"Sixpack" ei kelpaa Jyrki Kataisen hallituksen nimeksi. Luettuani hallitusohjelman ja todettuani, kuinka rohkeasti se tarttuu Suomen tulevaisuuden haasteisiin, ehdotan Tenavat-kirjoista tuttua "Pupukuusikkoa".
88-sivuinen hallitusohjelma uhraa elinkeinoille kolme sivua. Konepajateollisuutta ei mainita. Metsäteollisuudelle luvataan "strateginen ohjelma" - vastahan kriisi on kolme vuotta vanha.
Hämmästyttävintä on kuitenkin, että ohjelmassa ei mainita sanallakaan Nokiaa. Melkoinen katoamistemppu! Hallitus ei sano sanaakaan tietoliikenteen, mobiiliteknologian tai elektroniikkateollisuuden tulevaisuudesta.
Samaan aikaan 85 prosenttia suomalaisista teollisuusyrityksista pohtii tuotannon siirtämistä ulkomaille. Pelottava yhtälö...
Lue koko maakuntalehtien kolumni täältä.
Pysähtyneisyyden ja muutoksen pelon (rkp) julistus Halosen kahden kauden ja kavereiden jälkeen. Sdp lupaa nuorennuksia kahden vuoden päästä.
VastaaPoistaNokiasta seuraavaan ohjelmaan:
VastaaPoistaSelvitetään mikä vaikutus ns. pappa betalar-ilmiöllä oli Nokian jäämiseen maitolaiturille vuonna 2005.
Siihen saakka Ollilan johtama yhtiö oli leimallisesti ahkerien ja yritteliäiden maalaispoikien aikaansaannos, mutta Kallasvuo joutui oman nousunsa hintana hyväksymään näteistä optioista kiinnostuneita poliittisten sukujen poikia ylimpään johtoon (Ihamuotila, Savander, Andersson, Aho, Ahtisaari).
Lähdeaineistona käytetään talouslehtien runsasta pohdintaa siitä millä hetkellä synnynnäinen johtaja Niklas Savander syrjäyttää Kallasvuon. Myös Ollilan päätoimista politikointia EVA-forumien ja brändiryhmien puheenjohtajana tarkastellaan kriittisesti.
Hyvä kirjoitus ,Timo. Jos pupukuusikko olisi keksinyt, mistä Suomeen saadaan uutta työtä, se olisi ansainnut vähintään Nobelin taloustieteen palkiinnon.
VastaaPoistaOngelmana on se, että rakenteet säilytetään, mutta niihin ei ole tulossa rahoitusta, kun hyvinvointivaltion perustana oleva teollisuus loppuu läntiseltä pallonpuoliskolta.
Omistaminen jää, mutta omistaminen on aina sidoksissa tuotantoon. Jos kiinalaiset niin haluavat, ne ajavat länsimaiset holding-yhtiöt perikatoon sallimmalla lakot ja pienentämällä kansantalouden kasvuennusteet.
Katainen on kusessa ja tähän hetkeen olisi tarvittu todella suurta rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta. Siihen pupukuusikko tuskin pystyy, eikä apuja ole tulossa perässä hiihtäviltä persuilta.
Höpsöä oikulukua, myönnän, mutta Tenavissa Ressu innostuu lukemaan (ei kirjoittamaan) neiti Helinä Sanahelinän kirjoittamaa Pupukuusikko-sarjaa.
VastaaPoistaInnostus tyssää loistavaan strippiin, jossa Ressu saa lehtijutusta tietää idolinsa viettävän aikaa 11 kissansa (!) seurassa. Viimeisessä kuvassa Ressulla on taas tanakampi kirja keskittyneessä luvussa koirankopin katolla. "Takaisin Hermann Hesseen".
For the record: Vaikeneminen Nokiasta on tosiaan merkille pantavaa. Osapuolista kukaan ei halunnut pidellä kuumaa perunaa hyppysissään edes varoittavana esimerkkinä.
Offia etelän miehet! Kolumni ilmestyi myös tämän päivän Salon Seudun Sanomissa, kaupungissa eli ja vaikutti Punk-bändi nimeltään Pupukuusikko. Mainittu mainio Pupukuusikko omasi osuvasti myös kappaleen "Turmioelämää". Siihen voi tutustua kätevästi vaikkapa Juutuubin avulla: http://www.youtube.com/watch?v=3wkvKjEwFgE
VastaaPoistaMyös Roope Lipasti vertasi hallitusta pupukuusikkoon TS-extrassa lauantaina 18.6.11.
VastaaPoistaKatsoin 22.6 A-Studiosta Timo Harakan pakinan uudesta hallituksesta. Tyylilleen uskollisesti Harakka ivaa ja ironisoi asioita. Toimittajan on helppo esiintyä tällä tekniikalla, mutta se ei paljon anna kuulijalle. Mielestäni hyvässä pakinassa pitäisi selvemmin tuoda esille se, mitä toimittajan mielestä pitäisi tehdä hänen kritisoimassaan tilanteessa.
VastaaPoistaSama ilmiö on havaittavissa Harakan kirjoittamassa kirjassa Luoton loppu. Kirja osoittaa, ettei kirjoittaja ole pystynyt analysoimaan finanssikriisin taustoja riittävän pätevästi.