maanantai 11. lokakuuta 2010

Yleislakko Facebookissa

Katso A-Studion kolumni 11.10.2010
Suomea uhkaa yleislakko perjantaina. Tai sitten ei. Vaikka 100 000 ihmistä ilmoitti Facebookissa ryhtyvänsä lakkoon protestiksi kansanedustajien palkankorotuksista, mitään näkyvää ei  tapahdu.
Virtuaalinen yleislakko osoittaa internetin voiman (valtava määrä klikkauksia lyhyessä ajassa) ja vielä paljaammin sen heikkouden - nettiaktiivisuutta ei voi muuttaa todellisuudeksi. Poliitikot nukkuvat siis yönsä rauhassa.
Silti olisi tärkeää, että kansalaisten tyytymättömyys voisi todella vaikuttaa päättäjiin. On olemassa yksi  konsti - lue se tästä.   

6 kommenttia:

  1. Jos äänestäjien määrä nousee 100 000:lla, BZ voi todeta kansan kannattavan tehtyjä päätöksiä ja antavan avoimen valtakirjan.

    VastaaPoista
  2. Ei taida vuorineuvostoliittolaiset apusineen tästä hätkähtää. Kiviniemi paiskii niska limassa töitä kunnes pillin vihellys huhtikuussa ilmoittaa työvuoron vaihtumisesta.

    VastaaPoista
  3. Ehdotus on täysin linjassa poliitikkojen toivomusten kanssa. "Tärkeintä on käydä äänestämässä, koska kansanvalta jnpp."
    Että niinkuin tärkeintä on käydä - ei tätä voi ymmärtää, vai onko menossa joku äänestysprosenttimaaottelu?
    Siitä muistuikin mieleen Olof Palme, joka osasi vedota vaalipuheissaan kansalaisten vastuuntuntoon - ja vetoomus päättyi intohimoiseen huipennukseen: "Gå och rösta, på socialdemokraterna!" Tuommoinen asenne voi vaikuttaa äänestysprosenttiinkin.

    VastaaPoista
  4. Mä en tajuu...

    Oliko tuo tyhjän äänestäminen joku huono huuli?

    Miten niin se on erilaista, kun äänestämättä jättäminen? Jos vaikka k-edustaja on poissa, tai äänestää tyhjää, mikä on ero? Ei minusta mikään.

    Anteeks, nyt, mä oon vähä maalta.

    VastaaPoista
  5. Hei, Anonyymi, ja kiitos kysymästä. Ero on siinä, että äänestämättä jättäminen ei kerro henkilön mielenkiinnosta vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin. Kansalainen, joka vaivautuu paikalle äänestämään tyhjää, osoittaa halunsa vaikuttaa, mutta tyytymättömyyttään vaihtoehtoihin.
    Tyhjän äänestäminen on tyhjää parempi.

    VastaaPoista
  6. Eikö se mene jotenkin niin, että todellisista vaihtoehdoista seuraa suuri kaaos ja sekasorto?

    Eikö ole parempi pohtia, saako homot kirkkovihkimisen, montako pakolaista otetaan ensi vaalikaudella, ruuhkamaksua tai koiraveroa tai hiilijalanjälkiä kuin

    Varallisuusveroa, suomalaisia Afganistanissa, vierastyöläisongelmaa tai minne köyhät tulevaisuudessa laitetaan?

    Jos Kokoomus ajaisi vaikka varallisuusveron uudestaan läpi, niin siitähän Demarit voisivat suuttua vaikka niin paljon, että siirtäisivät varansa ulkomaille.

    VastaaPoista

Jatka keskustelua!