommenttia:

 1. Täysin p.a. ostin I omistusasunnon 23-vuotiaana. Perheen kasvaessa asunnot yleensä suurenevat, ja kannatan edelleen vahvasti verovähennysoikeutta.

  VastaaPoista
 2. Ei keskiluokan ahneudelle ole vertaa. Vuorenvarmasti he tienaavat aina liian vähän. He eivät näe lasisilla silmillään esim. työmarkkinatuella eläviä, vaikka niitä heidän ohitseen kävelee. He haluavat vielä lisää, koska joulu lähestyy, ei ole tarpeeksi kulutusvoimaa. Ajattelua siirretään seuraaville sukupolville, omille.

  VastaaPoista
 3. Onneksi Facebookissa on viharyhmän ilmiantotoiminto. "Tämä ryhmä on suunnattu minua ja kavereitani kohtaan".

  t. asuntovelallinen

  VastaaPoista
 4. Hyvä Timo!

  Kerrankin joku uskaltaa puhua siitä mistä politikot vaikenee. Vähennys pois ehdottomasti. Itseäni koskee 3000€ mutta hyödyn saa asuntojen hinnoissa. Samalla voisi poistaa 2 vuoden asumisen jälkeisen verovapaan myyntivoiton. Tämän jälkeen ei pimeetä rakentamista enää esiintyisi kun kaikki tarvitsee kuitit minimoidakseen myyntivoittoveron. Harakka eduskuntaan omalla puolueella.

  T. Toinen asuntovelallinen

  VastaaPoista
 5. Hieno keskustelunavaus!

  Eräälle kommentoijalle: Pointti ei ole se, että keskiluokka saa ja työmarkkinatuella elävät menettävät. Suomessa työmarkkinatuki on jo ihan riittävä. Työttömyyttä ei pidä kannustaa enempää kuin on pakko.

  Kysymys on resurssien tehokkaasta käytöstä. Haluammeko subventoida asumista? Efektiivisesti tämä tarkoittaa, että resurssit kohdistuvat asumiseen eivätkä tehokkaan pääoman muodostukseen. Tämä puolestaan johtaa matalampaan työn tuottavuuteen ja sitä kautta matalampiin palkkoihin (pitkällä aikavälillä).

  Asia ei siis ole mustavalkoinen, mutta kyllä todella monet ekonomistit ovat sitä mieltä, että korkovähennys tulisi poistaa. Itsekin kuulun tähän kategoriaan.

  T: Myös asuntovelallinen

  VastaaPoista
 6. Olen myös sekä korkovähennysoikeuden poiston että myyntivoiton verottamisen kannalla.

  Ensimmäinen etuhan on sitä suurempi, mitä enemmän on lainaa eli ne, joilla on varaa ottaa suuria lainoja, hyötyvät eniten. Jos ensiasunnon ostajia tai lapsiperheitä halutaan tukea tällä tavalla, on paljon muita tapoja, jolla tämä rahamäärä löytää paremmin kohderyhmänsä. Lapsilisä on yksi tällainen esimerkki ja jos asumista halutaan tukea, voisi rahaa käyttää esimerkiksi vanhojen asuntojen ympäristöystävällisempien energiaratkaisujen hankkimisen tukemiseen.

  Asunnon myyntivoiton verottaminen on myös nykyisessä taloustilanteessa hyvin kohtuullista. Muutenkin jonkun asian arvon lisääntymisen verottaminen on paljon ymmärrettävämpi toimenpide kuin verojen yleinen korottaminen. Keinottelijathan tässä tietysti eniten ottaisivat takkiinsa. Jos tavallinen yksityishenkilö saa asuntoa myydessään esim. 20 000 euron myyntivoiton sijaan vain 14 000 euroa voittoa kouraansa verojen jälkeen, hän tuskin tekee seppukua.

  Myyntivoiton verottamisesta saadut lisääntyneet verotulot voisi käyttää joidenkin selkeiden verotuksellisten vääryyksien poistamiseen, kuten lesken perintöverotuksen merkittävään keventämiseen tai poistamiseen. Aiemmin mainittu vaikutus harmaan talouden vaikeuttamiseen olisi myös mahdollista.

  Kokonaisuudessaan tulisi pyrkiä muutenkin löytämään taloudellista ja sosiaalista tasa-arvoa edistäviä veroratkaisuja - vaikka sitten suorina tulonsiirtoina. Myös hyvä- ja keskituloisten hyvinvoinnin kannalta on eduksi, että yhteiskunta on vakaa ja turvallinen. Mm. pääomatulojen asettaminen ansiotulojen kanssa samaan asemaan lisäisi merkittävästi verotuksen tuloeroja tasaavaa ominaisuutta ja väite siitä, että se karkoittaa yrityksiä tai pääomaa maasta on erikoinen, koska vastaavia veromallejahan on käytössä useissa muissa Euroopan maissa. Sekin lopettaisi osaltaan juristien, lääkärien yms. kikkailut ansiotulojen ja "lokeroon" kerrytettävien pääomatulojen oikeanlaisen jakamisen osalta. Tästä asiasta ei varmasti kukaan avaa suutansa ennen vaaleja.

  T: Yksi asuntovelallinen lisää

  VastaaPoista
 7. Omasta asunnosta saadun myyntivoiton verottomuus on Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) mukaan 1,2 MILJARDIN euron tukiainen
  Voiko tätä erityiskohtelua perustella jotenkin - vai poistetaanko se samassa rytäkässä kuin korkovähennyskin?

  VastaaPoista
 8. Molemmat sekä korkovähennys että omasta asunnosta saadun myyntivoiton verottomuus samassa rytäkässä pois. Säästyneellä vajaalla kahdella miljardilla lyhennetään valtion velkaa tai ainakin pyritään estämään lisävelkaantumista.

  Tuleville sukupolville ei voida konkurssikypsää luokkayhteiskuntaa, jossa kaiken lisäksi on ikääntymis- ja urbanisoitumispommin kautta vaikeuksia tuottaa peruspalveluja isoimpien taajamien ulkopuolella.

  VastaaPoista
 9. Korkovähennykselle ei ole mitään järjellistä perustetta tilanteessa, jossa yhteiskunnan peruspalveluista ja turvallisuudestakin joudutaan tinkimään. Tällaiset lihavien lehmien vuosien rönsyt on syytä karsia pois. Asunnon myyntivoiton verottomuus kuuluu samaan kastiin.

  Alma median Kirsi Hölttä asettuu vastustamaan asuntojen myyntivoiton verotusta Aamulehden (26.11.) kolumnissaan. Perusteluna myyntivoiton verottomana säilyttämiselle hän pitää sitä, että myyntivoitto on sysäys, joka rohkaisee hankkimaan perheelle lisää tilaa ja ilman tätä ei maakunnasta Helsinkiin riittävän tilavaan kämppään muuttaminen olisi mahdollista.

  Tämä kolumnisti - kuten moni muukin - tuntuu pitävän lapsiperheillekin parempana verojen yleistä korottamista kuin pienen siivun leikkaamista asunnonvaihdon yhteydessä myyntivoitosta, jota saa vain pieni kansanosa. Hyvin todennäköisesti kyse on myös ymmärryksen puutteesta ja putkinäköisyydestä. Eihän kukaan ole viemässä veroilla koko myyntivoittoa.

  Ilmarisen talousjohtaja Kianderin ja Tampereen yliopiston professorin Jukka Pirttilän ehdotus siitä, että myyntivoiton verottomuudesta luopuminen kompensoitaisiin luopumalla leimaverosta on hyvä idea sinänsä ja tuo tasapuolisuutta verotusmenettelyyn, koska leimavero koskee kaikkia asunnonvaihtajia. Lisääntyneiden verotulojen käyttäminen valtion velkaantumisen estämiseen olisi kuitenkin tässä tilanteessa ehkä kaikkein järkevin toimenpide.

  VastaaPoista
 10. Suomalaisista yhdeksän kymmenestä haluaa asua omistusasunnossa. Seitsemän kymmenestä omakotitalossa. Barometrit kertovat karua kieltään ihmisten asumistoiveista. Näin viimeksi Uuden Suomen ja Hypoteekkiyhdistyksen tutkimus. Lopetaan viisastelu ja kateus. Aletaan toimimaan sen mukaan mitä ihmiset oikeasti haluavat! Asuntolainan korkovähennys mahdollistaa osaltaan tavallisen pulliaisen siirtymiseen haluamaansa asumismuotoon. Rikkaille näillä ei ole merkitystä, mutta keskiluokkaisille kyllä. Siis. Näpit irti asuntolainan korkovähennyksestä!

  VastaaPoista
 11. Se mitä rohkeiden äänestäjien ja rohkeiden politiikoiden olisi hyvä tarkastella on "asioiden ajautuminen".
  Hallituksen hirveistä ponnisteluista huolimatta harmaa talous on kehittynyt edelleen varsin suotuisasti. Ei voi välttyä ajatuksella, että joku tästäkin tekee tiliä.
  Politiikkojen suunnattomista ponnisteluista huolimatta yhteiskunnan eriarvoistuminen kehittyy valtavin harppauksin. Tästäkin hyötyvät muutamat. Tosin tämän kehityksen päässä saattaa olla ikävä loppu.
  Nämä asiat ovat myös poliittisia saavutuksia. Tosin niistä poliitikot ovat hyvin vaisuja kertomaan.
  Äänestäjän on hyvä huomioida äänestyspäätöstä tehdessään näitä poliittisia "kuonailmiöitä".

  VastaaPoista

Jatka keskustelua!

Tunnisteet

10 kirjaa rahasta (3) 1989 (1) 1990-luvun lama (1) 2009 (1) 2010 (1) 70-luvun tv-sarjat (1) A-Studio (1) Aalto-Setälä Pauli (1) Aamulehti (3) ABS (2) Adiga Aravind (2) Aho Esko (8) Ahtisaari Martti (1) Airisto Lenita (2) Ajankohtainen kakkonen (1) Ajankohtaisen kakkosen homoilta (2) Akerlof George A. (1) Aktia (1) Al Qaida (1) Ala-Nissilä Olavi (1) alaluokan synty (1) Alanko-Kahiluoto Outi (1) Aleksanteri II (1) alijäämä (1) Alkio Mikko (1) Allen Woody (1) Allianssi (1) Alma (1) Ambea (1) Amma Äiti (1) ampuma-aselaki (1) ANC (1) Ankersmit Frank (1) Ankka Aku (3) Antonova Irina (1) Apple (1) Apunen Matti (4) arabikevät (1) Areva (1) Arhinmäki Paavo (1) Arla (1) Arola Heikki (1) Arvonen Jori (1) arvonlisävero (1) arvopaperistaminen (1) aseiden säilytys (1) Asser et Turnbull (1) asset-secured bond (1) Asuntolaina (1) Atlantic Monthly (1) Atria (1) Atta Muhammed (1) Attendo (1) Augustus International (1) austerity (4) Baby Friendly Hospital (1) Backman Jouni (1) Balzac Honoré de (2) Bank of America (1) Barnier Michel (1) Barroso José Manuel (1) BC Nokia (1) Becker Gary (2) Berliinin muurin murtuminen (1) Berliln Isaiah (1) Berlusconi Silvio (1) Bernadotte Estelle (1) Bernanke Ben (1) Berner Anne (1) Bharat Krishna (1) biodiesel (2) Bitterlich Joachim (1) Blanchard Olivier (2) Bono (2) Borg Anders (1) Bratislava (1) Breivik Anders Behring (2) Brown Gordon (2) Brown James (1) Bryssel (1) Buddenbrookit (1) bullshit (1) Bunga Bunga (1) Burlesconi Silvio (1) Bush George W. (1) Cameron David (1) Carema (1) Cassidy John (1) Christensen Lars (1) Churchill Winston (2) Chydenius Anders (1) Chydenius Antti (1) Citigroup (1) Claes Willy (1) Clinton Bill (1) Coca Colan lisäaineet (1) Crybabies (1) Darling Alistair (1) Darwin Charles (2) Davos (1) De Grauwe Paul (2) deflaatio (2) Defoe Daniel (1) DeLillo Don (1) DeLong Brad (1) Delors Jacques (1) demokratia (1) Demos (1) Diktonius Elmer (1) Dinkespiel Ulf (2) doping (1) Dostojevski Fjodor (1) downshifting (1) Draghi Mario (2) ECB (1) EDP (1) eduskunta (5) eduskuntavaalit (2) Egypti (1) Einstein A-Go-Go (1) Einstein Albert (1) EK (2) Ekenäs BB (1) EKP (7) Elinkeinoelämän keskusliitto (2) Elinkeinoelämän valtuuskunta (1) Elonen Piia (1) elvytys (2) eläkeikä (2) eläkeiän yläraja (1) eläkeuudistus (2) Emu (5) ennusteet (1) EPP (1) Erhard Ludvig (1) Erkko Aatos (2) Ersboll Niels (1) ERVV (2) ESM (1) Espanja (3) Etelä-Afrikka (1) Etla (2) EU (8) EU-jäsenyys (1) EU-jäsenyysneuvottelut (2) EU-komissio (12) EU-maatalouspolitiikka (1) EU-vaalit (1) Euraasian liitto (1) euroalue (3) eurobondit (2) eurokriisi (16) Euroopan investointipankki (2) Euroopan keskuspankki (7) Euroopan parlamentti (3) Eurooppa (1) Eurostat (1) Eurovaalit 2014 (1) EVA (1) EVL (1) EVM (1) Facebook (1) Fadayel Eveline (1) Fallows James (1) Fama Eugene (1) Fassbinder R.W. (1) Fennovoima (2) Financial Times (2) Finanssialan keskusliitto (1) finanssijärjestelmä (2) finanssikriisi (8) Fortum (2) Forum 24 (1) Forum24 (1) Foucault Michel (1) Friedman Milton (5) Fukushima (1) fundamentalismi (1) Gad Marius (1) Galbraith J.K. (1) Galilei Galileo (1) globalisaatio (1) gogo (1) Gogol Nikolai (1) Goldman Sachs (3) Google (1) Graeber David (1) Graham Phil (1) Grahn-Laasonen Sanni (1) Great depression (1) Greenspan Alan (3) Haanpää Pentti (1) Haaparanta Pertti (2) Haavikko Paavo (1) Haavisto (1) Haavisto Heikki (4) Haavisto Pekka (3) Habermas Jürgen (1) Haikala Eino (1) Haiti (1) Hakkarainen Teuvo (3) Hakola Juha (1) Halla-aho Jussi (3) hallintarekisteri (1) hallintarekisteri Harmaa talous (1) hallitus (1) halloween (1) Halme Tony (3) Halonen Tarja (8) Hamlet (1) Hanhi Hannu (2) Hardin Garrett (1) Harju Ilkka (1) Harle VIlho (2) Hautala Heidi (4) Hayek Friedrich (1) Hazard Kaarina (2) Heinäluoma Eero (5) Heiskala Risto (2) Hellman Heikki (1) helluntaiseurakunta (1) Helsingin Sanomat (3) Helsingin Kaupunginkirjasto (1) Helsingin Sanomat (13) Helsinki Seagulls (1) henkirikokset (1) Henkirikostilasto (1) Herlin Antti (1) Herlin Ilkka (1) Herlin Niklas (1) Herlin Pekka (1) Hernesaari (1) Herodotos (1) Hietanen Risto (1) hiihto (1) Hiihtoliitto (1) Hiilamo Heikki (1) Himanen Pekka (4) Hirschman Albert O. (1) Hirvonen Markku (1) Hitler Adolf (1) HK Scan (1) Holappa Lauri (1) Holland Heidi (1) Hollande François (1) Holmberg Kalle (1) Holmström Bengt (1) Holvas Jakke (1) Honka Matti (1) Honkapohja Seppo (1) HS raati (1) Hu Jintao (1) Hufvudstadsbladet (2) HUS (1) Hyvinkää (2) HYY (1) Häkämies Jyri (3) Hämäläinen Unto (1) Härmälä Esa (2) Ihalainen Lauri (1) IK Kapital (1) ikärasismi (1) Ilaskivi Raimo (1) ilmastonmuutos (3) Image (1) IMF (8) Indignados (1) Indonesia (1) investointipankit (1) iPad (1) Irlanti (4) ironia (1) irtokarkki (1) ISMA (1) Italia (2) Itsemurhat (2) itsenäisyyspäivä (1) Itä-Häme (4) Itä-Suomen yliopisto (1) Jaakonsaari Liisa (1) Jackson Hole (1) Jackson Michael (1) Janne Kuutio (1) Japani (1) Jeskanen-Sundström Heli (1) Ji Yuemei (1) Joenpelto Eeva (1) johdannaiset (1) Jokela (1) Joku Anneli (1) Jotuni Maria (1) joulu (1) Joulupukki (2) JSN (1) julkinen sektori (1) Julkisen Sanan Neuvostoliitto (2) Jumala (1) Juncker Jean-Claude (3) Jungner Mikael (3) Jusula Jukka (1) Jyväskylän yliopisto (1) Järvi Antti (1) Jätevesiasetus (1) jääkiekko (1) Jäätteenmäki Anneli (1) K-kauppa (1) Kaarenoja Vappu (1) Kahneman Daniel (1) Kailajärvi Hannu (1) Kakkonen Kyösti (2) kalapuikot (1) Kaleva (1) Kalli Timo (2) Kallis Bjarne (2) Kalpala Asmo (1) Kaltiokumpu Oiva (1) Kambodzha (1) Kanaria (1) Kanerva Ilkka (4) Kangas Olli (1) Kangasharju Aki (1) kansalaisuus (1) kansallispuistot (1) kapitalisaatiosopimus (1) kapitalismi (3) Karhinen Reijo (1) Karjalainen Ahti (1) Kaskeala Juhani Tuomioja Erkki (1) Katainen Jyrki (21) Kauhajoki (1) Kauppakorkeakoulu (2) Keaton Buster (1) Kehittyvien Maakuntien Suomi (2) kehitysapu (2) Keinoelämän keskusliitto (1) Kekkonen Urho (3) Kela (2) kello (1) kerjääminen (1) Keskuskauppakamari (1) keskuspankki (1) keskusrikospoliisi (1) keskusta (2) keskustanuoret (1) Keskustapuolue (5) kestävyysvaje (1) Keynes J.M. (3) Kianto Ilmari (1) Kiasma (1) Kiljunen Kimmo (1) kilpailukyky (1) Kimanen Seppo (1) King Mervyn (1) Kinkel Klaus (2) kirjasto (1) Kirkko (1) kirkosta eroaminen (2) Kiviniemi Mari (5) Klimenko Viktor (1) Klondyke (1) Kobe (1) Kohl Helmut (2) Koijärvi (1) Koivisto Mauno (2) Kokkola (1) kokonaiskysyntä (1) kokoomuksen nuorten liitto (1) Kokoomus (11) Koljatti (1) kolmikanta (1) Kone (1) Kontio Kari (2) Korhonen Jarmo (1) koripallo (1) korkeakoulut (1) Korkman Sixten (4) Korpi Rauno (1) Kortelainen Anna (2) Kosken Kanava (2) Kouri Pentti (1) Kreikka (13) Kreml (1) Krim (1) Krugman Paul (3) Kuhn Thomas (1) Kullberg Rolf (1) kulta (1) Kuntien eläkevakuutus (1) Kuvaja Sari (1) Kylliäinen Antti (1) käsitehistoria (1) käsittämättömät lyhenteet (1) Laakkonen Yrjö (1) lama (2) Lama Dalai (1) Lamassoure Alain (1) Lapin Kansa (6) lapsilisät (1) Latvia (1) Lehman Brothers (4) Lehman sisters (1) lehmä (1) Lehtinen Lasse (1) Lehtomäki Paula (1) Leigh Daniel (1) leikkaukset (1) leikkaus (1) Lepakko (1) leppoistaminen (1) leverage (1) LFA (1) liberalismi (1) Liikanen Erkki (12) Lillehammerin olympialaiset (1) Lillqvist Katariina (1) Linden Suvi (1) Linna Väinö (1) Lintilä Mika (1) Lipponen Paavo (5) London School of Economics (2) Long Term Capital Management (1) Louekoski Matti (1) Lucas Robert (1) lukeminen (1) Lukuviikko (1) Luoton loppu (1) luottoluokittajat (1) Luxemburg (1) Lähde Jussi (1) Länsi-Uusimaa (1) Maahanmuutto (3) maailmanmestaruus (1) maanjäristys (1) Maaseudun tulevaisuus (1) maatalouspolitiikka (1) Madoff Bernie (2) Mallander J.O. (1) Malthus Joseph (1) Mandela Nelson (2) Mann Thomas (2) Mannerheim (1) markkinat (2) markkinayhteiskunta (3) Martta (1) Martti (1) Marx Karl (1) Maskun kalustetalo (1) Mbeki Thabo (1) MedOne (1) Mehiläinen (1) Mendel Grigori (1) Meri Veijo (1) Merkel Angela (2) Mermaid (1) Merrill Lynch (1) Metalliliitto (2) metsästys (1) Miami Heat (1) Mickelsson Max (1) Mikkkeli (1) minimipalkkas (1) Minna Ruckenstein (1) Minsky Hyman (1) Mitro Isä (1) Mokka Roope (1) Monti Mario (1) moral hazard (1) Mosambik (1) MTK (1) Mubarak Hosni (1) Mussolini Benito (1) Müller Heiner (1) Myllylä Mika (1) Münchau Wolfgang (1) Münchhausen paroni (1) Myyrmanni (1) Mäkinen Kari (1) Männistö Lasse (1) Naxos (1) Neste OIl (2) Neuvonen Aleksi (1) Neuvostoliitto (3) New Yorker (3) Newsweek (1) Niinistö Sauli (5) Niniistö Sauli (1) Njassa (1) Noitaympyrä (1) Nokelainen Petteri (1) Nokia (3) Norberg Johan (1) Nordea (7) normitalkoot (1) Nova (1) Nowotny Ewald (1) Nummisuutarit (1) nuorisotyöttömyys (1) Nuorkansallinen vapaussäätiö (1) Nykyri Ilona (1) näkymätön käsi (1) Näkymätön Mies (1) Obama Barack (1) Occupy Wall Street (1) Oddson David (1) OECD (1) Oikeusministeriö (1) oikeustoimikelpoisuus (1) Oinonen Pentti (1) Okko Paavo (1) OKM (1) Olkiluoto 3 (1) Onninen Suvi (2) OP-Pohjola (1) Oreck Bruce (1) Orivesi (1) Otava (1) Outokumpu (1) Paasikivi Juho Kusti (1) pakolaisuus (1) Palme Olof (1) palmuöljy (2) Palonen Kari (1) Pangalos Theodoros (1) pankkivero (1) Papandreou George (2) parlamentarismi (1) parlement (1) Pasanen Tauno (1) Patomäki Heikki (1) Paul Krugman (1) Paulson Hank (1) Pekka (1) Pekkala Ahti (1) Pekkarinen Jukka (3) Pekkarinen Mauri (3) Pelle Miljoona (1) Peltomäki Jukka (1) Pentikäinen Mikael (1) Penttilä Risto E.J. (1) Perheyritysten liitto (1) perintövero (1) Persson Göran (1) Pertti Haaparanta (1) peruskoulu (2) Perussuomalaiset (10) perustulo (1) perustuslaki (1) Pesonen Janne (1) Peston Robert (1) Pietikäinen Sirpa (1) Pietinen Kimmo (1) Piga Gustavo (1) Pihlström Antti (1) piispat (1) Pikkarainen Pentti (1) Pinochet Augusto (1) Plötz Alfred (1) Polanyi Karl (5) poliisi (1) politiikka (1) politrukki (1) Pori (1) Portugali (3) presidentinvaalit 2012 (1) presidentti (2) Prodi Romano (1) protesti (1) provokaatio (1) Puerto de la Cruz (1) Pula-aika (1) Pulliainen Erkki (1) Puntarpää (1) Putin Vladimir (3) Putkonen Matti (3) Puu Anna (1) Puustjärvi Anna (1) pyramidi (2) Pyykkö Mirja (1) Pyörälä Mika (1) Päihdet-Häme (1) pääministeri (2) pääomavero (1) pörssi (2) QE (4) Radio City (1) Radio Suomi (1) Raeste Juha-Pekka (1) raha (2) rahaliitto (1) Rahan kulttuuri (1) rahapolitiikka (1) Rahkonen Keijo (1) rahoitus (2) rahoitusmarkkinavero (1) Rajan Raghuram (1) rakenneuudistus (1) rasaismi (1) Ratsia (1) Ratzel Friedrich (1) RBS (1) Reagan Ronald (1) Reding Viviane (1) Rehn Olli (14) Rehula Juha (2) Reinhardt Carmen (1) Relander Jukka (2) Retuperän WBK (1) Reunanen Esa (1) Riihilahti Aki (1) Rinne Antti (1) Rogoff Kenneth (1) Rojola Lea (1) Romania (1) Roos JP (3) Round Robin (1) Ruokonen Pertti (1) Ruotsi (1) rusinapulla (1) ruuan alv (1) Ruutu Tuomo (1) Rämö Aurora (1) Räsänen Jari (1) Räsänen Päivi (2) S-ryhmä (1) S&D (1) Saarikoski Pentti (1) Saarikoski Saska (2) Saarinen Esa (1) Saga (1) Sairaanhoitaja Sari (1) SAK (3) Saksa (1) Salama Hannu (1) Salmela-Järvinen Martta (1) Salo (1) Salo Petri (1) Salo Sinikka (1) Salolainen Pertti (2) Salon Seudun Sanomat (5) Salonen Ahti M. (1) Sampo (3) San Antonio Spurs (1) Sanoma Oy (2) Sarasvuo Jari (3) Sasi Kimmo (2) Satakunnan Kansa (5) Satuli Antti (2) Sauli Mikko (1) Sauri Pekka (1) Savon Sanomat (1) Schiller Karl (1) Scholes Myron Kuparinen Susanna (1) Schulz Martin (1) SDP (13) Sehr Schnell (1) seksi (1) seniokratia (1) Shakespeare William (1) Sichuan (1) sienestys (1) Simon John (1) Sinnemäki Anni (2) Siola Anna (1) Sipilä Juha (4) Smith Adam (2) SMP (1) Snellman J.V. (2) Soini Timo (18) Soininvaara Osmo (1) Solidium (1) SONK (1) Soros George (2) Sovala Markus (1) Spotify (1) SSS (1) Standard's & Poor (1) Stanley O´Neal (1) Stern Nicholas (1) Stiglitz Joseph (1) STM (1) Stoltenberg Jens (2) Stoppard Tom (1) strategia (1) strutsi (1) Stubb Alexander (11) Sukari Toivo (2) Sulkunen Sari (1) Summers Lawrence (2) Sundbäck Veli (3) Suomen Kirjastoseura (1) Suomen Kuvalehti (1) Suomen Kuvalehti Saarikoski Saska (1) Suomen pankki (7) Suomen RH-yhtiöt (1) Suomen Tietotoimisto (1) Suomen Yrittäjät (1) Suomenlinna (1) Suomi (2) Suomi-Soffa (1) Superman (1) Surowiecki James (1) surrealismi (1) Suupohjan Osuuspankki (1) Suuri kiristys (5) Suuri lama (1) suurtyöttömyys (1) Sveitsi (1) synnytysosasto (1) Syrjälä Hanna (1) syrjäytyminen (1) Sähkönkulutus (1) sääntely (1) säästäminen (1) Söderblom Erik (1) Söderman Jacob (1) Taalasmaa Seppo (1) taantuma (2) Taipaleenmäki Marika (1) Taleb Nassim Nicholas (1) talous (3) Talouselämä (6) talouskriisi (1) talouskuri (1) talouspolitiikka (1) taloustiede (1) Tammisaari (1) Tapiola (1) tasa-arvo (3) teknologia (1) TEM (1) Tenavat (1) Tennilä Esko-Juhani (1) Teresa Äiti (1) Tervo Jari (1) Tett Gillian (1) Teuva (1) Thaler Richard (1) Thatcher Margaret (2) The Economist (1) Tilastokeskus (2) Timo Kallinen (1) TINA (1) TLTRO (1) Toivanen-Koivisto Maarit (1) Torpan Pojat (1) Townsend Joseph (1) Tragedy of the Commons (1) tranche (1) Trichet Jean-Claude (1) Triton (1) Troikka (1) Troyan Carlo (1) Tsakalotos Euklides (1) Tsipras Alexis (1) tsunami (2) Tunisia (1) Tuomioja Erkki (6) tuottavuus (1) Turhapuro Uuno (1) Turhuuksien rovio (1) Turkka Jouko (2) Turkki Teppo (1) Turun kauppakorkeakoulu (1) Turun NMKY (1) Turun Sanomat (1) Turunen Taisto (2) Tutu Desmond (1) TVO (1) tyhmyys (1) työttömyys (3) tähtisadetikku (1) Uimonen Risto (3) Ukkola Tuulikki (1) Ukraina (1) ulkoisvaikutus (1) Urho Ulla-Marja (1) Urpilainen Jutta (8) Uschanov Tommi (1) Utöya (1) uusi vuosi (1) Uusipaavalniemi Markku (1) uusiutuva energia (1) uusliberalismi (1) vaalirahoitus (2) Vakaus- ja kasvusopimus (1) Val(t)io (1) Valio (1) Valkoinen tiikeri (1) Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (1) valtiontalous (1) valtionvelka (5) valtiovarainministeriö (4) van Duyn Aline (1) Vanhanen Matti (12) Vapaavuori Jan (1) Varma (1) Vartiainen Juhana (4) Vartiosaari (1) Vasemmistoliitto (1) vasemmistonuoret (1) Vasikkasaari (1) velka (1) velkaantuminen (1) velkapopulismi (1) Venäjä (1) veronkierto (3) veroparatiisi (3) veropohja (2) Verotus (1) verovähennys (1) Viheriälaakso J.V. (1) vihreät (3) Viinanen Iiro (5) Vilkuna Pekka (1) Vimärirotta (1) Virén Lasse (1) Virkkunen Henna (1) Virkkunen Janne (1) Virolainen Johannes (2) Virolainen Kyllikki (1) Virtanen Pertti (1) Vistbacka Raimo (1) vivutus (1) VM (1) von Plötz Hans (1) voodoo (1) Välijärvi Jouni (1) Väyrynen Paavo (2) Väätäinen Juha (1) Wahlroos Björn (13) Walhbeck Ville (2) Wall Street (1) Wallin Stefan (2) Ware Marilyn (1) Wettenhovi-Aspa Sigurd (1) Whately Richard (1) Wibble Anne (2) Wikileaks (1) Wikipedia (1) Williamson David (1) WinCapita (2) Wolfe Tom (1) WSOY (1) Yale (1) Ydinvoima (4) Yhdysvallat (1) Yhdysvaltain lähetystö (2) yhteisvastuu (2) yhteisövero (1) Ykkösaamu (1) Yle (1) yleinen asevelvollisuus (1) yleislakko (1) Yleisradio (3) yliopisto (1) Ylioppilaslehti (3) Ylönen Matti (1) ympäristöministeriö (1) Yrjö-Koskinen (1) YYA (1) Zizek Slavoj (1) Zyskowicz Ben (3) Älä ruoki lamaa (1) ärräpussi (1) Äänekosken Huima (1) Äänekoski (2) Äärimmäistyvyys (1)