Tapasin kesällä Porin torilla Mikael Jungnerin. Kuten kaikki muutkin, häikäistyin hänen sanataiteilustaan. Mutta onko hän todella "uuden ajan poliitikko" - vaiko sittenkin vanhanaikainen agitaattori, kaunopuhuja, jollaisia Helsingistä lähetettiin villitsemään korpien kansaa ensimmäisten eduskuntavaalien alla 1907?
Annan SDP:n puoluesihteerille uuden määreen Punaisessa viivassa esiintyvän kansankiihottajan mukaan: Jungner on Puntarpää 2.0.
(Ilmari Kiannon romaanihahmolla oli muuten todellinen esikuva, nuori sosialistiagitaattori J.V. Viheriälaakso, kuten ilmenee Matti Nykyrin kronikasta. Ja kuten parhaat palopuhujat silloin ja nyt, hän katosi kuvasta heti, kun vaalit oli pidetty. )
Entä mitä on ajateltava siitä, että SDP "kysyy kansalta", kenen pitäisi olla puolueen presidenttiehdokas 2012? Maakuntalehtien kolumnini löytyy tästä.
Olin Porin torilla kuuntelemassa. Oli kieltämättä aika mielenkiintoinen väittely. "Ydinvoima ei ole poliittinen kysymys."
VastaaPoistaToi "itsepalveluyhteiskunta" on hyvä, vähän kuin pankeissa: maksut kallistuu, mutta valikoima ja palvelu huononee.
VastaaPoistaValtalehdissä kirjoittelevat toimittajat ovat niin samanmielisiä Helsingistä aina Utsjoelle asti siitä, että teki SDP mitä hyvänsä, se tekee aina väärin.
VastaaPoistaIhmettelit sitä, ettei SDP:llä ole vieläkään pressavaaliin ehdokasta. Kellä sitten on jo ehdokas? Siinä on nyt jotain kamalasti pielessä, kun SDP kysyy kansalta. Mutta siinä ei ole mitään pielessä, kun kokoomuksen ehdokasta kysytään myös kansalta. Siinä on vain se ero, että kokoomuksen puolesta kyselyn hoitaa tavallaan oma Taloustutkimus, jonka omistaa kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti.Tätä yhtälöä ei kansa kerrota. Taloustutkimuksen johdattelevilla kysymyksillä Sauli Niinistöä on kosiskeltu ehdokkaaksi.
Niinistö sai ujutettua itsensä Suomen Palloliittoon sillä, että häntä yhä vähemmän kiinnostaa presidenttiys. Tällä saatiin hitaat "pallopojat" valitsemaan Niinistön, kun eivät ehtineet esittämään Niinistöä ennen ehdokkaaksi asetettua henkilöä, joka oli lajin ammattilainen, mutta hän ei ollut näkyvä kokoomuslainen. Palloliitossa taitavat kokoomuslaiset hoitivat homman. Kokoomus johtaa Suomen huippu-urheilua. Siitä juuri päättyneet EM-kisat olivat Suomen osalta hyvä esimerkki.
Suomea kokoomuslaistetaan, mutta pitääkö toimittajajoukon yhä enemmän kokoomuslaistua? Takaako se poliittisesti moniarvoisen tiedonvälityksen?