torstai 12. toukokuuta 2011

Laillistettu talousrikos

Eduskunnassa tehdään historiaa helmikuussa 2011, kun tarkastusvaliokunnan oma-aloitteinen mietintö harmaan talouden torjumiseksi saa koko eduskunnan yksimielisen kannatuksen. Kaikki puolueet lupaavat, että toimintaohjelma kirjataan seuraavan hallituksen ohjelmaan.

Samaan aikaan toisaalla: Valtiovarainministeriöstä valmistuu Mari Kiviniemen tilaama esitys hallintarekisteröinnin laajentamisesta, joka lisää entisestään harmaata taloutta Suomessa. Jo nyt menetyksiksi lasketaan 800 miljoonaa euroa vuodessa, saman verran kuin valtio satsaa peruskouluihin.

Lue koko kolumni täältä. 

(P.S. Varoitin hallintarekisteröinnin laajentamisesta jo lähes kaksi vuotta sitten.)

4 kommenttia:

  1. Kylmäävää. Persujen vaalivoitto - jossa ei paljon hyvää ollut mutta joka sentään tapahtui etenkin keskustapuolueen kustannuksella - alkaa vaikuttaa onnekkaalta sattumalta verrattuna siihen, että porvarihallitus olisi jatkanut.

    VastaaPoista
  2. Varmistin kannattaa poistaa aina kun joku suomalainen maakuntalähtöinen antaa nimensä ulkomaan lehtijutun kirjoittajaksi.

    Jos ei olisi kyse Suomen eliitistä, voisi luulla sattumaksi Soini tömähdystä 11/5 ison omenan seinälehteen. Tulipa siitä komea poliittinen ruumis!

    VastaaPoista
  3. Jos ei olisi kyse maailman rahaeliitistä, voisi luulla sattumaksi Strauss-Khanin tömähdystä ison omenan seinään. Tulipa siitäkin komea poliittinen ruumis!

    Mutta näitä selittämään tarvitaan uutta kansankileistä älymystöä, kerrankin Suomella olisi näytettävää miksi eliitti haluaa kulkea omia polkujaan!

    VastaaPoista
  4. Mielestäni tämä sinun harmaan talouden juttu oli todella hyvä ja tällaisia asioita pitäisi saada näkyviin julkisuudessa enemmän.

    Mieltäni on vaivannut yksi asia, mitä ei julkisuudessa keskustella juurikaan ja toivoisin, että voisit tutkia asiaa ja saada julkisuuteen tämän.

    Eli mieltäni on kiusannut se, että perusteollisuuden toimitusjohtajat ovat jo pidempään yrittäneet tuoda viestiä esille, jos Suomessa ei saada kilpailukykyä samalle tasolle kuin esim.Ruotsissa, niin tänne ei enää investoida ja tämähän meinaa suoraan sitä, että teollisuus kuihtuu pikkuhiljaa Suomen kamaralta.

    Vaikka teollisuus on jo pidempään tuonut huolensa esille, niin aivan kuin poliitikot eivät olisi kuulleet koko asiaa.

    Vaalikeskusteluissa Soini yritti puhua asiasta ja mieltäni jäi painamaan, kun hänet aina keskeytettiin asian tiimoilta, samaten kun itse olen yrittänyt kirjoittaa (viimeksi tänään) maikkarin ja ylen sivuille, niin jutut ovat jääneet julkaisematta.

    Mikä tässä asian salailussa on perimmäisenä tarkoituksena, itsestä se tuntuu niin hullunkuriselta, kun teollisuutta on jo karannut Suomesta ja toimitusjohtajat varoittavat suoraan, että jos ei kilpailukykyä saada järkevälle tasolle, niin lisää tehtaita tulee katoamaan.

    Tai oikeastaan meidän päättäjien reagointi tässä ihmetyttää, tällaisen viestin jälkeen nostetaan energiavero pilviin, sunnitellaan itämeren rikkipäästörajoitus yms. ja nyt ollaan ilmeisesti taas nostamassa energian hintaa.

    Onko meidän päättäjillä todellisuus hämärtynyttä vai tehdäänkö tämä tarkoituksella?

    Näin maalaisjärjellä ajateltuna tällainen verotus on todella lyhytnäköistä. Se että Suomi on maailman kovimpia, jollei kovin energianverottaja, niin mielestäni pitkällä tähtäimellä haitat tulevat olemaan valtavat ja hyötyjä ei saada, kuin pieneltä ajalta, jos verotuloja ajatellaan.

    Suomen talous kuitenkin koostuu edelleen suurelta osaa teollisuudesta, eikä sitä ole varaa menettää, jos halutaan pitää Suomi tulevaisuudessakin hyvinvointivaltiona.

    Uskoisinkin, että talouden elvytyksen ja ostovoiman kannalta kaikkein paras olisi, jos tämä energiaveron korotus peruttaisiin, yritykset saisivat uskoa tulevaisuudesta ja ne saataisiin investoimaan tänne, jolla luodaan työpaikkoja, samalla tämä olisi helpotus pienituloisille, sillä tämä perusturvaan suunniteltu 100 euron korotus ei monella kata tästä energiaveron korotuksesta tullutta lisäkustannusta.

    VastaaPoista

Jatka keskustelua!