lauantai 5. syyskuuta 2009

Gogo-kapitalismia

Mitä voi oppia alakoululaisten keskinäiusestä kaupanteosta? Millainen on lasten talousjärjestelmä?

Aloitin perjantaina Talouselämä-lehden kolumnistina, mikäs sen hauskempaa. Inspiroiduin ensimmäisessä jutussani syksyn kirjauutuudesta, joka tarkastelee taloutta kulttuuriantropologian vuosituhantisesta perspektiivistä.
Teos on Timo Kallisen ja Minna Ruckensteinin toimittama Rahan kulttuuri (SKS, 2009). Suosittelen!
Itse kolumni löytyy tästä linkistä.

8 kommenttia:

  1. Ehkä yhden kolumnin voisi kirjoittaa Sitran 2015-ohjelmasta jolla kansakunnan kerma sitoutettiin v.2002 käytännössä viimeiseen mieheen tukemaan Sitran tavoitetta jonka mukaan "Suomi on vuonna 2010 kolmen menestyneimmän kansakunnan joukossa".

    Kursseja pidettiin mm. Washingtonissa, Berliinissä ja Pekingissä. Mukana olivat mm. arkkipiispa Paarma, komentaja Kaskeala, päätoimittajat Janne Virkkunen ja Tapani Ruokanen, poliitikot Esko Aho ja Matti Vanhanen, Eero Heinäluoma jne, jne.

    Sen sijaan Björn Wahlroosia, kuten muutakaan ns. Hankenin koulukuntaa, ei yhtä poikkeusta lukuunottamatta ollut kutsuttu mukaan. He saattoivatkin rauhassa keskittyä optio- ja bonusrakennelmien kehittelyyn.

    VastaaPoista
  2. Habbo hotellissa on tehty kiinnostavia havaintoja, sellaisia joihin talouden nobelistit eivat viela kykene: Esimerkiksi varallisuudesta luppuminen ei kirpaise lapsia.

    VastaaPoista
  3. Luin tuossa Gogolin Kuolleet sielut. Siinä tää koko nykyinenkin olemattoman rahan problematiikka on aika hienosti kiteytetty tuohon kuolleiden sielujen kauppaan. Toimii!

    VastaaPoista
  4. Talouselämällä taitaa olla todella paha pula kolumnisteistä, kun taloudesta mitään tietämättömät tahotkin kelpaavat.

    VastaaPoista
  5. Ajattelin ensin peruttaa Talouselämä-lehden tilauksen, mutta muutin mieleni.

    Harakan pakinat tulevat palamaan ilosesti takassa.

    VastaaPoista
  6. Odotetaan nyt jokunen kolumni. Näkyy se vanhakin koira oppivan uusia temppuja, kirjoittaa Markku Saksa Taloussanomissa.

    VastaaPoista
  7. Vanhan koiran sanalasku menee kyllä tosin.

    Kuollessaan vanha koira uudet temput oppii.

    VastaaPoista
  8. Luin kirjasi. Se oli hyvä! Jatka samaan malliin.

    VastaaPoista

Jatka keskustelua!