maanantai 25. lokakuuta 2010

Miten kirkkoon voi vaikuttaa?

Jos olet tyytymätön valtakunnan politiikkaan, voit edes äänestää joka neljäs vuosi. Jos olet tyytymätön kirkkoon, voit äänestää seurakuntavaaleissa. Mutta ikävä kyllä se ääni ei vaikuta kirkon linjaan.
Kirkossa valtaa käyttää kankea ja konservatiivinen kirkolliskokous. Piispat - arkkipiispa Kari Mäkinen mukaanlukien - ovat avuttomia sen edessä, ja voivat vain rukoilla siltä uudistusmielisiä päätöksiä.
Onko eroaminen ainoa tapa vaikuttaa kirkkoon?
Lue koko kolumni tästä.

4 kommenttia:

  1. Eli taitaa olla herttasen yhdentekevää, jos joku liperaali piispa lausuu jotain suvaitsevaista, kun kirkko menee vaan omaa latuaan (päin helvettiä!)

    VastaaPoista
  2. Ei voi. Valtio ja kirkko erotettava. Uskontoa ei pidä opettaa kouluissa. Taidetta ja filosofiaa vaan pienestä pitäen ja tietysti tähtitiedettä ja shakkia.... ;)
    Vuonna 2010 ei enää pitäisi koulussa kertoa yliluonnollisia tarinoita. Tiede osaa nykyään vastata useimpiin kysymyksiin. Uskonto on mielestäni vanhentunut ja tarpeeton. Antiikin ajattelijat keksivät moraalin ja etiikan kauan ennen kristinuskon keksimistä.

    VastaaPoista
  3. Seurakunta ja kirkko on olemukseltaan diakoninen. Päätäntävaltaa käyttää kirkkoneuvosto ja valtuusto. Työntekijät taasen johtavat itse omaa työtänsä esimiehensä "alaisuudessa".
    Kirkkoneuvostojen roolia on ylikorostettu ja siksi monet päätökset johtavat ylilyönteihin pelkästään riittämättömän tiedon puutteesta ja myös henkilökohtaiset asiat nousevat aivan liian usein etusijalle (uskonto nääs, kaikki on aina oikeassa, hallelyyyjä!)
    Kirkkoon voi vaikutta käymällä seurakuntien tilaisuuksissa ja varsinkin jos kaipaa uutta vanhan rinnalle ja sitä on tarjolla!

    VastaaPoista
  4. Kirkon päämies on käsittääkseni jeesus, joten osoita valitukset suoraan hänelle. Elikkä jonkinlaista rukousta peliin.

    Maallisemmin ajatteleva voipi laittaa postia arkkipiispalle. Seurakuntavaaleissakin voisi äänestää - ellei ole eronnut kirkosta. Sittenhän ei pitäisi olla pulisemista jos ei kuulu kirkkoon. Jokainen voi valita kirkkonsa itse.

    Kirkon verotusoikeudesta voitaisiin hyvin luopua ja hautaustoiminta järjestettäisiin kunkin itse valitsemansa tahi perustamansa uskonringin kautta ja kustannuksella.

    Maaseutu rikastuisi kun perustettaisiin yksityisiä hautausmaita. "Jouluvierailu ja muut pyhät - 50 euroa haudalla vierailu." "Ikihoito 1,5 vuotta - tarjouksessa nyt 299 euroa!" S-etukortti käy ja bonuksia kertyy.

    Näin saataisiin moniuskonnollisuus hyvin rikastamaan kulttuuriamme, joka on julkisestikin todettu täysin pilalliseksi kun sitä pitää rikastaa.

    On saatava minareetti Kansallismuseon taakse Töölööseen. Mullahin rukouskutsut 12 kertaa päivässä kaiuttimilla. Tasa-arvoisuus uskontojen kesken. Tasa-arvoisuutta ei voi olla, että muslimit ovat vähemmistössä. Elikkä tilataan muslimeja vähintäin miljoona eli jatketaan nykyistä hallitusohjelmaa 20 vuodella. Siinähän seisoo, että Suomi kuuluu kaikille. Siinä lienee maailmanhistorian pöllöin lause hallitusohjelmassa.

    Ja myydään kirkot Toivo Sukarille:"Lipunmyynti etuovella, luottokortti käy. Tänään vieraina Eritrealainen kansanparantaja, joka kertoo parantavista yrttijuomista ja loitsuista. Lapset puoleen hintaan."

    Tästä lähtee! Eroa sinäkin kirkosta ja vaikuta!

    VastaaPoista

Jatka keskustelua!